dawidek4007 Napisano 8 Maja 2014 Napisano 8 Maja 2014 u mnie tez M520 trzaski mogą wydobywać sie bezpośrednio z pedałów, przy SPD zaleca sie smarowanie i czyszczenie mechanizmu wpinania w którym może znajdować sie piasek który może być przyczyną trzasków
kams Napisano 8 Maja 2014 Napisano 8 Maja 2014 A podpowiesz, czym Ty to smarujesz? Pisząc mechanizm masz na myśli śrubkę do regulacji i te 2 sprężyny, które nią naciągasz?
BikerLight Napisano 8 Maja 2014 Napisano 8 Maja 2014 Też tak miałem nie mogłem zlokalizować trzasków i też jak kolega kombinowałem z suportem,sztycą itp. okazało się że winny był zacisk tylnego koła wymieniłem na zacisk DT Swiss rws i trzaski ustąpiły Zazwyczaj wystarczy taki zacisk oczyścić i przesmarować, także w miejscu gdzie styka się z ramą i widelcem. Nie trzeba od razu wymieniać
dawidek4007 Napisano 9 Maja 2014 Napisano 9 Maja 2014 na spreżyny oliwkę a na same zatrzaski suchy smar np teflonowy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.