kazafaza Napisano 9 Września 2024 Napisano 9 Września 2024 Kto nie smaruje ten nie jedzie? No to ten pacjent chyba się do lotu zbierał, międzyplanetarnego 3 3 Cytuj
Electronite Napisano 9 Września 2024 Napisano 9 Września 2024 Moja też tak wygląda. Standard. 1 Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 9 Września 2024 Mod Team Napisano 9 Września 2024 Przecież zakonserwowana jak trza - przynajmniej ruda nie weźmie Nie pamiętam nazwy kanału, ale kilka lat temu na yt młody gościu paćkał mazią na kasetę, i potem efekt musiał być podobny. 1 Cytuj
kazafaza Napisano 9 Września 2024 Napisano 9 Września 2024 Nooo, najlepsze były jednak pacjenta skargi na wyjące / niedziałające heble. Ciekawe dlaczego..? Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 9 Września 2024 Mod Team Napisano 9 Września 2024 Bo za mało posmarował, proste. 2 Cytuj
Sobek82 Napisano 9 Września 2024 Napisano 9 Września 2024 https://youtube.com/shorts/c8miN5EliUU 2 Cytuj
marcin_ostrów Napisano 12 Września 2024 Napisano 12 Września 2024 (edytowane) Odebrałem nową zabawkę . Nawet to jeździ Edytowane 12 Września 2024 przez marcin_ostrów 7 Cytuj
Sansei6 Napisano 12 Września 2024 Napisano 12 Września 2024 Korzystając z pogody, po pracy spokojne 56 km ze słońcem. 2 Cytuj
Wojcio Napisano 12 Września 2024 Napisano 12 Września 2024 Z sąsiadem (prezesem wspólnoty), w półtorej godziny przykręciliśmy wieszaki na 13 rowerów w blokowej rowerowni. Nagle w zagraconym pomieszczeniu zrobiło się jakby pusto - da się wejść. Siła SDS+. 6 1 Cytuj
Sobek82 Napisano 12 Września 2024 Napisano 12 Września 2024 Szkoda że nie załączyłeś zdjęcia, wyobraźnię mam bujną ale nie na trzynaście wieszaków 🫠😉 Cytuj
Greg1 Napisano 12 Września 2024 Napisano 12 Września 2024 W związku z tym, że cały dzień pada, byłem w garażu i popatrzyłem na rowery. No i skręciłem mały stojak serwisowy, który kupiłem aby mieć w mieście gdzie pracuję 3 Cytuj
kazafaza Napisano 15 Września 2024 Napisano 15 Września 2024 Coś wymieniłem, coś poprawiłem i coś popsułem: 3 Cytuj
CoolBreezeOne Napisano 17 Września 2024 Napisano 17 Września 2024 Tydzień po ostatnim umordowaniu się na BM2024 w Szklarskiej Porębie, poszedłem pokulać się rowerem po okolicy. Akurat okienko pogodowe było więc hopsa w teren. Szło lajtowo, ale na powrocie coś heble na tyle zaczęły ponadstandardowo popiskiwać. Przy jeździe na bazę to już pisk w wersji "cała ulica słyszy, że wróciłeś z... (można sobie coś tam wstawić)". Szybka diagnoza - coś cieknie. Czasu nie było maszyna do kanciapy. Dzisiaj z rana inspekcja i...: Zdecydowanie wyciek. Cieknie z prawego tłoczka. Prawy klocek zalany. Z lewej sucho. Tłoczek po zewnętrznych oględzinach wygląda ok. Opcje: 1. Kulać się do Shimano Serwis Center zostawiać rower na kilka dni (przy sprzyjającym obłożeniu) i niech temat ogarną? 2. Samodzielna wymiana zacisku i duma z nowego skilla na warsztacie? 3. Ad.2 plus oddanie uszkodzonego zacisku na gwarancje - gdzieś? Ach, coś mi nie po drodze z M8100. Ostatnio klamka, teraz zacisk. Przy starych SLX M7000 i zdecydowanie większej ilości sytuacji mogących popsuć heble nie było problemów 3 Cytuj
kazafaza Napisano 17 Września 2024 Napisano 17 Września 2024 #tydzieńpsucia trwa w najlepsze - dziś zabiłem pompkę, miała już ponad dekadę na zegarach, ciekawe ile atmosfer wydmuchała. Już wiem do czego użyję części, muszę tylko teraz zbudować kabinę prysznicową na dole 🤡 3 Cytuj
kazafaza Napisano 18 Września 2024 Napisano 18 Września 2024 Podziwiałem a macałem cuda i cudeńka w najsławniejszej szopie na forumie, a to jeszcze nie koniec dnia 4 2 Cytuj
Greg1 Napisano 18 Września 2024 Napisano 18 Września 2024 Pojechałem kupić sobie nowe buty spd, niestety jak wracałem to przywaliłem przednim kołem w wystającą studzienkę, typowy snake, powietrze momentalnie uleciało - na szczęście okoliczności przyrody były bardzo sympatyczne i się miło kleiło 3 Cytuj
CoolBreezeOne Napisano 21 Września 2024 Napisano 21 Września 2024 (edytowane) Takiego 26calowego pacjenta na warsztat przyjąłem. Przyznam całkiem fajna maszynka. A dłubane było przy hamulcach ZEEeee. Przekładka klocków: dobry metal z tyłu trafił w miejsce umarłych resin'ów z przodu. Na tył wleciały nowe metaliki z kaloryferami. No i nowe skille warsztatowe zdobyte: gravity bleed i wyginanie tarczy I ciągle jestem na znaku zapytania ze swoim sprzętem. Walnięty zacisk, nowy zakupiony, zgłoszona reklamacja, jeździć się chce, sam bym ogarnął wymianę, czekać, nie czekać, wymieniać i jechać...? Ach... chyba się jutro rzucę na żywopłot z tego wszystkiego. Edytowane 21 Września 2024 przez CoolBreezeOne 2 Cytuj
Marinbiker Napisano 22 Września 2024 Napisano 22 Września 2024 Wymieniłem korbę i platformy w Unibajku i... zaciski QR w Marinie. DT Swiss RWS są trochę jak sztywne osie, mega wygodne 😉 2 Cytuj
kazafaza Napisano 22 Września 2024 Napisano 22 Września 2024 Krzesło barowe z wystawki* przyczyniło się do ponownego ogarnięcia biurka i podłączenia laptopa w miejsce padniętego PeCeta. No to teraz jeszcze rzadziej będę łapska brudzić *mam nadzieję, że z wystawki a nie z sięgania po gruszki zza płotu… 4 Cytuj
CoolBreezeOne Napisano 25 Września 2024 Napisano 25 Września 2024 Zdemontowałem zacisk hamulca, zapakowałem w pudełko w celu odesłania do CR na diagnozę w ramach gwarancji. Przy okazji odpaliłem palnik i wziąłem się z olane klocki. 4 Cytuj
Sobek82 Napisano 5 Października 2024 Napisano 5 Października 2024 U @kazafaza na rejonie składam wyścigówkę 🫠😉 Pozdrow'er 😘 7 Cytuj
kazafaza Napisano 5 Października 2024 Napisano 5 Października 2024 Mniej więcej w tym samym czasie powstał facik: 9 Cytuj
CoolBreezeOne Napisano 6 Października 2024 Napisano 6 Października 2024 Nie dziś, a wczoraj. I nie tylko ja. Dałem się namówić na straszenie zwierza w DPN Świetne spotkanie i bardzo przyjemna trasa. Czego chcieć więcej... 4 Cytuj
Sansei6 Napisano 6 Października 2024 Napisano 6 Października 2024 Wczoraj z młodym, rowerami przeszliśmy rowerami kupione na festiwalu rośliny, nie udało nam się zrobić zdjęcia, ale wyglądaliśmy jakbyśmy wieźli własną dżunglę. Tacy rowerowi Rambo, od razu ze swoim maskowaniem 😜 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi