Kamillo18 Napisano 9 Czerwca Napisano 9 Czerwca Cześć! Po 3 latach chyba moja wkładka żelowa w spodenkach rowerowych straciła na jakości, bo odczuwam, że o ile wcześniej mogłem spokojnie jeździć 4 godzin bez poczucia dyskomfortu, tak teraz ten czas wynosi już trzy godziny. Chcę Was zapytać, jakie spodenki z wkładką żelową byście polecili? Będąc w Decathlonie często jest informacja, że dane spodenki nadają się do 2h jazdy. Ja szukam czegoś na większą ilość czasu - jakieś 6 lub więcej godzin (o ile coś takiego jest), bo celuje w tym sezonie w przekroczenie swojego rekordu życiowego w ilości przebytych kilometrów, a wówczas czeka mnie 6, może 7 godzin jazdy. Czy możecie coś polecić, bo w temacie spodenek to nie jestem znawcą. Tak jak napisałem, zależy mi, by przy dłuższej jeździe nie odczuwać dyskomfortu na pośladach. Cytuj
Rybus85 Napisano 9 Czerwca Napisano 9 Czerwca Nie patrz na te informację na spodenkach z deca. Mam te spodenki. Niby napisane że 2h a po 3h i ponad już jeździłem bez dyskomfortu 😁 Ale też chce teraz kupić jakieś z grubszą pieluchą 😉 Cytuj
Kamillo18 Napisano 9 Czerwca Autor Napisano 9 Czerwca Rybus godzinka z 2 na 3h to nie jest coś, co by mnie satysfakcjonowało, jak w tym roku planuję pojeździć dłuższe trasy, takie na 6h, a czasem i dłużej. Cytuj
kaido2 Napisano 9 Czerwca Napisano 9 Czerwca @keltu, te które podlinkowałem z szarą Dolomiti mam stestowane przy 12h w siodle i wysokich temperaturach Zakupiłem dodatkowo jeszcze 2 sztuki pod zbliżającego się tysiąca dwieście w terenie, czyli ok 100 godzin jazdy Tak na marginesie, to spodenki z Deca są po prostu kiepskie Cytuj
Rybus85 Napisano 9 Czerwca Napisano 9 Czerwca Teraz mają Van Rysel. Kiedyś mieli z rockridera. Dla mnie były wygodniejsze. Ale w tym roku chyba się skurczyły bo nie wlazłem w nie 😂 Cytuj
kaido2 Napisano 9 Czerwca Napisano 9 Czerwca Jeździłem w ich topowych modelach. Van Rysel to lifting Race Pro 700 i 900. W porównaniu do moich klubówek na konkretnych wkładkach( Danielo , Attiq, Eska Team w większosci na wkładkach Dolomitii) nie za taką kasę jak sobie winszują, to Decathlony nie mają startu pod względem wytrzymałości , czy komfortu na dłużej jak 3 godzinki Jak ktoś chce konkretne spodenki , bo np boi się chińskiego Riona , który wymiata w tym co oferuje to może pójsć w Attiqa Race Pro za 279 PLN bodajże. Wytrzymałem w nich 720 km jazdy non stop w zakresie temperatur 25 - 36 st C Są z konkretnych materiałów, wkładka całkiem spoko i się nie łuszczą po 1000 km Cytuj
cervandes Napisano 10 Czerwca Napisano 10 Czerwca Kupowanie ubrań z aliexpress, zwłaszcza tych przylegających do spoconego ciała to robienie sobie krzywdy. W przypadku CHRL nie istnieją normy bezpieczeństwa w używaniu materiałów i barwników, dlatego bardzo często ubrania te mogą być rakotwórcze. Przy masowej produkcji i imporcie kontenery są czasem sprawdzane na obecność plastyfikatorów, kadmu, ołowiu itp - przy jednostkowym imporcie nikt się tym nie para. W życiu nie kupiłbym niczego do ubrania czy zabawek dla dzieci z ali/temu i innych. Miłego kręcenia! Cytuj
Greg1 Napisano 10 Czerwca Napisano 10 Czerwca @kaido2 a jak jest z rozmiarówką tych gaci z Ali? Ja jakiś czas temu zamówiłem koszulkę mtb na długi rękaw w rozmiarze XL (mam 183 cm wzrostu, 90 kg wagi, 110 cm w klatce) i była tak mała, że nawet moja 12-letnia córka nie była w stanie jej założyć, teraz kupiłem dwie w rozmiarach XXL (jedna mtb na długi rękaw a druga szosowa na długi rękaw) bo mi przecenili zalegające w koszyku na kilkanaście złotych za sztukę i są dużo za duże, więc trochę totolotek z rozmiarówką Cytuj
Kamillo18 Napisano 10 Czerwca Autor Napisano 10 Czerwca (edytowane) @kaido2a co sądzisz o tych? https://vika-sport.pl/produkt/406,Spodenki-Discovery-wkładka-Dolomiti-żel/ Powinny się nadač, czy to jakiś tani zamiennik? Edit./ Bo rozumiem, że to są sztosem już w swojej kategorii, tylko droższe https://attiq.net/na-rower/1356-meskie-spodenki-kolarskie-total-black-seria-race-pro-20-5901891988567.html Edytowane 10 Czerwca przez Kamillo18 Cytuj
XPLUMMY Napisano 10 Czerwca Napisano 10 Czerwca Te RION sporo osób poleca, nawet ostatnio na pepperku widziałam jakieś promki na męskie z zieloną wkładką i było wiele komentarzy na + Cytuj
Rybus85 Napisano 11 Czerwca Napisano 11 Czerwca (edytowane) Jak chcesz to coś takiego możesz sprawdzić. Sam zastanawiam się czy nie kupić na próbę. 80 dych to żaden pieniądz,więc ciekawość pewnie zwycięży 😁 Tylko ja pewnie wezmę te dychę droższe z wkładką na 6h https://a.aliexpress.com/_EyKCzDs Edytowane 11 Czerwca przez Rybus85 Cytuj
Wojcio Napisano 11 Czerwca Napisano 11 Czerwca (edytowane) Ponieważ większość moich spodenek z wkładką może już kupować alkohol i palić, a wkładki przypominają upraną chusteczkę jednorazową, wybrałem się wczoraj do CR by przymierzyć spodenki za 150 PLN (miałem oporym, by zainwestować taką kwotę bez oglądania). Do domu wróciłem ze spodenkami za 1050PLN. Pozdrawiam sprzedawcę - nie wiem jak on mnie przekonał, bo jak widziałem w tym sklepie błotnik za 29, to wydał mi się drogi i nie kupiłem, może jak pokazał mi model za 1500, to nabrałem dystansu. Zdam sprawozdanie jak się spisują spodenki PEdALED Oddysey . Edytowane 11 Czerwca przez Wojcio 1 2 Cytuj
Greg1 Napisano 11 Czerwca Napisano 11 Czerwca Nie wiem czy bym chciał mieć na tyłku napis PEdALED 😁 1 Cytuj
kaido2 Napisano 11 Czerwca Napisano 11 Czerwca @Greg1, rozmiarówka jest zgodna. Kupiłem M i dla mnie są OK. 22 godziny temu, Kamillo18 napisał: Edit./ Bo rozumiem, że to są sztosem już w swojej kategorii, tylko droższe To są spodenki o których pisałem. Cena niższa wynika z tego , że jako grupa i we współpracy mamy jak widać dość dobry upust ( nie sprawdzałem ceny na stronie) Wkładka Dolomiti + żel jakoś mi tak nie pasuje W Pedaledach sporo gravela jeździ i dla nich to tak jak dla wielu rodaków w koszulkach KONSTYTUCJA zaszczyt Firma stricte gravelowa Model 2025 jest poprawiony, bo były jakieś problemy chyba z zamkiem i pękały szwy dość szybko na kieszeniach. Cytuj
kaido2 Napisano 11 Czerwca Napisano 11 Czerwca (edytowane) P.S. Wklepałem z ciekawości temat w googla i ten mi wypluł coś takiego "Nie ma podstaw, aby sądzić, że spodenki RION są rakotwórcze. " Ze swojej strony nie zauważyłem nic co by mogło je o to podejrzewać Edytowane 11 Czerwca przez kaido2 Cytuj
Kamillo18 Napisano 11 Czerwca Autor Napisano 11 Czerwca 4 godziny temu, kaido2 napisał: @Greg1, rozmiarówka jest zgodna. Kupiłem M i dla mnie są OK. To są spodenki o których pisałem. Cena niższa wynika z tego , że jako grupa i we współpracy mamy jak widać dość dobry upust ( nie sprawdzałem ceny na stronie) Wkładka Dolomiti + żel jakoś mi tak nie pasuje W Pedaledach sporo gravela jeździ i dla nich to tak jak dla wielu rodaków w koszulkach KONSTYTUCJA zaszczyt Firma stricte gravelowa Model 2025 jest poprawiony, bo były jakieś problemy chyba z zamkiem i pękały szwy dość szybko na kieszeniach. Jakbyś mógł jeszcze pw odczytać. Cytuj
Wojcio Napisano 14 Czerwca Napisano 14 Czerwca To mogę zeznać - spodenki Pedaled są rewelacyjne. Nigdy nie czułem czegoś podobnego (za zaczynałem od spodenek z prawdziwą irchą dawno temu). Co prawda wycieczka to tylko 67km, ale w niezbyt szybkim tempie - amator szosy pewnie by 120 przejechał. Główne pytanie - gdzie się zagina krzywa malejących korzyści - czy spodenki za 500 PLN są nie do odróżnienia, czy jakość zaczyna się od 1000? Bo spodenki za 150 na pewno są drastycznie gorsze. 1 Cytuj
szajbna Napisano 14 Czerwca Napisano 14 Czerwca Cena nie ma znaczenia, a materiał, wkładka, dystans, rower, trasa... Markowe jest drogie ale nie znaczy najlepsze. Większość produkcji to Azja, nawet te szyte w PL czy EU mają bele materiału z Azji. Uważam osobiście że spodenki to nie prom kosmiczny aby nie można zrobić ich w przyzwoitej cenie. (max 200zł) Spasowanie spodenek i odczucia są u każdego inne, inne trasy, inna pozycja także każdy ma swoje typy naj spodenek Niestety dochodzi też do pewnych narodowych sporów 💪 pt. moje jest najmojsze, a jak jeszcze najdroższe to już the best 🤣 a nawet ostatnio wyczytałem o "chorobach" od azjatyckiej odzieży 🤣🤣 Kończąc w tą piękną pogodę ja polecam co kto lubi 😉 Cytuj
Rybus85 Napisano Wtorek o 14:23 Napisano Wtorek o 14:23 Przyszły moje z Ali. Rion z zieloną wkładką. Na szybko przymierzałem i dla mnie super. Przetestuje jak pójdę jeździć. Bo się złoży jeszcze z jazdą z nowym siodełkiem bo obecne złamałem jak leciałem po szutrach 😂 Cytuj
pierotez Napisano wczoraj o 12:46 Napisano wczoraj o 12:46 https://a.aliexpress.com/_EucuCqK ZRSE 7+ polecam. 3h+ spokojnie dają radę. Moje pytanie o riony dolomiti 8h to z zieloną czy szarą wkładką brać bo na pejperach polecali z zieloną 🙄 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi