Skocz do zawartości

[amortyzator] SR suntour raidon lo air. Czy aby na pewno?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Otóż niedawno zakupiłem raidona lo air. Ku mojemu zdziwieniu po odebraniu go od kuriera zorientowałem się, że posiada na górnej goleni czerwone pokrętełko z literką 'r'. Oczywiście ludzka ciekawość skusiła mnie do sprawdzenia co to robi. Okazało się, że jest to prawdopodobnie wersja lod, czyli ta która posiada regulacje tłumienia powrotu. Możecie ocenić czy mam rację? Pozdro

1xf.th.jpg

clx4.th.jpg

• 2 tygodnie później...
Napisano

Amorek bardzo fajnie się sprawuje. Napompowałem go do 110 psi i gnie się całkiem ładnie. Ma minimalne luzy. To co mi nie pasuje to to, że po 50km anoda zaczęła schodzić w okolicach uszczelek pyłowych (po każdej jeździe wycieram bawełnianą ściereczką, nie psikam brunoxem) 

Napisano

To nie jest anoda tylko jakieś czernienie. Schodzi u wszystkich i oprócz fatalnego wyglądu w niczym nie przeszkadza. Napisz ile ważysz i jaki masz SAG przy tych 110psi?

Napisano

W epiconie komora może być większa choć nie wiem czy by to coś zmieniło. Sag ustawiłem w ten sposób. Opaskę założyłem na goleń górną opierając ją o uszczelkę pyłową. potem siad na tronie (ale bez szaleństw, czyli napierania na kierownicę). następnie zejszłem z pedałówki i zmierzyłem suwmiarką jaka jest odległość opaski od uszczelki pyłowej. tada done :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...