Shine Napisano 21 Kwietnia 2020 Napisano 21 Kwietnia 2020 Kupiłem rower postawiony na względnie dobrych kołach, niestety sprzedawca pozbył się wszystkich naklejek - jak dociec z jakim modelem i producentem mam do czynienia?
kamilmozej Napisano 21 Kwietnia 2020 Napisano 21 Kwietnia 2020 Zadzwonić do sprzedawcy i się zapytać? Skoro je usunął to dobrze wie co to było.
SoloTM Napisano 21 Kwietnia 2020 Napisano 21 Kwietnia 2020 Widzę obręcze mavic, ale na piasty jestem za cienki.
phoe Napisano 22 Kwietnia 2020 Napisano 22 Kwietnia 2020 Względne dobre koła, pewnie jakieś Alexrims, a piasty Joytech.
Gość Napisano 22 Kwietnia 2020 Napisano 22 Kwietnia 2020 Panowie przecież wiadomo, że to topowe koła za worek zetów a poprzedni właściciel usunął, żeby inni nie zazdrościli!!
TheJW Napisano 22 Kwietnia 2020 Napisano 22 Kwietnia 2020 Dziwne, że nawet na piastach nie ma żadnych oznaczeń. Obstawiam, że to jakiś "hi-endowy" zestaw Made for Aliexpress.
TheJW Napisano 22 Kwietnia 2020 Napisano 22 Kwietnia 2020 Nie mówię, że nie, ale w mojej wypowiedzi kluczowe znaczenie ma cudzysłów. :)
Mod Team KrissDeValnor Napisano 22 Kwietnia 2020 Mod Team Napisano 22 Kwietnia 2020 Prawdopodobieństwo co prawda niewielkie, ale niektórzy z premedytacją usuwają fabryczne naklejki, bo np. kolor im nie pasuje do własnej koncepcji - oczywiście nie upieram się, że tak jest i w tym przypadku
Mihau_ Napisano 22 Kwietnia 2020 Napisano 22 Kwietnia 2020 Naprawdę nie macie ciekawszych tematów? Sam zrywałem naklejki w ostatni weekend bo mi nie pasowały do koncepcji roweru, teraz podoba mi się o wiele bardziej. Dziwnym trafem obręcz to nadal mavic a nie nołnejm z ali
abdesign Napisano 22 Kwietnia 2020 Napisano 22 Kwietnia 2020 wielu ludzi zrywa... no i co z tego, skoro pytanie zostało zadane tak: "tam w drugim pokoju mam na biurku klucze - do których drzwi pasują" Jakie pytanie takie odpowiedzi. Wiele piast czy profili obręczy jest charakterystyczna, wiele ma wybite cechy albo numery fabryczne, sposoby mocowania bębenków, setki rzeczy które mogą naprowadzić. Ale jak się już samemu nie wpadło żeby przejrzeć obrazki w googlach popularnych producentów owych "dobrych kół" i porównać ze swoimi to może warto fotkę zrobić i załączyć? a tak jak teraz to zostaje odpowiedź - "hehehe dobre bo chińskie" i wcale nie wykluczone że będzie to racja bo "dobre koła" prócz naklejek raczej miewają inne oznaczenia.
Shine Napisano 22 Kwietnia 2020 Autor Napisano 22 Kwietnia 2020 Liczyłem raczej na odpowiedzi w stylu powyżej. Miałem na myśli wskazanie na miejsca w kołach gdzie mogę szukać jakichkolwiek oznaczeń, zamiast samodzielnie rozkręcać koła, ściągać opony, etc. bez potrzeby, ale chyba będę zmuszony sprawdzić to na własną rękę. Brawa za odkrywcze wskazówki, w życiu bym nie wpadł na to że sprzedawca chciał mnie wyr*chać, naprawdę świetna społeczność!
dovectra Napisano 22 Kwietnia 2020 Napisano 22 Kwietnia 2020 fotki daj A obręcze nie mają wybitych oznaczeń. Piasty mają napisy.
Blueforce Napisano 22 Kwietnia 2020 Napisano 22 Kwietnia 2020 Proszę Pana, rozpoczynając temat bez dodania zdjęć owych kół wystawia się Pan na słuszną krytykę. Nie wpadł Pan na to, że może któryś użytkownik rozpoznałby dany model?
dovectra Napisano 22 Kwietnia 2020 Napisano 22 Kwietnia 2020 50 minut temu, Shine napisał: Miałem na myśli wskazanie na miejsca w kołach gdzie mogę szukać jakichkolwiek oznaczeń
Mod Team KrissDeValnor Napisano 22 Kwietnia 2020 Mod Team Napisano 22 Kwietnia 2020 Zamykam, bo autor niby nie wie, ale wie lepiej PS Masz problem ze wzrokiem ? Mamy wróżyć z fusów ? I jeszcze ta pretensja...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.