Skocz do zawartości

[Rower XC 27,5-29"] Jaki najlepiej?

Tomek21

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jaki rower kupić do tej kwoty? Rowerem będę jeździł po piachu, asfalcie, ubitej ziemi i też często podjazdy do 550m. Chciałbym coś innego niż MTB z Decathlonu.

Mój wzrost 181cm, waga 64kg.

Napisano

250m w pionie czy to długość podjazdu ? Tak czy siak  nie ma to znaczenia . Nie podałeś kwoty , nie podałeś czy chcesz napęd 1x... czy  2x...   nie napisałeś dlaczego nie z Deca .  Ja nawet nie wiem  czy chcesz MTB  .Itd itp . Wyszukaj w necie jaki typ roweru cię interesuje , daj linki to ktoś podpowie .

Napisano

W temacie piszesz XC a w linkach wrzucasz rowery trailowe, ważące ponad 15 kg. Nie wiem, czemu odrzucasz rowery z Decatlonu, w tej cenie bez żadnej promocji nic lepszego nie znajdziesz:

https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-rockrider-expl-540-29/_/R-p-329414?mc=8607120&c=Niebieski_Turkusowy

Sztywne osie, taperowana główka, powietrzny amor, dożywotnia gwarancja na ramę, znośna waga. Z wyglądu mi się nie podoba...

Napisano
Cytat

Nie wiem, czemu odrzucasz rowery z Decatlonu

Bo ludzie myślą, że to naklejka na ramie jeździ za nich i nawet się nie patrzą na komponenty, geometrię, wagę, itd. A poza tym jak się pokaże na dzielni na rowerze z marketu za 4 koła to go kumple wyśmieją 🤣

Napisano

Z wszystkich podanych jedynie Trek pasuje mniej więcej do profilu, który określiłeś. I żeby było jasne nie jest to marka za, którą przepadam.

Rozumiem Twoją niechęć do Decathlonu już parę razy napalałem się na różne produktu przeglądając ich stronę, po wizycie w sklepie okazywało się, że to jednak nie to.

Od początku zeszłego roku mam do wydania 400 zł w tym sklepie i jakoś nie mogę nic wybrać.

Mam wrażenie że to świadoma polityka jak z samochodami Dacia niby wszytko się zgadza ale.....

Napisano

W tym Treku trzeba uważać na nietypowy standard tylnej piasty. Poza tym się wydaje ciekawą propozycją. Powietrzny amor i taperowana główka, z tymże dostępny według strony jedynie w największym rozmiarze. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...