Turysta05 Napisano 15 Stycznia Napisano 15 Stycznia Jak w przysłowiu: "lepsze wrogiem dobrego", gdy użytkownikom nowe się spodoba i będzie się opłacała produkcja w pierdylionach egzemplarzy, to znajdą się i odpowiednie pompki "po kosztach produkcji"👌 Chińczycy produkują funkcjonalny odpowiednik miniaturowej Lezyne... ..to wykombinują jakąś redukcję /przejściówkę, będzie to małe, zintegrowane i z powodzeniem zastąpi to ten wężyk "za milion monet" A swoją drogą, podoba mi się👍, że Lezyne otwarcie rekomenduje pompowanie tym maleństwem opon 2,5", to rzeczywiście trzeba się namachać😄, takie machanie "w próżni" (wiem, bo się bawiłem😉), ale doraźnie w polowych warunkach działa niezawodnie. Natomiast jest nie do zaakceptowania wśród naszych forumowych Kolegów, którzy wożą pompki elektryczne😲 😂😂. Cytuj
Wojcio Napisano wczoraj o 14:41 Napisano wczoraj o 14:41 Nowe doświadczenia z Clika - niby ma być zgodność z pompkami presta (poza nakręcanymi), ale przypadkiem spróbowałem podłogówką bez adaptera i praktycznie nie idzie - bo trzeba wygenerować duży nadmiar ciśnienia, by się zawór otworzył. Będę jeszcze sprawdzał inne pompki. Bajka jest tylko z adapterem. Normalny ciśnieniomierz nie zadziała - kupiłem dedykowany. Są pompki presta/schreder (chyba większość jest w jakimś stopniu przestawiana), ale nie znalazłem jeszcze takiej Clik, która by ogarniała inny system w prosty sposób - realnie interoperacyjność zapewnia zwykła pompka z adapterem (już żałuję zakupu dedykowanej). I ostatnie - jak chcę lekką dętkę na zapas to większość TPU (wszystkie jakie mam - Barbieri, Ridenow i Tubolito) nie mają wykręcanych maszynek i by użyć takiej dętki trzeba mieć normalną pompkę (patrz punkt poprzedni). Schwalbe zapowiada dętki TPU z Clik na wiosnę. Teraz mam Clik w dętkach Schwalbe, gumowych - i tu przyznam - ciśnienie trzymają jak zły - już kilka tygodni bez dmuchania. Cytuj
JWO Napisano wczoraj o 16:42 Napisano wczoraj o 16:42 To ja dorzucę trzy grosze. Przy Presta musiałem dopompowywac koła co 3-4 tygodnie. Myślałem ze to nieszczelności mleka. Click od 6 tygodni trzyma. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi