Eathan Napisano Wtorek o 10:13 Autor Napisano Wtorek o 10:13 @Wiking1313 dzięki za podpowiedź z diodami. Czyli realnie mogę przyjąć 1000 km zasięgu na baterii. Co do gwarancji i zakresu przeglądów. Nie wiem jaki jest ten zakres, nie wnikałem i uznałem, że to opłaca za gwarancję. Cytuj
Mandoleran Napisano Wtorek o 12:00 Napisano Wtorek o 12:00 3 godziny temu, Eathan napisał: Zastanawiałem się jak to jest z tymi bateriami w przerzutkach. W myśl zasady przezorny zawsze ubezpieczony, ustawiłem sobie graficzne wskaźniki na ekranie Garmina. Przed każdą jazdą sprawdzałem. Idąc na rower z @Mandoleran również sprawdziłem - lekko uszczuplona bateryjka. Dałbym z 90%. Z drugiej strony najechane było 800 km. No ale przecież technologia nie kłamie. Pojechaliśmy. Jakieś 60 km od domu Garmin zakomunikował, że bateria ma poziom krytyczny Jak mówiłem u mnie to wygląda na Wahoo procentowo i co 10% mnie informuje jaki jest stan baterii ( 100,90,80... ) a jak już jest na 10% to wywala komunikatem że trzeba ładować, tyle że po terenach na których z reguły się poruszam-y to spokojnie ze 100km się na pewno zrobi, a najwyżej zostanie na przerzutce i tyle ( kiedyś człowiek posiadał rower bez przerzutek i też było ) Nie wiem, może na Garminie i Sram też da się tak ustawić 🤔 3 godziny temu, Eathan napisał: Finalnie wykręcone 930 km na jednym ładowaniu (fabrycznym) i bateria jeszcze działała. Nie testowałem dalej i naładowałem. Bardzo fajny wynik jak na taką kompaktową bateryjkę, aż sam z ciekawości do swojego zeszyta zajrzałem ile ja wykręcam. U mnie było ostatni raz 1430km ale jeszcze było 30%, po zimie po prostu doładowałem. 1 Cytuj
Chociemir Napisano Wtorek o 18:38 Napisano Wtorek o 18:38 9 godzin temu, Wiking1313 napisał: PS odnośnie SRAM AXS, które użytkuję od początku pojawiania się na rynku. Jak działa NIE RÓBCIE AKTUALIZACJI., Robiłem kilka aktualizacji -Sram 2x12, D2- i nie wystąpiły żadne problemy. 1 Cytuj
Eathan Napisano Wtorek o 18:55 Autor Napisano Wtorek o 18:55 u mnie 2 aktualizacje, brak problemów. Cytuj
Wiking1313 Napisano Wtorek o 19:09 Napisano Wtorek o 19:09 (edytowane) 31 minut temu, Chociemir napisał: Robiłem kilka aktualizacji -Sram 2x12, D2- i nie wystąpiły żadne problemy. Widocznie miałem jakiegoś pecha 😉. Może dlatego, że to były początki tej technologii. Nie aktualizuję i jeżdżę 🙂 happy i wszystko działa jak należy. Edytowane Wtorek o 19:10 przez Wiking1313 Cytuj
Wiking1313 Napisano Wtorek o 19:40 Napisano Wtorek o 19:40 A zapytam jeszcze o Wasze doświadczenia z fabrycznymi kołami Koło Capital 1.0 X40 w tym modelu. Jaka tam jest piasta i bembenak? Cytuj
Eathan Napisano Środa o 05:30 Autor Napisano Środa o 05:30 @Wiking1313 prawdę mówiąc nie wiem co to za piasta. Klasyczne szprychy J Poza tym bębenek na zapadki, raczej z tych cichszych (cieszej niż na DT). Trudno było mi się przestawić z DT Swiss i racheta. Miałem wrażenie dziury przy zazębianiu. Poza tym koła całkiem lekkie, fajnie się kręcą, nie miałem problemów z tubelessami oraz zakładaniem / zdejmowaniem opon. Rozważałem przez chwile zakupu innych kół ale uznałem, że jeżdżę na tych. Mam ~1000 km i do tej pory nie mam problemów. Gdzieś czytałem, że ten model niby to na DT Swiss jest, ale na 100% nie moje. Może wersja montowana w fabryce różni się od tej sprzedawanej jako oddzielny produkt? Może zmienili specyfikacje w ostatnim czasie? Trudno powiedzieć. Cytuj
ernorator Napisano Środa o 07:09 Napisano Środa o 07:09 Stare piasty Syncros z 3 zapadkami to były podki DTSwiss i były tak samo nieśmiertelne. 1 Cytuj
Eathan Napisano Środa o 07:15 Autor Napisano Środa o 07:15 @ernorator o widzisz! To dobra wiadomość. A orientujesz jaki to konkretne model? Bo próbowałem zdjąć bębenek wg. tego manuala i nie da się Cytuj
ernorator Napisano Środa o 11:39 Napisano Środa o 11:39 Dawno temu to robiłem ale pamiętam, że w tych z 3 zapadkami to był mi potrzebny jakiś klucz imbus, chyba 10 i bo go specjalnie kupowałem. Ciekawe czy w kołach z 30 mojej żony jest ta sama piasta. Cytuj
Eathan Napisano Środa o 12:05 Autor Napisano Środa o 12:05 @ernorator moja ma kołnierz, klasyczne szprychy J. Bez narzędzi nie da się zdjąć bębenka. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi