Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

@Wiking1313 dzięki za podpowiedź z diodami. Czyli realnie mogę przyjąć 1000 km zasięgu na baterii. 

Co do gwarancji i zakresu przeglądów. Nie wiem jaki jest ten zakres, nie wnikałem i uznałem, że to opłaca za gwarancję.

Napisano
3 godziny temu, Eathan napisał:

Zastanawiałem się jak to jest z tymi bateriami w przerzutkach. W myśl zasady przezorny zawsze ubezpieczony, ustawiłem sobie graficzne wskaźniki na ekranie Garmina. Przed każdą jazdą sprawdzałem. Idąc na rower z @Mandoleran również sprawdziłem - lekko uszczuplona bateryjka. Dałbym z 90%. Z drugiej strony najechane było 800 km. No ale przecież technologia nie kłamie. Pojechaliśmy. Jakieś 60 km od domu Garmin zakomunikował, że bateria ma poziom krytyczny :D

Jak mówiłem u mnie to wygląda na Wahoo procentowo i co 10% mnie informuje jaki jest stan baterii ( 100,90,80... ) a jak już jest na 10% to wywala komunikatem że trzeba ładować, tyle że po terenach na których z reguły się poruszam-y to spokojnie ze 100km się na pewno zrobi, a najwyżej zostanie na przerzutce i tyle :)  ( kiedyś człowiek posiadał rower bez przerzutek i też było  ) Nie wiem, może na Garminie i Sram też da się tak ustawić 🤔

3 godziny temu, Eathan napisał:

Finalnie wykręcone 930 km na jednym ładowaniu (fabrycznym) i bateria jeszcze działała. Nie testowałem dalej i naładowałem. 

Bardzo fajny wynik jak na taką kompaktową bateryjkę, aż sam z ciekawości do swojego zeszyta zajrzałem ile ja wykręcam. U mnie było ostatni raz 1430km ale jeszcze było 30%, po zimie po prostu doładowałem. 

• +1 pomógł 1
Napisano
9 godzin temu, Wiking1313 napisał:

PS odnośnie SRAM AXS, które użytkuję  od początku pojawiania się na rynku. Jak działa NIE RÓBCIE AKTUALIZACJI.,

Robiłem kilka aktualizacji -Sram 2x12, D2- i nie wystąpiły żadne problemy.

• +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)
31 minut temu, Chociemir napisał:

Robiłem kilka aktualizacji -Sram 2x12, D2- i nie wystąpiły żadne problemy.

Widocznie miałem jakiegoś pecha 😉. Może dlatego, że to były początki tej technologii. Nie aktualizuję i jeżdżę 🙂 happy i wszystko działa jak należy. 

Edytowane przez Wiking1313
Napisano

@Wiking1313 prawdę mówiąc nie wiem co to za piasta. Klasyczne szprychy J Poza tym bębenek na zapadki, raczej z tych cichszych (cieszej niż na DT). Trudno było mi się przestawić z DT Swiss i racheta. Miałem wrażenie dziury przy zazębianiu. Poza tym koła całkiem lekkie, fajnie się kręcą, nie miałem problemów z tubelessami oraz zakładaniem / zdejmowaniem opon. Rozważałem przez chwile zakupu innych kół ale uznałem, że jeżdżę na tych. Mam ~1000 km i do tej pory nie mam problemów. 

Gdzieś czytałem, że ten model niby to na DT Swiss jest, ale na 100% nie moje. Może wersja montowana w fabryce różni się od tej sprzedawanej jako oddzielny produkt? Może zmienili specyfikacje w ostatnim czasie? Trudno powiedzieć. 

Napisano

Dawno temu to robiłem ale pamiętam, że w tych z 3 zapadkami to był mi potrzebny jakiś klucz imbus, chyba 10 i bo go specjalnie kupowałem. 

Ciekawe czy w kołach z 30 mojej żony jest ta sama piasta.