Eathan Napisano 24 minuty temu Autor Napisano 24 minuty temu Trochę rowerów zobaczyłem i wygląda na to, że temat schowka w ramie daje więcej możliwości. 1. Cube - nie chce spaść z listy bo za 13500 zł (Pan Niemieć ceny się 1500 zł mniej), dostaję Di2 w nowej wersji, wiem, że to przerost formy nad treścią carbonowe koła, kierownicę i sztycę, wagę na poziomie 8,5 kg nie muszę NIC zmieniać i ten kolor 😁 Minus to to, że nadal tego roweru nie można zobaczyć... 2. Merida Silex 7000 25 - tego nie brałem pod uwagę wcześniej ale miałem okazję się przymierzyć i było całkiem fajnie. Za 10 000 zł (ehh te obniżki) rower waży ponad 9,3 kg, ale: wymiana kół na carbony + tubeless pozwala zjechać z wagą poniżej 9 kg, po zmianie kół budżetowo wyjdzie na poziomie cube, pełna grupa GRX 820 bez kombinowania z klamkomanetkami, zaciskami i korbą, kaseta i łańcuch M7100 więc też lepiej niż 6100. rower w odpowiednim rozmiarze jest, czeka kilka km ode mnie. Minus to kolor... Zastanawia mnie dlaczego jest tak mało testów tego roweru? Jest słaby? Trudno dostępny? Jestem ciekaw co myślicie o tej Meridzie. Ktoś ma? A może jeździł i się może wypowiedzieć? https://www.merida-bikes.com/pl-pl/bike/4876/silex-7000-25 Dodam, że poprzednia wersja z tą ogromną główką zupełnie mi się nie podobała. To była szkarada. Tutaj jest dużo lepiej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi