bordziak Napisano 27 Kwietnia 2013 Napisano 27 Kwietnia 2013 Pojawiło się ostatnio coś takiego widoczne za zdjęciu, rower mam od roku. Co jakiś czas smaruje je brunoxem. Proszę napiszcie co to może być. Dziekuje
jasinski21444 Napisano 27 Kwietnia 2013 Napisano 27 Kwietnia 2013 Brud w uszczelkach, syf w środku , brak smaru albo wszystko razem
bordziak Napisano 27 Kwietnia 2013 Autor Napisano 27 Kwietnia 2013 Brud w uszczelkach, syf w środku , brak smaru albo wszystko razem próbowałem to wyczyścić benzyna, Brunonem i nie schodzi, co zrobić ?
beskid Napisano 27 Kwietnia 2013 Napisano 27 Kwietnia 2013 Troszkę brudu przepuszczają uszczelki ale to nie problem. Zrób mu serwis, który jest prosty jak budowa cepa i wtedy zobaczysz czy się poprawi.
bordziak Napisano 27 Kwietnia 2013 Autor Napisano 27 Kwietnia 2013 Troszkę brudu przepuszczają uszczelki ale to nie problem. Zrób mu serwis i wtedy zobaczysz czy się poprawi. to mam oddac do serwisu amor i maja mi go doprowadzic do normalnego stanu ?
Fenthin Napisano 27 Kwietnia 2013 Napisano 27 Kwietnia 2013 //Zapraszam do lektury Regulaminu Forum, szczególnie punku 2b: REGULAMIN
jasinski21444 Napisano 27 Kwietnia 2013 Napisano 27 Kwietnia 2013 Masz go sam rozebrać, wyczyścić, dać nowy smar i skręcić do kupy
bordziak Napisano 27 Kwietnia 2013 Autor Napisano 27 Kwietnia 2013 Masz go sam rozebrać, wyczyścić, dać nowy smar i skręcić do kupy jestem zielony w tym temacie
MokryxD Napisano 27 Kwietnia 2013 Napisano 27 Kwietnia 2013 Na dole masz śrubki. Wykręcasz je z 3mm, po czym uderzasz w mnie młotkiem przez drewno. Potem odkręcasz do końca i zdejmujesz dolne dolenie. Wycierasz je z syfu i jakimś wyciorem czyścisz wnętrze dolnych lag, uważając, żeby nie zniszczyć ślizgów. Następnie smarujesz górne lagi np. wazeliną i na uszczelki kurzowe od środka nakładasz także. Łączysz golenie i możesz wlać trochę oleju przez otwory na śruby, aby poprawić pracę. Następnie przykręcasz śrubki na dole i gotowe.
ugupu Napisano 27 Kwietnia 2013 Napisano 27 Kwietnia 2013 Serwis możesz zrobić, ale na starty chrom czy czym tam masz wykończone lagi nic ci to nie pomoże. Obawiam się, że twój amor jest kolejną ofiarą użytkowania bez serwisu-jak widać sam Brunox nie pomoże...
Bartek1994 Napisano 27 Kwietnia 2013 Napisano 27 Kwietnia 2013 Spokojnie sam sobie poradzisz z serwisem Akurat tutaj nie ma co zepsuć Po co masz płacić dość spore pieniądze za serwis? Tym bardziej, że jest to amorek niskiej klasy i o łatwej budowie A tak w ogóle to moim zdaniem na to już nic nie poradzisz Wytarty teflon jest nie do naprawienia...
Fenthin Napisano 27 Kwietnia 2013 Napisano 27 Kwietnia 2013 Teflon? Jeśli już to chrom. Natomiast cóż... serwis jest banalny. Dwie śruby u dołu, dwa korki u góry i masz cały widelec w częściach. Tłumik i tak nie jest rozbieralny, oleju w dolnych goleniach nie ma, wystarczy wszystko wyczyścić, nasmarować i skręcić z powrotem.
Bartek1994 Napisano 28 Kwietnia 2013 Napisano 28 Kwietnia 2013 Teflon? Jeśli już to chrom. No tak, w pośpiechu to napisałem Jak już go rozbierzesz, to sie pochwal
Mod Team Puklus Napisano 29 Kwietnia 2013 Mod Team Napisano 29 Kwietnia 2013 Teflon? Jeśli już to chrom. Coś mało chromowy ten chrom jak tak sie starł... chyba ze miał powlokę 3 atomową
Fenthin Napisano 29 Kwietnia 2013 Napisano 29 Kwietnia 2013 Dlatego napisałem, że "jeśli już". Tak na dobrą sprawę nie wiadomo nic o goleniach stosowanych przy produkcji XCR poza tym, że ma to być stal.
Mod Team Puklus Napisano 29 Kwietnia 2013 Mod Team Napisano 29 Kwietnia 2013 Dokładnie, jest to nowa wersja i ciągle czekaliśmy na jakieś relacje i pierwsze już sie pojawiają, lepsze to od czarnej powłoki ale jak widać nie wiele lepsze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.