Skocz do zawartości

[Korba i Kaseta] Oceniamy stan zębatek napędu cz.2

Puklus

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Kaseta wygląda ok, ma dobry łańcuch, 9 i 10 wygląda troszkę nieciekawie ale ogólnie powinno być ok.

Prawdopodobnie to LX lub SLX.

Kaseta dość zużyta ale ciężko mi ocenić bo jakość zdjęcia na dzisiejsze standardy jest niewarta komentarza ...

Napisano

Na tej tarczy, na wybojach czasem przeskakuje mi łańcuch. Bardzo zła?

Stan zużycia to 100%. Dziwne jak by ci na niej nic nie przeskakiwało :)

Napisano

Czy taka tarcza może przyczynić się do szybszego rozciągnięcia łańcucha, a to z kolei do zużycia kasety i pozostałych blatów?

Napisano

Czy taka tarcza może przyczynić się do szybszego rozciągnięcia łańcucha, a to z kolei do zużycia kasety i pozostałych blatów?

Oczywiście że tak. Sądząc po jakości tego blatu kaseta i łańcuch też pewnie nadają się do wymiany.

Napisano

Niepoprawnie wykonane zdjęcie. Z tych widać jedynie, że na kasecie 1,2,4 są okej, 3 niezbyt, a reszty nie widać w ogóle. Korba - blat okej, reszty nie widać. Zarys najmniejszej zębatki w korbie majaczy na zdjęciu, że jeszcze dobry, ale widać tyle co nic.

Napisano

dzięki, nie miałem jak za bardzo inaczej zrobić zdjęcia. Z twoich słów wynika jednak że zestaw pociągnie jeszcze kilka miesięcy. W korbie używam tylko 3 przerzutki więc to mnie głównie interesowało :)

• Mod Team
Napisano

Stan zużycia to 100%.

Do 100% to daleko ale jest zajeżdżona.

Nie

Oczywiście że tak.

Serio ... a jak ?

A teraz pytanie do was, jak byście nazwali wymianę zdań z postów 1159-1161 ? I co jest napisane na samej górze ? Jednakowoż, ciekawi mnie odpowiedź na temat jak zębatka niszczy łańcuch i napęd :D

Napisano

Ja pisałem z tapatalka, a tam nie pokazuje najlepszej odpowiedzi ;)

Ale żaby ot nie było to poproszę o ocenę reszty napędu ;)

7c5307ca548896bb59554b869d72a77b.jpg

6ce36ae233963f13f84ae5f6caeac17f.jpg

Napisano

A teraz pytanie do was, jak byście nazwali wymianę zdań z postów 1159-1161 ? I co jest napisane na samej górze ? Jednakowoż, ciekawi mnie odpowiedź na temat jak zębatka niszczy łańcuch i napęd :D

Jak łańcuch skacze, to się rysują tulejki...? :teehee:

@Moorzyn: przez moment się zastanawiałem o co chodzi z tą żabą :laugh: Na zdjęciach widać najlepiej tylną klapę Volkswagena, tak że tego...

• Mod Team
Napisano
klapę Volkswagena,

Ehm ehm ... yyy ten no, to ford :D skąd wiem ? 2 rzeczy

1 TDCI to fordowski silnik

2. taki poje ... głupi kluczyk maja tylko fordy :D

To taka dygresja :D Panie mudzin, pana korba wygląda mocno średnio, 2 i 3 raczej do wymiany. Kaseta jakaś taka niewyraźna, daj jej rutinoscorbin czy cuś ale nie sądzę by było ok. 2, 3, 4 od dołu ... no średnio.

Napisano

Dzięki za info, w takim razie zajade je i zmieniam korby na Ht2 - i tak miałem w planach a łańcuch i kaseta pójdzie przy okazji.

Napisano

Cześć. Chcę wymienić w starym rowerze całą korbę, ponieważ odpadł pedał a gwint jest już zjechany na maxa...

I mam pytanie jaką korbę albo kasete kupić? Rower potrzebny jest tylko na krótkie przejażdżki, nie znam się na tym, chcę coś kupić w necie i oddać rower do serwisu, żeby mi to złożyli...

Koła to 26" jeśli potrzeba to jutro wrzucę zdjęcie.

• Mod Team
Napisano

Ty szukasz guza, jesteś jakaś nie tego, czytać nie umiesz ze zrozumieniem, albo nie wiem co jeszcze ? powinnaś teraz dostać warna i banicje na kilka lat świetlnych.

Żeby uprzedzić twoje oburzenie, z resztą, na pewno mocno i głęboko uzasadnione, to nie temat na takie dywagacje. Na górze na czerwono jest nawet przypomnienie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...