Bartolo144 Napisano 21 Września 2013 Napisano 21 Września 2013 Mam takie pytanie. Czy to do końca jest głupie i robione dla jaj? Pomijając wytrzymałość zacisków i to, że pościerają farbę z obręczy. http://studentpotrafi.pl/16651/Rower-zima-Dlaczego-nie
jasinski21444 Napisano 21 Września 2013 Napisano 21 Września 2013 Czy to do końca jest głupie i robione dla jaj? Nie głupie i nie dla jaj . Znane od dawna
deadw00d Napisano 21 Września 2013 Napisano 21 Września 2013 Na śniegu wcale nie musiało by to być takie głupie, bo dobre jakościowo opaski są wbrew pozorom naprawdę wytrzymałe. Osobiście widziałbym jednak ten patent inaczej rozwiązany - z "oczkami" nie na boku, a właśnie na grzbiecie opony z większą częstotliwością i zmiennością (na zasadzie lewo, środek, prawo, środek, lewo z itd. wariacjami) no i ze względu na UV - czarnymi opaskami Takie tam niedrogie plastikowe kolce... Oczywiście wjazdu na asfalt nie wytrzymały by zbyt długo żadne trytytki
Schwefel Napisano 21 Września 2013 Napisano 21 Września 2013 Co roku ten sam temat przewija się. Ja dla mnie bardzo głupie bo łatwiej wpaść w poślizg na plastiku niż na gumie.
Mod Team Puklus Napisano 21 Września 2013 Mod Team Napisano 21 Września 2013 Dokładnie, moje opony potrafią se wgryźć w śnieg a nawet i ubity śnieg i jest spora skuteczność hamowania, ale na zakrętach ...
deadw00d Napisano 21 Września 2013 Napisano 21 Września 2013 No ale on tam zachowuje pewną prawidłowość - dodaje rząd "kolców" z jednej strony, może tylko w prawo jeździ... Edit: a nie, cofam, jest naprzemiennie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.