Jacekww Napisano 11 Czerwca Autor Napisano 11 Czerwca Tak, jednak pozostanę przy szosie bo daje więcej możliwości co do wszelakiej jazdy i nawet turystycznej gdyby temat zawodów odszedł kiedyś lub w drugą stronę zapragnąłbym kiedyś w jakieś ustawce pojechać. Mam dwukilometrową pętlę po prostokącie dość bezpieczną bo w strefie przemysłowej także ruch niewielki i tam kręcę treningi. Dodatkowo rower spinningowy mam w mieszkaniu. Tylko jak wspominałem rower nie jest jedyną aktywnością sportową także nie ma tego dużo. Cytuj
Jacekww Napisano Piątek o 11:47 Autor Napisano Piątek o 11:47 Jeśli mogę się poradzić, co myslicie o takiej ofercie za 2,4tyś ( może ponegocjuję), ponoc z 2008 roku z przebiegiem kilkuset km. Cytuj
nossy Napisano Sobota o 12:00 Napisano Sobota o 12:00 no co Ty....ta cena to jakiś żart. Absolutnie nie warto. Za 3k masz nową Sense na shimano 105 na zwyklych hamplach, a za 2600 na tiagrze na szybkierowery. Za 3200 masz tego karbonowego centruriona. Cytuj
Jacekww Napisano Niedziela o 11:48 Autor Napisano Niedziela o 11:48 (edytowane) Jeszcze pytanie alternatywnie do Sensa na 105 za 3400, https://www.centrumrowerowe.pl/rower-szosowy-sensa-romagna-comp-pd43638/?v_Id=234424&utm_source=google&utm_medium=cpc&gad_source=1&gad_campaignid=20018174782&gclid=EAIaIQobChMI6_zbrNmEjgMVEk-RBR1W_Af9EAQYBiABEgJej_D_BwE czy warto może lepiej Corratec Elite też nowy tylko z 2022r stąd w cenie za 3600, czy ma jakieś lepsze komponenty na korzyść? Gdybym mógł prosić o porównanie obu, tudzież wskazanie lepszego wyboru. Edytowane Niedziela o 11:50 przez Jacekww Cytuj
Jacekww Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu (edytowane) Ponieważ słaby kontakt ze sprzedawcą tych centurionów karbonowych wróciłem do punktu wyjścia i zamówiłem sensa na tiagrze. Teraz pytanie na jakie zamienić oryginalne opony Vittoria Zaffiro 25mm. Tak aby dodały szybkości ale jednocześnie też były bezpieczne dla kogoś kto nigdy na szosie i tak wąskich oponach nie jeździł. Proszę o podpowiedzi jakie modele wziąc pod rozwagę i jaki rozmiar, pozostać przy 25 czy może 28 dla ów wspomnianego bezpieczeństwa, jeśli ma on jakkiekolwiek znaczenie oczywiście w tym aspekcie. Dobrze aby też wytrzymałe były na przebicia. Czy dętki zostają przy wymianie czy też należy zmienić. Edytowane 4 godziny temu przez Jacekww Cytuj
Greg1 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Dętki mogą zostać ale jak chcesz trochę wagi zrzucić to zamów TPU z AliExpress. Jak nie chcesz wydawać 300 zł za sztukę na nowe, topowe opony typu Continental GP 5000 albo Vittoria Corsa to możesz zamówić zwijane Continental Ultra Sport III w rozmiarze 28mm, które kosztują tylko około 80 zł za sztukę i ważą niecałe 300 gram (mam je, dają radę nawet na szutrowych łącznikach pełnych drobnych, ostrych kamyków) albo Maxxis Highroad, które też czytałem, że są niezłe, ważą tylko 205 gramów w rozmiarze 28mm i podobno mają jakąś wkładkę antyprzebiciową Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi