Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, chce sobie kupić coś takiego: 

Pojazd Elektryczny dla dorosłych E-BYCCO 3000W 52V 23AH Gruba Opona 55KM/H - 7841902497580 - 17287460045 - Allegro

Ma ktoś jakieś doświadczenia z tą firmą / tym rowerem? Cena wydaje się niezła jak za to co oferuje, na chińskich stronach z wysyłką z EU wychodzi poniżej 4 000 pln. Co warto w takim wynalazku wymienić z chinolitu na europejskie żeby było trochę bezpieczniej? Czy 3 kw to wystarczająco dużo mocy na takie szerokie opony? Jaki to ma realnie zasięg, awaryjność? Jak to się prowadzi przy 50 km/h? A może warto rozważyć inny trochę droższy model? Z góry dzięki za odpowiedzi.

Interesuje mnie jazda na manetce, możliwie bez pedałowania. Jeździć będę tym głównie po moim lesie, drogach szutrowych i czasem ścieżką rowerową do pracy. Nie zamierzam tym jeździć w centrum miasta przy ludziach.  Wiem że to nie do końca dopuszczone do ruchu, nie przeszkadza mi to.

• Haha 2
Napisano (edytowane)
31 minut temu, pudzianmariusz napisał:

Jak to się prowadzi przy 50 km/h?

31 minut temu, pudzianmariusz napisał:

Interesuje mnie jazda na manetce, możliwie bez pedałowania. 

To jest Forum Rowerowe.

Rowery to pojazdy napędzane siłą mięśni.

O jeździe "na manetce" nikt tutaj nie będzie rozmawiał. Tym bardziej o samobójcach rozpędzających chińskie badziewia do prędkości 50km/h.

Edytowane przez KNKS
  • +1 pomógł 4
Napisano

@Dokumosa@Tuurban78@KNKS @Maciorra@chudzinki Panowie to jest dział o rowerach elektrycznych, pytam o rower elektryczny, możecie sobie odpuścić nie powstrzymacie mnie. Szukam tylko kogos kto taki dynks ma i się podzieli wrażeniami : ) 

A co do tego że miałby się rozpaść, teraz już widzę na reddicie ludzie tym po kilka lat śmigaja i wszystko git, ill take my chances.

Napisano

"nie powstrzymacie mnie" - rozśmieszyłeś mnie na maksa 🤣. Pudzianie, z tego czegoś taki rower elektryczny jak ze mnie Kubuś Puchatek 😛.

• +1 pomógł 2
Napisano (edytowane)

@burz to jest rower i tak, będę tak robił

proszę, nie zaśmiecajcie tematu liczę że dostanę od kogoś kto to ma rzeczową odpowiedź a nie jakieś lamenty, trochę tego w polsce sprzedali więc na pewno tacy tu są : )

Edytowane przez pudzianmariusz
  • Haha 1
Napisano (edytowane)

To nie jest rower. W świetle prawa to motorower elektryczny. Ten wynalazek trzeba zarejestrować, o ile przejdzie badania techniczne. Kropka.

Mam nadzieję, że służby wreszcie się wezmą za takich delikwentów, którzy śmigają motorowerami po chodnikach i DDR-ach. A wysokie mandaty ostudzą zapał do łamania przepisów i zdrowego rozsądku.

Edytowane przez burz
  • +1 pomógł 5
Napisano (edytowane)

@burz dobra kolego masz racje tak zrobię xD skończmy już temat

edit - dobra może inaczej, czegoś chyba nie rozumiem. jak będę tym jeździł po ddr raz na ruski rok, oczywiście jadąc tam 25 - 30 to w czym jest problem? moim zdaniem nawet jakbym chciał tam jechać wózkiem inwalidzkim to póki nie zapieprzam to gdzie jest problem?

Edytowane przez pudzianmariusz
Napisano

Znam 2 przypadki kiedy kierujący takim wynalazkiem miał sprawę w sądzie i dostał grubo po kieszeni. Wszystko jest cacy póki nie będzie jakiejkolwiek draki, nawet nie z winy kierującego ów wehikułem. Potem biegły ocenia, że to nie miało prawa poruszać się po drogach (brak homologacji - zagrożone karą do 30k), nie było rejestracji (min. 1,5k), nie było OC (min 1,5k). I każdorazowo z automatu kierujący współwinny.

Ale IMO to nie wystarcza. Czekam jak będą urządzone polowania na takie czarownice jeżdżące na tym po DDR czy chodnikach. Chociaż pewnie moje niedoczekanie bo 99% tego szrotu ujeżdżają dostawcy żarcia pracujący dla firm z Hameryki. Swoją drogą - nie tknąłbym żarcia, które dotykał czy transportował typowy przedstawiciel tych firm w PL.

• +1 pomógł 2
Napisano

To napisałem ci rzeczowo, to jest firma krzak jakich jest miliard, bardzo ciężki pojazd, dwa silniki, wszystko stalowe, zapewne powyżej 40kg a nie jak piszą 35, do tego trzeba garaż(albo stodołę)

(ja miałem 1000W chińczyka 960Wh i ważył realnie 33kg - polecam pulume ph01 realny zasięg 100km na dużej mocy.)

Jak ci opona strzeli to od razu laweta :) 

akumulator 1196Wh? do 2 takich silników? wyssany będzie po połowie z tego co napisane, 

opony huczące z ogromnym oporem zmniejszającym zasięg, rozmiar opon trudne do dostania, to samo dętki, to samo widelec, jak strzeli to tylko z chin bo nie kupisz 135 na oś 9mm

PO CO CI TO? na terenie to się połamie przy pierwszej górce i wybojach, jak do miasta na ścieżki to gładkie opony

To jest "rower" dla kurierów 

Jak chcesz rower z manetką i dużymi oponami to szukaj czegoś na standardowych obręczach 

Nie widzę ŻADNYCH zalet tego pojazdu oprócz "bomisiępodoba"

• +1 pomógł 1
Napisano
2 godziny temu, pudzianmariusz napisał:

Wiem że to nie do końca dopuszczone do ruchu, nie przeszkadza mi to.

Ale mi przeszkadza. Nie chcę obok siebie na ścieżce rowerowej takich wynalazków. Jak Ty się chcesz zabić czy odebrać sobie zdrowie to nic mi do tego. Ale jak chcesz to samo zrobić mnie to mam nadzieję że zacznie w końcu na to reagować policja i łoić wielotysięczne mandaty. Ty chcesz jeździć po DDR skuterem elektrycznym. Zaraz ktoś inny wpadnie na pomysł żeby jeździć po nim samochodem elektrycznym. No bo samochód elektryczny to nie samochód i też ma pedały.

• +1 pomógł 1
Napisano

@Tuurban78 no i dzięki za merytoryczną odpowiedź. 

@chrismel na ścieżce rowerowej którą pewnie raz na ruski rok się przejadę na moim zadupiu jak tam jeżdżę rowerem to nie mijam się z nikim. dosłownie może z jedną osobą przez parę h. nie będę tym jeździł w warszawie xD właściwie to przez większość czasu będę to użytkował na moim terenie. chce tylko opinię o sprzęcie, nie mam zamiaru rozjeżdżać rowerzystów ani pieszych

Napisano

Zamiaru pewnie nie masz ale jak z umiejętnościami ? Jakie masz doświadczenie w jeździe rowerem z prędkościami 40-50 km/h ? Dużo jeździłeś wcześniej na szosie mając przy tym dobrą kondycję żeby takie prędkości utrzymać ? Pewnie nie. A teraz jeszcze chcesz dołożyć do kompletu coś co nie waży kilka kilogramów jak rower szosowy tylko wielokrotnie więcej.

Napisano

W opisie aukcji sprzedający uczciwie ostrzega:

• Maksymalny przebieg: 128 km

i potem na śmietnik.

Żeby potem nie było rozczarowania. 

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...