Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
19 godzin temu, pecio napisał:

" Dżizus "  my tak celowo żeby był "ruch w biznesie "  . Tym razem padło na Ciebie @spidelli 😉

Idą przymrozki  , może jakieś upalanko na Rouvy  ale takie  emeryckie totalnie . 

Ja pierdz\iu  ale ceny wywalili na Rouvy - podwyżka o 5 ojro .  Chyba będę bujać wielbłąda . 😁

z lokalizacji poza EU w dolcach. trochę taniej. Ja póki co na miesięcznym preorderze (ale jeszcze nie złożyłem sprzętu) 🤣

Napisano

Przecież świat nie kręci się tylko wokół Garmina. Wypuszczają pierdylion urządzeń a potem co chwile jakiś płacz bo coś się krzaczy coś nie działa, to mi przypomina trochę smartfona chińskiego pochodzenia na litere X. ;) 

Może kolega spidelli chciał czegoś innego zakosztować, czegoś co nie trzeba się doktoryzować, czegoś prostego w użyciu, czegoś co po prostu działa, a to że są tam jakieś ograniczenia... To mogę jedynie powiedzieć że nie ma rzeczy idealnych . A najlepszym testerem jesteśmy my 😉

• 2 miesiące temu...
Napisano

Sezon chomikowy pełna gębą a nikt nic nie pisze. Mi się cos popsuło w głowie, nie umiem wysiedzieć 2h na Z2, filmy, książka nic nie pomaga. Ze 2 razy mi się udało a zazwyczaj jestem psychicznie wykończony po 90minutech. Jeszcze mi się dziś choróbsko jakieś przypałętało. 

Napisano

Ja kręcę regularnie, ale głównie to co rouvy podpowiada w tym tourze, ostatnio Sri Lanka, teraz Tadżykistan. Jadę jak mi pasuje, albo jak trasa się trafi. Jak płaska to trochę luźniej, jak górzysta to coś tam cisnę. Ostatnio też mam problem z zatokami, nie chce przejść, ale jeździć się da. Na razie jeszcze nie próbowałem 2h siedzieć, ale myślę że nie miałbym z tym problemu. Może po nowym roku spróbuję, żeby spalić świąteczne kalorie ;)

Napisano (edytowane)

Też  molestuję   pustynną  garbatą faunę . Chwilowo robię to bez przekonania  na ćwierć gwizdka. 😁 

Mam takie małe spostrzeżenie  jakoby  wielbłąd  był  lepsiejszy 😉 obecnie  od tych drugich " simsów ".  Co wartki strumień petro- dolców  potrafi  zdziałać 😁

Edytowane przez pecio
Napisano

Cały czas cos ulepszają i to jest na plus ale juz jest płatna cześć Bhutan, więc kto wie czy nie zbliża sie czas zmonetowania inwestycji 🤔  

Napisano

Dużo opcji  konfiguracyjnych  / łączności z wszelakim szpejem.  A grafika  wielbłąda w trybie HD  ustawienia ultra  rozwala  Zwifta . 

@szajbna ........kurna , taka jest popieprzona  tendencja na rynku.   Wszystko coraz bardziej agresywnie wchodzi w abonamenty  . Garmin  w którymś swoim nowym  szpeju wręcz wymusza  wykup subskrypcji premium .  Pewnego dnia szejkowi  znudzi się sponsorowanie " twórców " wielbłąda  to  trzeba będzie wyskakiwać z kapuchy . 

Napisano (edytowane)

Kalifornia zrobiona.   Na tym etapie po pół roku nie śmigania  jestem żałosny jak posty kolegi M .  Ledwo  1,64 waciany na kilosa  mnie wyszło . 

Ale biorę się za siebie .😁

A nawiasem pytając   ..... kolega @spidelli tak na serio  się na nas pogniewał ? 😉 Czy może chomik  kopyta wyciągnął ? 

Edytowane przez pecio
  • Haha 1
Napisano

W końcu zrobiłem "rower" pod trenażer, podłączyłem go i skonfigurowałem. Spostrzeżenia po pierwszym kręceniu:

Minusy:

1. Jest nudno - tego niestety się spodziewałem, muszę sobie jakoś urozmaicić czas.

2. Elite to skąpie kutfy - kupuję sprzęt za 2 kafle i nie mam do niego żadnego, nawet najprostszego oprogramowania za free? W dojpę niech się ugryzą.

Plusy:
1. Jednak mimo wszystko to trenowanie pod dachem - jakbym pomyślał, że teraz po ciemku i z polskim węglem w powietrzu gdzieś się kręcę po asfalcie - nie ma szans.

2. Dostęp do czujników kadencji i mocy jednak robi robotę - sam mam problem z nierównym trzymaniem tych wartości - a na kołowrotku można je fajnie utrzymywać.

3. No i jak to moja stara powiedziała - nie martwi się, że mnie jakiś psychol w samochodzie rozjedzie.

Zignorowałem ostrzeżenie o wiatraku - mimo, że w piwnicy mam 11stopni to woda leciała ze mnie jak z wieprza. Niestety wiatrak musi być.

Dziwne jest schodzenie i wchodzenie na rower (biorąc pod uwagę jaką mam "mega" przestrzeń w jaskini...)

Jeszcze nie wiem po której stronie leży wina - ale albo mywosh albo elite ma opóźnienia w przesyłaniu/odbieraniu danych. Info o prędkości/mocy ma sporego laga.

Istnieje jakiś zamiennik zwift coga? Jednozębatkowej kasety?

Napisano

@RabbitHood Wielbłąd ma laga i trochu mnie to

............denerwuje 😁. Na Zwifcie przy e- sportowym ustawieniu Wahoo  wszystko działa jak rakieta. Nawet na Rouvy  jest błyskawiczna reakcja. Jednak plusami MyWoosha jest grafika w trybie HD i ns ustawieniach ultra - prawie jak w realu. No i jest za darmochę po za " planszą" propan-buthan 😁

Napisano

Macie ustawione update na 1s ? 

U mnie jakiś lag jest ale nie denerwuje mnie to specjalnie, 1040 i tak cały czas na pokładzie, na którym mam moc z 3s i 10s.

Napisano (edytowane)

@szajbnaTak.   U mnie się poprawiło przez instalację dodatkowych modułów gamingowych. I właśnie za 9,99 $ wykupiłem 160 coinów a z tej puli 150 poszło na wykup Buthanka. Zaraz odpalam i zobaczę czy było warto .

Edit.

Kurna ..... nie warto .  Trasa nic szczególnego a to odblokowanie   jest tylko na 90 dni.    To już lepiej dołożyć  i kupić na "miecha"  Rouvy.  

Zresztą pod choinkę wykupie sobie  Rouvy bo mi się strasznie "ckni "  za alpejskimi  klasykami 😁

Edytowane przez pecio
  • +1 pomógł 1
Napisano

Traska zrobiona .  Forma ładnie  idzie w górę . Przy okazji odkryłem ( Amerykę 😉)  ,że  śmigając na wielbłądzie zbieramy punkty które potem można wymieniać na coiny  i za te wirtualne monety można sobie wykupić odblokowanie  tras (Buthan).

Napisano (edytowane)

Jak wejdziesz na planszę główną to u samej góry masz liczbę zdobytych punktów . 

20251226_102851_1.jpg

Klikasz te punkty i otwiera się

20251226_102901.jpg

W zależności ile masz punktów do wymiany klikasz odpowiednią pozycję i pokazuje się

20251226_102917_1.jpg

I w tym wypadku masz 249 coins  a Buthan kosztuje 150 . Reszta zostaje  .

Edytowane przez pecio