Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w przysłowiu: "lepsze wrogiem dobrego",  gdy użytkownikom nowe się spodoba i będzie się opłacała produkcja w pierdylionach egzemplarzy, to znajdą się i odpowiednie pompki "po kosztach produkcji"👌 

Chińczycy produkują funkcjonalny odpowiednik miniaturowej Lezyne...

Screenshot_2024-12-26-20-27-04-510_com.alibaba.aliexpresshd.thumb.jpg.c5170a4526d2c15344911997e3078702.jpg

..to wykombinują jakąś redukcję /przejściówkę, będzie to małe, zintegrowane  i z powodzeniem zastąpi to ten wężyk "za milion monet"

Screenshot_2026-01-15-23-09-01-393_com.brave.browser.thumb.jpg.850739c4c599ba8696a1aaddf6231adc.jpg

A swoją drogą, podoba mi się👍, że Lezyne otwarcie rekomenduje pompowanie tym maleństwem opon 2,5",  to rzeczywiście trzeba się namachać😄, takie machanie "w próżni" (wiem, bo się bawiłem😉), ale doraźnie w polowych warunkach działa niezawodnie.  Natomiast jest nie do zaakceptowania wśród naszych forumowych Kolegów, którzy wożą pompki elektryczne😲 😂😂

Napisano

Nowe doświadczenia z Clika - niby ma być zgodność z pompkami presta (poza nakręcanymi), ale przypadkiem spróbowałem podłogówką bez adaptera i praktycznie nie idzie - bo trzeba wygenerować duży nadmiar ciśnienia, by się zawór otworzył. Będę jeszcze sprawdzał inne pompki. Bajka jest tylko z adapterem. 

Normalny ciśnieniomierz nie zadziała - kupiłem dedykowany.

Są pompki presta/schreder (chyba większość jest w jakimś stopniu przestawiana), ale nie znalazłem jeszcze takiej Clik, która by ogarniała inny system w prosty sposób - realnie interoperacyjność zapewnia zwykła pompka z adapterem (już żałuję zakupu dedykowanej).

I ostatnie - jak chcę lekką dętkę na zapas to większość TPU (wszystkie jakie mam - Barbieri, Ridenow i Tubolito) nie mają wykręcanych maszynek i by użyć takiej dętki trzeba mieć normalną pompkę (patrz punkt poprzedni). Schwalbe zapowiada dętki TPU z Clik na wiosnę. 

Teraz mam Clik w dętkach Schwalbe, gumowych - i tu przyznam - ciśnienie trzymają jak zły - już kilka tygodni bez dmuchania.

Napisano

To ja dorzucę trzy grosze. Przy Presta musiałem dopompowywac koła co 3-4 tygodnie. Myślałem ze to nieszczelności mleka. Click od 6 tygodni trzyma. :) 

• +1 pomógł 1