omleto Napisano Czwartek o 11:08 Napisano Czwartek o 11:08 Cześć, Przejdę od razu do rzeczy. Waham się między zakupem karbonowego roweru z salonu, który był wyprodukowany w 2022 roku, zakładam, że od tamtej pory stoi w magazynie lub jeździ od sklepu do magazynu. Pytanie brzmi, co dzieje się z takim rowerem? 3 lata nieużywania to wystarczająca ilość czasu, żeby wpłynęła na strukturę ramy, opon czy innych podzespołów? Z tyłu głowy mam starego rometa mojego ojca, który stał dobre pare czy parenaście lat na strychu. Miałem okazję też trochę pracować przy rowerach i wiem w jaki sposób obchodzą się z nimi niektórzy ludzie, przy skręcaniu, przenoszeniu etc. Pozdrawiam i czekam na pomoc : - ) Cytuj
Przecietny Napisano Czwartek o 11:24 Napisano Czwartek o 11:24 Opon może tak ale czy ramy? Nie sądze, rama po 3 latach uzytkowania nadal może byc w dobrym stanie a tu tylko czeka. Podzespoły tez nie sądze aby się zdegradowały, bo jak niby? Obejrzałbym go dokładnie na Twoim miejscu jeśli byłby w porządku to po zakupie rozebrał wyczyscił i złozył na nowo z nowo naniesionymi smarami i wymienionym olejem w hamulcach. Cytuj
kipcior Napisano Czwartek o 17:34 Napisano Czwartek o 17:34 Jakby to był full to może by trzeba zrobić jakiś serwis zerowy. Ale przy jakiejś szosie, gdzie nie ma za dużo rzeczy mogących się popsuć, no to jeździć obserwować. Cytuj
Galvatron Napisano wczoraj o 10:06 Napisano wczoraj o 10:06 Jeśli ma gwarancję, to nie musisz się niczym martwić. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi