uczaj Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Witam serdecznie, Zakupiłem rower Trek Procaliber 9.5 Gen. 3 z 2025 roku, który na pokładzie posiada hamulce MT-200 firmy Shimano. Hamulce nie spełniają moich wymagań, a więc na początek modyfikacji roweru zostaną wymienione. Proszę o radę, a mianowicie myślałem nad starszą generacją Shimano XTR BR-M9100 lub najnowszą generacją Shimano Deore XT M8200. Hamulce są w podobnej cenie ,więc nie wiem, czy mam iść już w najnowszy model XT, czy starszy XTR. Proszę o wasze sugestie i przemyślenia. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj
wolek Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Miej na uwadze to że BR-M9100 nie obsługują servowave. Cytuj
uzurpator Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 1. Klocki na metaliczne 2. Tarcze na większe 3. Nie ma większego znaczenia które weźmiesz, różnią się głównie wagą oraz kupo-ficzerami do sprzedawania. Cytuj
cervandes Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu Różnica taka, że nowe XT pracują na nowym oleju, nie wiemy czy to dobrze czy tak sobie - zbyt nowy produkt. Cytuj
uczaj Napisano 12 godzin temu Autor Napisano 12 godzin temu Co do wersji Shimano Deore XT M8220 z 4 tłoczkami to słyszałem takie przeświadczenie, że w ramach karbonowych powinno się wybierać wersję 2 tłoczkową, ponieważ wersja 4 tłoczkowa hamuje, agresywniej co wpływa na kondycje i łamliwość ramy karbonowej. Co sądzicie na ten temat , czy te przeświadczenie jest uzasadnione. Cytuj
KSikorski Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Cytat Co sądzicie na ten temat , czy te przeświadczenie jest uzasadnione. Nie ma to żadnego uzasadnienia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi