Skocz do zawartości

[Ładowarka+powerbank] alternatywa dla Miller ML102

chudzinki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

@Eathan, szukam na jedno ogniwo. Poza tym kupiłem SC1 Plus, ale wg mnie ma dwie wady jeżeli chodzi o 18650 i ten, który linkowałeś też zapewne będzie je miał:

1. słaba sprężyna
  2. plusowy styk jest zbyt wysoki i połączenie jest mało stabilne 
Napisano

Nie wzbudza zaufania. Żeby dostać się do USB-A, trzeba odkręcić korek, a wtedy reszta wylata.... Jako awaryjne ładowanie na postoju jeszcze ujdzie ale w ruchu - jakoś nie widzę. Chyba że się mylę co do obrazków...

Napisano

Bardzo możliwe że jest jak piszesz, nie mam takiego wynalazku i też coś w podobny deseń szukam. Zależy mi również by było kompatybilne z ogniwami 21700.

Jak ktoś się natknie to niech śmiało linkuje :) 

Napisano

Od jakiegoś czasu nieosiągalne, a poza tym ta "ładowarka" nie ruszy nadmiernie rozładowanego ogniwa no i brak wskaźnika naładowania 🙂.

Napisano

Mają funkcje power banku ,są na jeden aku ,2 ,4 

ladowarka-do-akumulatorkow-litokala-lii-100b.jpg

HTB1BLAkXQT2gK0jSZPcq6AKkpXaV.jpg

Możne też 3 w jednym .dziś może w poniedziałek  właśnie przyjdzie .latarka z funkcją power banka i z ładowaniem usb aku w sobie .

Sda34eaa8806242929c0f37f00c6df978W.jpg

Napisano

Można wybrać Wurkkos FC11 wtedy będzie na aku 18650 z tymi samymi funkcjami co powyzsza .ja wzialem ts22 bo na aku 18650 uzywam wizarda 

No i pojemność większą aku 5000 ,naładuje mi telefon, czas świecenia latarki też dużo większy. Tryby też bardzo fajne plus turbo ściana światła .latarka kosztuje 200zl .dużo i nie dużo. Aku w komplecie ,przewód, ladowarka .

Porównując nawet do convoy s2+ gdzie kupić trzeba latarkę 100zl plus aku 35 zł plus ładowarka 20 zł już jest 155 zł 

• 4 tygodnie później...
Napisano
W dniu 1.03.2023 o 09:05, PawelW84 napisał:

Wygląda na to że wkładasz insert z ogniwem do tuby usb do przodu i zakręcasz korkiem.

Dokładnie tak, ale jakość wykonania tragiczna, a co najistotniejsze to moje ogniwa mają (?) za dużą średnicę 🙂. Włożę, ale z wyjęciem katastrofa - kierunek kosz...

• 4 tygodnie później...
Napisano

Mam w domu powerbanka Nokii na jedno ogniwo. Można tym praktycznie naładować opaskę lub zegarek. Nic co pobiera więcej prądu . Jeśli ma być jako sama ładowarka, to może na jedną celę starczy. Ale jak funkcja powerbanku, to proponowałbym coś na 2 lub więcej ogniw 18650. Tym bardziej, że przetwornice też mają straty i oraz zęsto tam się wkłada jakieś stare ogniwa z laptopów o słabych parametrach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...