pecio Napisano 6 Grudnia 2024 Autor Napisano 6 Grudnia 2024 Apel do wszystkich kolegów analogowych i "cyfrowych" , rowerzystów o wielkich sercach ........ w tym roku znów jest akcja "Nakarm psa". Pomóżmy tym biednym sierotkom https://nakarmpsa.olx.pl/ . Wielkie dzięki w swoim i futrzaków imieniu. 2 Cytuj
Tyfon79 Napisano 1 Października Napisano 1 Października Nic mnie tak szczerze nie ucieszyło jak fakt, że za chwilę nie będzie można trzymać psów na łańcuchach. Jak nie trawię czepialstwa nadmiernego i pod..nia tak jak to przejdzie wielu będzie miało ze mną ciężkie przeżycia 2 Cytuj
urmom Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Myślę, że i tak wiele ludzi będzie miało w d. ten przepis. Zwłaszcza na jakiś pipidówach. Cytuj
pecio Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu W moich rejonach nic się nie zmieni . Mentalności cepów z piórkiem w kapelusiku żaden " kataklizm nie ruszy " . Cytuj
urmom Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu No właśnie o to mi chodzi, że takiej ... "wiejskiej" mentalności nie zmieni się zwierzę to zwierzę do wora i do jeziora. Mój pies jest wzięty z interwencji z tego powodu, że był na łańcuchu i bez budy. Zostali zakablowani, bo ciągle szczekał. I ci ludzie na początku dostali zasoby: budę do postawienia, oczywiście nie zrobili tego. Gdyby nie to, że ujadał (a u mnie tego w ogóle nie robi), to dokonał by pewnie swojego żywota na tym łańcuchu pod gołym niebem. Widać, że ma syndrom takiej "wirtualnej" smyczy - potrafi czasem stanąć i gapić się w jeden punkt. Smutne jest to, że nie da się wszystkich uratować i jak to na takiej wsi zastąpił go pewnie inny burek... Cytuj
StrayRider Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Cytat W moich rejonach nic się nie zmieni . Mentalności cepów z piórkiem w kapelusiku żaden " kataklizm nie ruszy " . Zmieni się, zmieni - trzeba poczekać z 20-30 lat. Cytat No właśnie o to mi chodzi, że takiej ... "wiejskiej" mentalności nie zmieni się zwierzę to zwierzę do wora i do jeziora. (...) Za 2-3 pokolenia nie będzie już takich ludzi; z 50 lat temu nikomu nawet "by brewka nie drgnęła" na takie działanie, a dziś jednak nie jest to powszechne i szeroko, społecznie akceptowalne. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi