Pierniko Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Dla zainteresowanych pedałami z m.in. aliexpress i Temu . Na tych serwisach na potęgę są opychane podrobione pedały PD-8130 Shimano . Znacznie tańsze niż oryginały od Shimano . Dla tych którzy chcieliby się wpierdzielic w taki zakup pisze jak jest z nimi po 5k km . Pedały jedzone w górach. Z dość "ciężką nogą" . Nie osCzedzalem ich bo i jak ? Od samego początku coś było nie tak z nimi ale zignorowałem różnice pomiędzy nimi i oryginalnymi . Różnica jest diametralna w konstrukcji osi i łożyskowania do oryginałów . Po pierwszym tysiaku kilometrów pogubiły uszczelnienia osi . Wylazły te gumki jak ślimaki i za ch.ja nie chciały się już tam utrzymać po próbie ponownego ulokowania ich na swoim miejscu . Na osi pojawiły się luzy . Niemałe bo około 3mm . Pedały nie kiwały się zbytnio się ale poruszaly wzdłuż ich osi . Te 3mm luzu było bardzo irytujące ale dawało się na. Tym jeździć mimo wszystko . Teraz po rozłożeniu ich stwierdzam że konstrukcja jest jednak biedna . Wyeliminowalem luzy podkładkami teflonowymi które sobie trzeba wytoczyć samodzielnie . Nie ma takich wymiarów na rynku aby dopasować coś bez korekcji . Konusy wewnątrz oraz tuleja z bieżnią wewnętrzną w nich jest mocna i nie nosi śladów zużycia . To samo konusy . Ośka nie nosi śladów zużycia nie skrzywiła się też ani trochę . To mocny punkt w konstrukcji tych pedałów . Spręzyny zatrzasków do bloków marne słabe. Wymieniłem na używane z poprzednich ale oryginalnych od Shimano tuż po zakupie tych gejów z Ali express .Pedały zakupione były za 120 zł więc moim zdaniem warte są tej ceny . Jeśli nie chcesz się wkur.iac na ich działanie i nie masz wizji na wykonanie wszystkich koniecznych modyfikacji jakich ja dokonałem na nich to nie radzę ich kupować . Pozdro
RabbitHood Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowane) Chociaż sam jeżdżę na podróbach chesterów i pewnie zrobiłem na nich z 6tysięcy km (może więcej i pewnie więcej zrobię) to raczej bym się nie zdecydował na chińskie cliplessy - to "trochę" bardziej skomplikowana konstrukcja niż platformy i może przy niej częściej coś się spierdzielić. A to jedna z usterek których nie chciałbym w trasie. Edytowane 1 godzinę temu przez RabbitHood
Mod Team sznib Napisano 22 minuty temu Mod Team Napisano 22 minuty temu Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi