Skocz do zawartości

[Przerzutka przednia] Przerzutka nie zmienia położenia

P3rSki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, dziś tj. 12.07 dostałem rower Rockrider 520st, po chwili jazdy przerzutka przednia przestała działać (załączam link do filmu) https://youtu.be/jaWVYmCG-x4 . Działa to właśnie tak. Czy to poważna usterka, czy można ją wyeliminować we własnym garażu? 

Z góry dziękuje za pomoc.

Napisano

Niestety gwarancji nie mam, rower kupiłem za granica bo tam mieszkają moi rodzice. Z przerzutka nie dzieje się nic, a nic. Mogę tak strzelać, a nic nie przeskakuje :(. 

Napisano

Wygląda jakby coś się zacięło. Najlepiej gdybyś zdjął linkę z przerzutki i wyciągnął ją z manetki. Jeżeli wtedy dalej nie będzie pstrykać to możesz rozebrać manetkę i coś popsikać. Nie warto z tym gdziekolwiek iść bo i tak najwyżej ci wymienią. 

Jeżeli nie da się nic wskórać, to możesz zakupić jakąkolwiek manetkę lewą trzyrzędową i wymienić.

Napisano

U mnie zapadki, stały w miejscu, przez smar czy coś czym jest oblepione wnętrze manetki, kilkukrotne zalanie wd40 trochę je uwolniło i teraz zmienia na sucho w "dół i górę".

DSC01503.thumb.jpg.39ae5b1a5e4a1bf7111dedee6980a9b9.jpg

Pozdrow'er

Napisano
W dniu 12.07.2020 o 19:16, P3rSki napisał:

Rockrider 520st

Jak kupiony w UE, to gwarancja jest ważna na terenie Polski.

Wystarczy rachunek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...