Skocz do zawartości

[Nowy rower do 1500 zł] trekingowy męski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Szukam roweru trekingowego na dojazdy do pracy i w około komina jakiś szutr/ leśna dróżka choć większość to asfalt w planie jakieś małe wycieczki. Wzrost 176cm, waga 79kg. Rower raczej z pełnym wyposażeniem chciałbym aby był wygodny i dobrze się jeździło. Szukam czegoś moze w tym stylu.

https://allegro.pl/oferta/aluminiowy-rower-trekkingowy-dla-mezczyzny-chlopaka-shimano-meski-28-nowy-14993144223

Ten fajny bo z prądnica (myślę że to fajna sprawa bo nie trzeba pamiętać o baretiach)

https://allegro.pl/oferta/rower-trekingowy-lazaro-discovery-meski-aluminiowy-amor-19-czar-nieb-15137905063

A ten ma lepsze przerzutki (choć na reszcie podzespołów się nie znam)

Coś możecie polecić? Skłaniam się ku nowemu bo nie znam się na tyle żeby nie kupić "miny" a tak to zawsze jest gwarancją jakby coś się rozleciało a i powinien posłużyć parę ładnych lat jak nowy.

Napisano

Oba są/mogą być miną i nikt na forum jednoznacznie nie powie Ci kiedy ona wybuchnie 😀.

Oba złożone z najtańszych możliwych elementów. Nie wiem czy do 1500 zł kupisz jakiś normalny trekking.

Napisano

Tak to wcześniej i tak jeździłem na byle czym. A co w nim może mi się rozlecieć albo co może się nadziać?

A tak to co byś mógł polecić dalej przy niskim budżecie najwyżej wezmę na raty 0% ale też bez przesady? 

Albo też na czym można przy oszczędzić a na czym lepiej nie? (Tania prosta wymiana na lepsze w razie potrzeby/zachcianki)

Napisano

Trekkingi to nie moja bajka, więc nic nie polecę. Co najwyżej mogę popatrzeć jak jest poskładany.

Crossy: z amortyzatorem Riverside 500, a bez Lazaro Aero V1.

Cytat

A co w nim może mi się rozlecieć albo co może się nadziać?

Tam nic pewnego nie ma...

Napisano

Nie no z amortyzatorami :)

12 minut temu, chudzinki napisał:

Trekkingi to nie moja bajka, więc nic nie polecę. Co najwyżej mogę popatrzeć jak jest poskładany.

Crossy: z amortyzatorem Riverside 500, a bez Lazaro Aero V1.

Tam nic pewnego nie ma...

Ale w sumie to jest gwarancja z 2 letnia

Napisano

Gdy rower tani to cudów nie można wymagać, ale to nie znaczy że zły.  Najważniejsze to dopasować dla siebie (wygoda) a potem dbać, w porę regulować luzy, wymieniać łańcuch, itp... Będzie służył przez lata👍.

Napisano

A przy takim budżecie to co było by najistotniejsze? Odrazy powiem że na rodzajach się nie znam tyle co troszkę o przerzutkach poczytałem (ale nie wiem czy manetki też takie istotne) i że lepiej kasetę zamiast wolnobiegu. Najlepiej jakiś model jakby ktoś mógł podrzucić 

Napisano

Najistotniejsze jest rower dopasować, jak buty, każdemu inne pasują. Odwiedź kilka sklepów, przymierzaj, dopiero potem osprzęt i cena. Wtedy będziesz wiedział co wybrać nawet przez internet.  Stare wygi kupują drogi rower w kartonie z Hiszpanii, bo wiedzą czego chcą.

Napisano

Kupujesz crossowy i dokładasz błotniki i bagażnik - to zawsze wyjdzie korzystniej niż trekking "fabryczny".

Z "amortyzatora" lepiej zrezygnować - to juz nie jest elemet szpanu tylko dodatkowy ciężar.

Napisano

Kands canavaro na hydraulikach bardzo podobny a niewiele droższy ...

Ale powtórzę - niepotrzebnie się upierasz przy amortyzatorze ...

Napisano

Wziąłem tego Crossa z powyższego linku, zobaczymy jak przyjdzie, przekonały mnie tarcze i to że jest na kasecie i te przerzutki do dla laika który ma zamiar dbać o rower to może i będą dożywotnie 😜

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...