UlaPias Napisano wczoraj o 20:32 Napisano wczoraj o 20:32 Co zrobić jeśli pomimo informacji że stojak jest własnością sklepu i przeznaczony jest dla jego Klientów, rowerzysci notorycznie parkuja swoje rowery na kilka dni co uniemożliwia korzystanie ze stojaka. Dodam że mam pozwolenie z administracji na jego montaż oraz sama poruszam się rowerem codziennie. Dziś nie mogłam od rana zaparkować na własnym stojaku bo zajmowały go osoby nieuprawnione. Czy mogę coś zrobić żebym ja i moi Klienci mogli korzystać z mojej własności? Cytuj
pecio Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Wystosuj informację wizualną 😁 iż powyższy stojak stanowi własność prywatną przynależną do sklepu XXX i jest tylko i wyłącznie dla klientów powyższego sklepu na czas niezbędny w celu dokonania stosownych czynności nabywczych . Wszystkie pozostałe rowery będą usuwane z niniejszego stojaka na koszt właścicieli jednośladów. Coś w tym stylu . Z punktu prawnego śliska sprawa i tak na dobrą sprawę nie masz żadnych instrumentów aby chronić swój stojak wystawiony na użytek publiczny. Cytuj
WolnaPolska Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Chować stojak. Jeżeli nie chcesz tego robić, to spuszczać powietrze z kół, przestawiać rowery itp. bez uszkodzenia mienia, ale też bez żadnych ułatwień. Cytuj
kamfan Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Gdyby właściciel sklepu rowerowego spuściłby mi powietrze z kół nigdy bym do tego sklepu nie wrócił... Cytuj
afly Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Dodatkowo naraża się na "reklamę" i negatywne opinie w sieci 1 Cytuj
nctrns Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu @kamfan Autorka nigdzie nie napisała że prowadzi sklep rowerowy. Cytuj
chudzinki Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 11 godzin temu, UlaPias napisał: Dziś nie mogłam od rana zaparkować na własnym stojaku bo zajmowały go osoby nieuprawnione. Jeżeli chodzi o Ciebie to kupić najtańsze zabezpieczenie i zapiąć tak żeby nie można tam "zaparkować" roweru. Można też spróbować zapinać tak na noc wszystkie stanowiska. Może w ciągu dnia nie będą notorycznie tam stawać... @kamfan, ale to chodzi o przypadkowe osoby, nie o klientów. Cytuj
kamfan Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu (edytowane) 7 minut temu, nctrns napisał: @kamfan Autorka nigdzie nie napisała że prowadzi sklep rowerowy. A ja nigdzie nie napisałem, że chodzi mi o autorkę, wyraźnie napisałem, że mówię o właścicielu sklepu rowerowego xD @chudzinki Wiem, że przypadkowe osoby, ale to jest śliska sprawa jak stojak jest w przestrzeni publicznej. Ja wolałbym takiego stojaka w ogóle nie stawiać lub chować go do sklepu niż bawić się w użeranie z ludźmi, bo ani to nie ma sensu ani sympatii nie doda Ewentualnie można spróbować z jakąś tabliczką informacyjną. Edytowane 15 godzin temu przez kamfan Cytuj
afly Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu I takie sklepy widuję w Gdańsku, gdzie stojak rowerowy wraz z zamknięciem sklepu wraca do "niego". Cytuj
kipcior Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Legalnie nic nie możesz zrobić, a ludzie to debile. Ale powietrze z kół czasami samo ucieka. Zdarza się, że jakieś drobne elementy przechodzący pies porwał, typu zacisk kół albo sztycy. Czasem drgania przechodzących pieszych powodują odkręcenie śrub mostka, a że to się błyszczy no to przelatująca sroka zabrała. Bywa, że bezpański kot sobie drapak na oponie zrobi. No dziwne rzeczy się zdarzają i nie ma na to siły. Jakby ktoś był bardzo uparty to przecinasz zabezpieczenie, bo zapewne ktoś takie zostawił i zakładasz swoje. A jak właściciel wróci to można scenę zrobić, że rower kradnie, a przecież to Twój lokal i rower zawsze tu stał. I niech udowadnia, że to jego. Cytuj
Mandoleran Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Jak ktoś zostawia rower na kilka dni gdzieś przed sklepem, to raczej jest z tych co sobie albo nic nie robią z tego że zajmują miejsce, albo trudnią się pobliskimi rejonami z dużym workiem/torbami na metale "szlachetne". Osobiście takie złomy ( bo nie wierze że ktoś zostawia fajny/dobry rower na kilka dni pod chmurką pod sklepem ) bym wywalał ze stojaka, zawsze można zwalić winę na przelatujące UFO Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi