kamilodirt Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Za błędny tytuł/oznaczenie przepraszam. Postanowilem założyć do swojego marina slxy 4 tłoczkowe, i sugerowana tarcza do tych zacisków to SM-RT70. Zauważyłem różne opinie o tej tarczy. Może znacie jakiś lepszy zamiennik jej?. Okładziny są co prawda żywiczne, ale planuję je zmienić na ceramiczne. najlepiej żeby było to 180mm Cytuj
emski Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu każdy wyższy model tarcz shimano center lock PS do wskazanych pasują w zasadzie wszystkie tarcze center lock, niższe modele shimano pod klocki wide (nie polecane) jak i wyższe shimano pod narrow, i innych producentow - >. Weź te >100pln i które Ci wizualnie pasują, te z wewnętrzym aluminiowym pająkiem są ciut lżejsze i sztywniejsze. Cytuj
wr81 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Najczęściej polecane są z shimano centerlock MT800. Ja akurat używam SM-RT70 (180&160) bez złych dośewiadczeń ale w hardatailu jezdżonym w stylu gravelowym (tyle że masa rowerzysty 90kg) Przy zakupie zwróć uwagę na nakrętki( lockring) w zestawie. Genralnie do MTB a już na pewno do osi 15mm potrzebujesz zewnętrzne (external). Tani komplet 2 szt RT-70 (bez opisu jakie Lockringi ale na zdjęciu wewnętrzne) za 27EUR https://www.hibike.de/fahrradteile/bremsen/bremsscheiben-disc/shimano-slx-sm-rt70-ice-tech-bremsscheibe-180mm-centerlock-2er-pack-p6b091d50bcdce561dc9d0f2db927536a#var_BRS20003 Cytuj
TheJW Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowane) Przede wszystkim - centerlock czy 6 śrub? Bo to znacznie zawęzi wyniki. Czemu z góry założyliście, że to CL, skoro autor nic na ten temat nie napisał? Edytowane 3 godziny temu przez TheJW Cytuj
TheJW Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu No sh*t, Sherlock?! Ja wywnioskowałem jedynie tyle, że autor sprawdził zalecaną w katalogu/na jakiejś stronie tarczę do posiadanego hamulca i o nią pyta. Mógł nawet nie zwrócić uwagi, że RT70 to wersja pod CL, a jej odpowiednik pod IS ma zupełnie inne oznaczenie modelowe... Cytuj
wr81 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Autor napisał o RT70 a licznik postów trójcyfrowy więc nie jest to pytanie "z ulicy" Poza tym jako rower ma wbity RIft Zone który fabrycznie ma CL z tego co pamiętam. Cytuj
emski Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 47 minut temu, TheJW napisał: No sh*t, Sherlock?! Ja wywnioskowałem jedynie tyle, że autor sprawdził zalecaną w katalogu/na jakiejś stronie tarczę do posiadanego hamulca i o nią pyta. Mógł nawet nie zwrócić uwagi, że RT70 to wersja pod CL, a jej odpowiednik pod IS ma zupełnie inne oznaczenie modelowe... Watson'ie za wąska synteza Cytuj
kamilodirt Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu (edytowane) Tak, to centerlock, chciałem to doprecyzować edytując temat, ale nie mogłem tego zrobić 😓😓 Edytowane 2 godziny temu przez kamilodirt Cytuj
NerfMe Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Kolejny głos na MT800. Nie sprawiają u mnie problemów. Cytuj
chester_jds Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Ja od lat używam pływających tarcz tajwańskiego ICE-STOP https://www.ice-stop.com/副本-rotor Cytuj
DyktaTusek Napisano 46 minut temu Napisano 46 minut temu Się podepnę skoro już o tarczach ale z innym pytaniem. Nikogo nie znam co próbował, czy tarcze 2mm wejdą w zaciski Shimano, albo bardziej nie czy wejdą bo wiem jaka jest szpara tylko czy to będzie działać w sensie nie będzie trało, będzie się dało odp. cofnąć tłoczki itp. Konkretnie 4tłoki XTRa 9120 + Galfery 2.0mm CL mnie interesuje. Cytuj
emski Napisano 28 minut temu Napisano 28 minut temu 2 godziny temu, kamilodirt napisał: Tak, to centerlock, chciałem to doprecyzować edytując temat, ale nie mogłem tego zrobić 😓😓 zobacz RT-CL700 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi