tomasz777 Napisano Czwartek o 14:45 Napisano Czwartek o 14:45 Witam kolegów.Obecnie używam wosku Momum i stwierdzam że to nie jest trwały wosk, smaruję łańcuch dwa razy z dwunasto godzinną przerwą.Przejade 20 km i już zaczyna słychać napęd,po 60 km wosku już nie ma a napęd pracuję jak maszynka do mielenia mięsa.Jaki wosk byście polecili na przynajmniej 100km? Cytuj
Fuxi Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Kluczowe jest przygotowanie całego napędu, czyli dokładne oczyszczenie i odtłuszczenie, oraz technika aplikacji. Ja używam Dynamic Slick Wax i 500 km nie było żadnym problemem, ale zanim do takiego wyniku doszedłem, to na początku trzeba było smarować częściej. Z biegiem czasu i kilometrów interwały między smarowaniami się wydłużały. Wątpię więc, że istnieje na rynku aż tak kiepski wosk, żeby nie wytrzymał 100 km. Cytuj
Wojcio Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Ja obecnie Squirt, bo akurat taki był w sklepie. 100km bez problemu choć pełna cisza jest krócej. Cytuj
chrismel Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 5 godzin temu, Fuxi napisał: Wątpię więc, że istnieje na rynku aż tak kiepski wosk, żeby nie wytrzymał 100 km. Momum taki jest. Nie w sensie kiepski ale nie wytrzymuje realnie więcej jak 70-80 km. Ma natomiast jedną bardzo dużą zaletę. Napęd jest naprawdę czysty. Jak jeździmy tylko po szosie można przejechać na nim cały okres do wymiany łańcucha bez mycia napędu. Żaden inny wosk na rynku tego nam nie zapewni. Cytuj
Nemrod82 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Miałem Momuma i jak dla mnie ogólniebył średni. Smove sporo dużej wytrzymuje i mniej syfu łapie. Z tym, że trzeba go nakładać najlepiej co najmniej 3-4 h przed jazdą. Cytuj
chrismel Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Każdy wosk musi mieć czas na odparowanie. Dlatego najlepiej nakładać po jeździe. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi