Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak, jednak pozostanę przy szosie bo daje więcej możliwości co do wszelakiej jazdy i nawet turystycznej gdyby temat zawodów odszedł kiedyś lub w drugą stronę zapragnąłbym kiedyś w jakieś ustawce pojechać.

Mam dwukilometrową pętlę po prostokącie dość bezpieczną bo w strefie przemysłowej także ruch niewielki i tam kręcę treningi. Dodatkowo rower spinningowy mam w mieszkaniu.

Tylko jak wspominałem rower nie jest jedyną aktywnością sportową także nie ma tego dużo.

• 2 tygodnie później...
Napisano

no co Ty....ta cena to jakiś żart. Absolutnie nie warto. Za 3k masz nową Sense na shimano 105 na zwyklych hamplach, a za 2600 na tiagrze na szybkierowery. Za 3200 masz tego karbonowego centruriona. 

Napisano (edytowane)

Jeszcze pytanie alternatywnie do Sensa na 105 za 3400,

https://www.centrumrowerowe.pl/rower-szosowy-sensa-romagna-comp-pd43638/?v_Id=234424&utm_source=google&utm_medium=cpc&gad_source=1&gad_campaignid=20018174782&gclid=EAIaIQobChMI6_zbrNmEjgMVEk-RBR1W_Af9EAQYBiABEgJej_D_BwE

czy warto może lepiej Corratec Elite też nowy tylko z 2022r stąd w cenie za 3600, czy ma jakieś lepsze komponenty na korzyść?

Gdybym mógł prosić o porównanie obu,  tudzież wskazanie lepszego wyboru.

IMG_2156.jpeg

IMG_2158.jpeg

Edytowane przez Jacekww
Napisano (edytowane)

Ponieważ słaby kontakt ze sprzedawcą tych centurionów karbonowych wróciłem do punktu wyjścia i zamówiłem sensa na tiagrze. Teraz pytanie na jakie zamienić oryginalne opony Vittoria Zaffiro 25mm.

Tak aby dodały szybkości ale jednocześnie też były bezpieczne dla kogoś kto nigdy na szosie i tak wąskich oponach nie jeździł.

Proszę o podpowiedzi jakie modele wziąc pod rozwagę i jaki rozmiar, pozostać przy 25 czy może 28 dla ów wspomnianego bezpieczeństwa, jeśli ma on jakkiekolwiek znaczenie oczywiście w tym aspekcie.
Dobrze aby też wytrzymałe były na przebicia.

Czy dętki zostają przy wymianie czy też należy zmienić.

Edytowane przez Jacekww
Napisano

Dętki mogą zostać ale jak chcesz trochę wagi zrzucić to zamów TPU z AliExpress. Jak nie chcesz wydawać 300 zł za sztukę na nowe, topowe opony typu Continental GP 5000 albo Vittoria Corsa to możesz zamówić zwijane Continental Ultra Sport III w rozmiarze 28mm, które kosztują tylko około 80 zł za sztukę i ważą niecałe 300 gram (mam je, dają radę nawet na szutrowych łącznikach pełnych drobnych, ostrych kamyków) albo Maxxis Highroad, które też czytałem, że są niezłe, ważą tylko 205 gramów w rozmiarze 28mm i podobno mają jakąś wkładkę antyprzebiciową