Skocz do zawartości

[Rower do 1200zł] głownie drogi czasami teren

rab43

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam szukam roweru do 1200zł niestety nie moge wdac wiecej lubie jeździć po drogach (głownie teraz bede po drogach) w teren tez sie lubie wybrać i na pewno bede sie wybierac zalezy mi tez na szybkiej komfortowej jeździe po drogach znalazłem takie 2 rowery 

http://allegro.pl/okazja-agresor-kands-energy-1100-26-sh-acera-i6759496785.html

http://allegro.pl/rower-romet-rambler-4-0-26-2015-wyprzedaz-i6686803482.html?fromVariant=6685616301

Napisano

opony tego lazaro dadzą rade w terenie ? a w ogóle ile on wazy bo tam znaleźć nie umiem 

Napisano

a co to jest u Ciebie teren? Jakiś las czy inne pola czy góry po prostu? 
Na góry najlepiej (co nie znaczy, że dobrze ale w tej cenie tak będzie) nadaje się ten Romet z początku. Jak gór nie ma to na polnych drogach reszta spokojnie sobie poradzi.

Napisano

To za Rometem przemawia parę rzeczy.

Skrajne przełożenie 22x34 na stromych podjazdach pozwala na naprawdę dużo i tam gdzie na crosie będzie pchanie, tu można walczyć dalej. 
Hamulce tarczowe spisują się po prostu lepiej niż v-brakei, choć głównie ma to znaczenie na błocie czy wodzie. Co prawda to mechaniki, a nie hydrauliki ale i tak wolałbym takie niż v-brake.
Szersza kierownica - po prostu jedzie się stabilniej, fajna rzecz.
No i opony, które wprawdzie szału nie robią ale na teren będą lepsze oczywiście kosztem asfaltu.

Niestety amor w każdym jest beznadziejny i nadaje się tylko do wymiany więc jadąc w dół po dziurach i kamieniach lepiej się nie rozpędzać, co z kolei mocno odbiera przyjemność ze zdobywania tych gór. 

Napisano

Jak coś mam do sprzedania Spartacusa 4.0 rama 21", kupiony 2 sezony temu, przejechane łącznie ok 500km. Bez żadnych usterek.

W tym roku już po przeglądzie więc można brać i jeździć.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jak dla mnie to lazaro

A nie pisałeś czasami w innym temacie, że lepiej wziąć rower na sztywnym widelcu w tym przedziale cenowym?

Napisano

Bardziej mam na myśli to, że skoro sztywny widelec jest lepszy niż tani amortyzator, to dlaczego by nie proponować sztywnego widelca jeżeli potrzeby są identyczne?

Napisano

Co dokładnie masz namyśli jeśli mogę wiedzieć? Też przymierzam się do zakupu roweru z tej półki cenowej (budżet niestety nie pozwala na nic lepszego), także chciałbym wiedzieć jak najwięcej  :sweat:

Napisano

Szczerze to nic sie nie znam a do głównej jazdy po drodze i w teren jakies lasy i czasami piaski dam rade tym integral ?

czy lepiej jakiś mtb bo tak to ten lazaro integral v2 fajny ale sie boje ze nie dam rady w teren jechać wiem i tak ze bede bardzo czesto na drogach ale czesto moi koledzy jeżdżą w teren 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...