zgodny Napisano 20 Sierpnia 2018 Napisano 20 Sierpnia 2018 Witam, mam problem z wrzucaniem biegów, a mianowicie jak zrzucam z największego blaty biegi to pomiędzy 5 i 6 biegiem mam dziurę to znaczy wózek się rusza ale nie ma reakcji, w momencie jak dojadę do 7 ki na telewizorku zaczyna się przeskok i mam 6 koronkę, W górę mam to samo tylko, że z 7 na 6. Nadmienie tylko, że byłem na serwisie przejechałem 20 km i znowu to samo Co mam zrobić ? Zmienić wózek bo już nie wiem co jest grane
piter614 Napisano 20 Sierpnia 2018 Napisano 20 Sierpnia 2018 próbowałeś sam regulować ,może serwis źle zrobił regulacje regulacja przerzutek jest bardzo prosta
Biesz766 Napisano 20 Sierpnia 2018 Napisano 20 Sierpnia 2018 7 minut temu, piter614 napisał: próbowałeś sam regulować ,może serwis źle zrobił regulacje regulacja przerzutek jest bardzo prosta Wyjątkiem jest franca M772 shadow, która potrafi doprowadzić do nerwicy.
Mod Team sznib Napisano 20 Sierpnia 2018 Mod Team Napisano 20 Sierpnia 2018 Mam taką i żadnych problemów z regulacją nie stwierdziłem.
zgodny Napisano 20 Sierpnia 2018 Autor Napisano 20 Sierpnia 2018 @piter614 tak też próbowałem dzisiaj, nie jest to moja pierwsza regulacja przerzutki, @seraph hak jest prosty, przerzutka wydaje sie, że też nie przypominam sobie, żebym miał dużego dzwona na niej, @siemalysy myślę czy nie mam za ciasno linki z pancerzem puszczonej pod siodełkiem, linki wymieniłem w zeszłym roku, ale mało jeździłem i zrobiłem przegląd i tylko wymieniłem końcówki pancerzy. Martwi mnie to, że ma raptem przejechane 2000 km i się sypie, jak nie używam całego zakresu to ok ale jak przyjedzie maraton to się zaczyna, losowanie
Poochaty Napisano 21 Sierpnia 2018 Napisano 21 Sierpnia 2018 Jak wyczerpałeś możliwości, to puść bokiem pancerz od początku do końca i w nim linkę i zobacz, jak to działa. Wyeliminujesz kwestię ciasnego pancerza.
SoloTM Napisano 21 Sierpnia 2018 Napisano 21 Sierpnia 2018 Pokombinuj też z długością ostatniego pancerza i uważaj żeby go nie skręcić, żeby nie miał naprężeń bocznych ( nie wiem jak dokładnie to opisać ).
EhnatoX Napisano 21 Sierpnia 2018 Napisano 21 Sierpnia 2018 Łańcuch na pewno odpowiednio był skrócony?
zgodny Napisano 21 Sierpnia 2018 Autor Napisano 21 Sierpnia 2018 @SoloTM @Poochaty poprowadziłem linkę pod sztyca inaczej skróciłem pancerz przy przerzutce bo był za bardzo skręcony a także końcówki z każdej końcówki pancerza wyczyściłem z brudu, efekt taki, że problem znikł biegi wchodzą miękko nawet nie musiałem wiele kręcić baryłką a także zauważyłem znaczną poprawę działania manetki chodzi znacznie lżej .
Poochaty Napisano 22 Sierpnia 2018 Napisano 22 Sierpnia 2018 A no widzisz. Czasem trzeba zacząć od podstaw. Prawdopodobnie było ciasno, ale dopóki było czysto, to działało, potem przestało.
zgodny Napisano 22 Sierpnia 2018 Autor Napisano 22 Sierpnia 2018 @Poochaty no racja, teraz to nawet biegi wchodzą bezszelestnie nawet na suchym łańcuchu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.