drajwer112 Napisano 30 Października 2021 Napisano 30 Października 2021 Witam, Od dluzszego czasu mam problem ze szprychami. Trzeci raz juz to sie zdarzylo. Szprycha peka w ten sposob jak na zdjeciu, dlaczego tak sie dzieje? W serwisie mi je wymieniali, niby napinali, ale caly czas to samo. Niskiej jakosci kolo czy co? Nie mam juz sil.. http://imgur.com/a/UNxdQAJ Chcialbym sprobowac wymienic ja samodzielnie, czego bede potrzebowal?
Mihau_ Napisano 30 Października 2021 Napisano 30 Października 2021 słabe szprychy, miękka obręcz, za duża waga użytkownika
drajwer112 Napisano 30 Października 2021 Autor Napisano 30 Października 2021 Waze ok 60 cos kg przy wzroscie 184cm.. Jako iz niedlugo temperatura bedzie bardzo niska, czy moge miec to " w nosie" i jezdzic ile bede mogl? Mozna powiedziec, ze dziennie robie ze spokojnie 20km. Na nowy sezon i tak czeka mnie wymiana fabrycznych szprych jesli dzieje sie to trzeci raz i centrowanie kola bo juz sobie lata (nic dziwnego, jesli szprychy pekaja) Jakie szprychy dobrac do tego kola? Wiem tylko, ze piasty to SHUNFENG, a kola maja rozmiar 26. Obrecz to no name . Drugie, jakie kolo z solidnymi szprychami (nie chce zeby pekaly) rozmiar 26 polecacie? Moze byc z wolnobiegiem, ale nie musi. Hamulec tarczowy.
SoloTM Napisano 30 Października 2021 Napisano 30 Października 2021 A łańcuch Ci czasami nie spada między szprychy a wolnobieg?
drajwer112 Napisano 30 Października 2021 Autor Napisano 30 Października 2021 Rzadko. Ostatnio mi spadl dzisiaj podczas regulacji przerzutki a wtedy to zauwazylem. Nie jest to przez to, bo to nie pierwszy raz. Wymiana szprychy wydaje sie dosc prosta. 1. Czy naprawde trzeba zdejmowac wolnobieg? W czym on przeszkodzi? 2. Czy taki klucz bedzie w porzadku? O co chodzi z tym 3,5mm? https://miastorowerow.pl/narzedzia/16244-klucz-do-szprych-prox-35-mm-czerwony-narzedzia-5907437502037.html
drajwer112 Napisano 30 Października 2021 Autor Napisano 30 Października 2021 Nie posiadam klucza do wolnobiegu i nie bede go teraz kupowal, wiec mam sie za to nie brac? W czym on ma przeszkodzic niby? Nie chce zawozic do serwisu, bo dlugo juz raczej nie pojezdze, a takze taka umiejetnosc sie w moim przypadku bardzo przyda.
Tyfon79 Napisano 30 Października 2021 Napisano 30 Października 2021 A jak wsadzisz szprychę w oczko przy piaście jak nie masz swobodnego dostępu? To nie nitka, że sobie przepleciesz. Owszem nie od strony napędowej da się to zrobić ale i tak jest to robota od tyłka strony. Do serwisu nie, klucza za parę zł też nie, ... To jeździj bez szprych przecież też się da.
Wojcio Napisano 30 Października 2021 Napisano 30 Października 2021 Też mi kiedyś pękały, a masa poniżej 70. Bo to kiepskie koło było. Po zmianie koła, przez kolejne ćwierć stulecia już mi żadna nie pękła. Tu trzeba zmienić wszystkie szprychy. Przy takich cenach https://www.decathlon.pl/p/kolo-do-roweru-mtb-rockrider-26-tylne-dwukomorowe-do-tarczy-v-brake-i-kasety-qr/_/R-p-314982?mc=8335778 trudno zapleść koło na nowych częściach.
drajwer112 Napisano 31 Października 2021 Autor Napisano 31 Października 2021 Czyli polecasz wymienic wszystkie szprychy czy cale kolo?
Wojcio Napisano 31 Października 2021 Napisano 31 Października 2021 Ja bym zmienił koło kupując gotowe, ale jak każdy grosz się liczy, to zostaje samodzielna zmiana szprych - zaplecenie koła nie jest takie proste, przyda się centrownica, nie przeszkodzi mieć miernik napięcia szprych a najbardziej trochę doświadczenia lub drugie tylne koło na wzór. Jednak do koła, które wskazałem jako przykład, trzeba dokupić kasetę. Dodam, że jak łańcuch spada za kasetę, to nie musi od razu uszkodzić szprych, a może tylko nadwątlić.
drajwer112 Napisano 31 Października 2021 Autor Napisano 31 Października 2021 To chyba nowe kolo nawet taniej wyjdzie. To kolo ktore mam jest lekko scentrowane poki co. Samo kolo nie jest najwyzszej jakosci, wiec to kolejny argument. No wlasnie, zaplatanie kola nie jest proste wiec ja bym sie za to nie bral, a moj serwisant watpie zeby umial to dobrze zrobic. Wolnobieg bym ze starego kola wymontowal. Mi chodzi o glowne pozbycie sie tego problemu pekajacych szprych. Nowe kolo = nowa piasta. Co sie stanie, gdy z przodu bedzie inna niz z tylu? Niby mozna wymienic ta nowa na stara, ale czy jest sens?
abdesign Napisano 31 Października 2021 Napisano 31 Października 2021 Jak już zmieniać koło (A to warto zrobić) to już na normalne pod kasetę, żeby pozbyć się problemu z ośką (pognie się prędzej czy później). Wolnobiegowe koła to obecnie bardzo słabe komponenty - wszystkie - piasta, szprychy i obręcz. Przednie koło może sobie mieć tę piastę którą ma.
drajwer112 Napisano 31 Października 2021 Autor Napisano 31 Października 2021 Pod kasete? To bedzie duzy koszt raczej. W sumie i tak wszystko zrobie na nowy sezon. Teraz dojade to aktualne kolo do jego kresu bez szprych, bo nic mi nie pozostaje. Kolo pod kasete kosztuje, sama kaseta tez. Kupowalbym najtansza shimano 8 rzedowa. Nie wspomne, ze moja przerzutka to Shimano Tourney. Przy 8 rzedach sie juz dusi, wiem, bo znam osobe ktora takie "duo" w rowerze posiada. Wymiana na kasete to takze umiejetnosc dobrania jej. Nigdy nie mialem z tym do czynienia, nie wiem nawet co to znaczy np. 11-34, ten dopisek "T". Jedyne co wiem ze mam korbe 3 rzedowa jakis cyclone. A, no i jeszcze jedno. Mam manetki 7 rzedowe! Niestety nie oplaca mi sie tyle w ten rower wydawac, bo zaraz znowu pewnie po wymianie kola pojdzie suport albo cos innego.
Wojcio Napisano 31 Października 2021 Napisano 31 Października 2021 Kaseta 7 biegów, to jakieś 65 pln. Jak łańcuch nie jest nowy, to też powinien być zmieniony. Jak manetki są 7 to kaseta też musi być. Dopisek T znaczy „teeth” czyli zęby, a liczby to liczba zębów najmniejszej i największej zębatki. Policz palcem ile masz teraz i kup podobne. Teraz masz pewnie 14-28, jak kupisz 11-28 będzie ok. Kaseta to część eksploatacyjna. Wcześniej czy później będziesz musiał wymienić.
graveloiksctrailowka Napisano 31 Października 2021 Napisano 31 Października 2021 Ja zapodam swoje rozwiazanie, piasta novatec na kasete oczywiscie.... pozadna obrecz + pozadne szprychy w cenie ok 2zl sztuka, oczywiscie 32 / 36 szprych, na takim zestawie zjezdzam na singletrackach, kola w zasadzie niezniszczalne
drajwer112 Napisano 31 Października 2021 Autor Napisano 31 Października 2021 Tak, a zaraz wywale w ten rower wiecej niz za niego zaplacilem. https://miastorowerow.pl/narzedzia/16244-klucz-do-szprych-prox-35-mm-czerwony-narzedzia-5907437502037.html Czy takie kolo jest w porzadku? Nie chce wydac nie wiadomo ile kolo ma byc pod wolnobieg, bo nie chce wymieniac polowy napedu. Moje hamulce to tarczowki. Dlaczego KROSS? Kolo nie kosztuje zbyt duzo, a ma firme a nie "no name" a krossowi ufam.
SoloTM Napisano 1 Listopada 2021 Napisano 1 Listopada 2021 Chcesz koło tanio i na kasetę np 11-28 ( z kasetą i łańcuchem w ok stanie ) to pisz tu: ( uczciwy i sprawdzony przeze mnie nie raz, szajsu nie wciska, ceny bdb ) https://www.olx.pl/oferty/?search[user_id]=8768803
drajwer112 Napisano 1 Listopada 2021 Autor Napisano 1 Listopada 2021 Nie chce z kaseta, bo bym musial kupic 7 rzedowa a jaki to sens? Nie chce pol roweru wymieniac juz pisalem. Chce jakies kolo na wolnobieg, byle te szprychy nie pekaly i nie wazylo 5kg
marvelo Napisano 1 Listopada 2021 Napisano 1 Listopada 2021 http://e-bmx.pl/opis/9270060/kolo-tyl-26-ryde-xplorer--piasta-pod-tarcze--nakretki-wolnobieg.html
marvelo Napisano 1 Listopada 2021 Napisano 1 Listopada 2021 Zależy dla kogo i za jakie pieniądze. W tej kategorii cenowej to normalna waga jak na koło z piastą na nakrętki, pod tarczę i z obręczą stożkową o wysokości 25 mm. Piasta ma korpus aluminiowy, obręcz jest znanego producenta - nic lepszego za te pieniądze nie znajdziesz. Przypuszczam, że w Twoim obecnym kole piasta może mieć korpus stalowy i cienkie kołnierze, które łatwo tną szprychy na zagięciach (tak przypuszczam, bo zdjęć nie widziałem - nie otwierają się na moim komputerze). Aluminiowe są bezpieczniejsze dla szprych.
drajwer112 Napisano 1 Listopada 2021 Autor Napisano 1 Listopada 2021 https://allegro.pl/oferta/piasta-tyl-czarna-alu-na-wolnobieg-3-8-31282-8949563500?offerId=8949563500&inventoryUnitId=g5FOTvmZTKRjrx0aj6qN4A&adGroupId=Zjk0MWMyNmUtZmZlZS00MTM0LTllMjctNGY5YzRmYjliMjYyAA&campaignId=ZTgzOGQ4YWQtMDkxNy00NjcyLWE5NWMtZmQ1NmY0ZmRjMzg5AA&sig=5e94b2cdec85c022b53af639c94668f5&utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_term=desc-yes&utm_source=google&utm_medium=ads&gclid=CjwKCAjwoP6LBhBlEiwAvCcthF101XdzrnNR5itizlbE0VgE2NQu_1xtURbcnJ47orvqEXdSk-jothoCEAwQAvD_BwE Taka piaste posiadam. Chyba jej jedyny plus to dzwiek.
graveloiksctrailowka Napisano 1 Listopada 2021 Napisano 1 Listopada 2021 prosze bardzo, wladujesz sie w taki sam.. nie powiem co co obecnie, lepiej poszukac uzywanego kola kasetowego + kaseta 7s, tyle wystarczy, sam wolnobieg jako starsze gorsze takze jest mniej trwaly, pamietam ze mialem problem... chyba z wyginajaca sie oska... czyli jednak nowy krosik za 2000 nie taki super co? tak off top mialem racje wypinajac sie na nowe rowery na sr suntour xct rocznik 2019 zamiast tego upgrade'ujac swoj czarny zlom, ktory obecnie jest w zasadzie sprzetem nie do zajechania
drajwer112 Napisano 2 Listopada 2021 Autor Napisano 2 Listopada 2021 Wszystko bede kupowal na nowy sezon wiec mam jeszcze czas. Co do czesci to podejrzewam, ze na start sezonu ceny poleca w gore, wiec chyba lepiej je zamawiac w zime?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.