qwoot Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Po latach bezproblemowego korzystania z continentala postanowiłem dać szansę tanim "bezfirmowym" dętkom (przy składaniu kół dla kolegi, budżet miał dla niego znaczenie). Jednak powstały takowe uszkodzenia widoczne na zdjęciach. Moja teoria jest taka, że wada fabryczna - na łączeniu zawór z dętką, puściło w jak by nie było najsłabszym miejscu. Teoria sprzedającego, że ja nie umiem zakładać dętek. Na obręczy założona jest taśma jak na zdjęciu. Palcem niczego ostrego nie czuję. Talku nie żałowałem. Nie przekroczyłem ciśnienia wyznaczonego na oponie (zrobiłem z zapasem 4 bar, z tego co pamiętam opony mają max 5,5 czy coś takiego). Więc zastanawiam się czy może ja coś przegapiłem, czy to sprzedawca leci w ...uja. Cytuj
Mod Team sznib Napisano 1 godzinę temu Mod Team Napisano 1 godzinę temu Czy przed demontażem dętek wentyle wystawały z obręczy prosto, czy były wykrzywione, pod ukosem? Cytuj
przecietny.kolarz Napisano 27 minut temu Napisano 27 minut temu Widać że na dętce jest półokrągłe nacięcie. Coś musiało je zrobić. Nie sądzę żeby to była wada fabryczna. Taśma na obręcz wydaje się bardzo wąska. Czemu nie kupiłeś takiej która pokrywa całą obręcz od środka? Tak z ciekawości: ile zaoszczędziłeś na dętkach No Name w stosunku do produktu sprawdzonego producenta? W tym przypadku niczego by to pewnie nie zmieniło, natomiast zastanawiam się czy warto. Wymiana dętki to zawszę trochę dodatkowej roboty. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi