xBiafra Napisano 24 Maja 2012 Napisano 24 Maja 2012 Witam, Mam 184cm i waże jakieś 114kg. Oczywiście chcę się tego balastu pozbawić. Jeżdzę głównie po utwardzonych drogach (80%), ścieżkach rowerowych, parkach, ale też po lasach i piachu (20%). Przyglądałem się : Kross Level A2 (może uda się zdobyć model z 2011) Kross Evado Unibike Fusion Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
reworzysta Napisano 24 Maja 2012 Napisano 24 Maja 2012 Witam, Mam 184cm i waże jakieś 114kg. Oczywiście chcę się tego balastu pozbawić. Jeżdzę głównie po utwardzonych drogach (80%), ścieżkach rowerowych, parkach, ale też po lasach i piachu (20%). Przyglądałem się : Kross Level A2 (może uda się zdobyć model z 2011) Kross Evado Unibike Fusion Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Ja dorzucilem troszke do unibike fusion disc, w tej cenie nie znalazlem roweru na takim osprzecie, szukalem meridy kellysa cube etc kazdy o klase lub dwie nizej, Fusion disc zwyciezyl 1649 zł i jestem zadowolony bardzo .
xBiafra Napisano 25 Maja 2012 Autor Napisano 25 Maja 2012 Zdecydowales sie na rower MTB do takiego jezdzenia jak ja? Troche sie zastanawiam czy to jednak dobry wybor.
fomicz Napisano 25 Maja 2012 Napisano 25 Maja 2012 Do tego co opisujesz to raczej cross. Reszta to jak zwykle wyższość świąt jednych nad drugimi
xBiafra Napisano 28 Maja 2012 Autor Napisano 28 Maja 2012 Ok, dzieki. Przekonaliscie mnie, ale poleccie cos w kwocie do okolo 1600. Czytam i czytam i sam nie wiem. Gorala jakos wybralem i postawilbym juz na Kross Level A2, ale w crossach jakos nie moge dojsc do ladu.
Gość voytec Napisano 28 Maja 2012 Napisano 28 Maja 2012 Cross na piachu sobie nie poradzi (może po spuszczeniu powietrza z kół ) IMHO w związku z twoją wagą dobrze zwrócić uwagę na geometrię. W twoim wypadku im na rowerze pozycja bardziej wyprostowana tym lepsza więc dobrze popatrzeć za czymś z krótką górną rurą. Tym samym Level A2 odpada. Powinieneś przyglądnąć się Hexagonom ewentualnie coś jak ten Author. Na allegro można znaleźć rowery polskiej (podobno) marki Kands. Są tanie jak barszcz a geo jest wymiernie wygodne.
fomicz Napisano 29 Maja 2012 Napisano 29 Maja 2012 Cross na piachu sobie nie poradzi Wiem coś o tym ale i MTB w wielu przypadkach również Zobacz, może w rocznikach 2011: Unibike Crossfire, Merida 40-V w cenie do 1600 powinieneś spokojnie dostać przyzwoity rower.
xBiafra Napisano 4 Czerwca 2012 Autor Napisano 4 Czerwca 2012 W twoim wypadku im na rowerze pozycja bardziej wyprostowana tym lepsza więc dobrze popatrzeć za czymś z krótką górną rurą. Tym samym Level A2 odpada. Powinieneś przyglądnąć się Hexagonom ewentualnie coś jak ten Author. Ok, a cos podobnego innego jeszcze producenta? Powiedzmy nawet do ~1800-2000 ?
Gość voytec Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 Cube AIM V-brake lub nieco droższa wersja z tarczówkami (disc). Cuby mają dość łagodną geometrię coś pomiędzy kross levelem a hexagonem a więc nadal sportowo ale też rekreacyjnie.
xBiafra Napisano 5 Czerwca 2012 Autor Napisano 5 Czerwca 2012 Ok, dzieki. Dla mnie bedzie Cube Aim. Pozostaje wybor roweru dla zony, co byscie polecili powiedzmy do ~1500-1600?
pele7384 Napisano 5 Czerwca 2012 Napisano 5 Czerwca 2012 Popieram przedmówcę, nie mam specjalnego doświadczenia w kwestii rowerów patrząc na innych użytkowników ale posiadam Cub'a aim disc i jest naprawdę wygodny na drogi utwardzone jak i na teren. Osobiście jestem zachwycony i polecam.
xBiafra Napisano 6 Czerwca 2012 Autor Napisano 6 Czerwca 2012 Ok, ale co dla kobiety? Merida Juliet 10v? Kross Hexagon F5? Cos innego jeszcze?
Gość voytec Napisano 6 Czerwca 2012 Napisano 6 Czerwca 2012 Dla żony możesz sprawdzić Unibike Move ale F5 będzie bardziej uniwersalny jeśli chodzi o póżniejsze remonty.
xBiafra Napisano 9 Czerwca 2012 Autor Napisano 9 Czerwca 2012 Co sadzicie o ROWER NORTHTEC SOWELO DAMKA 2012? artex-rowery.pl/rower-northtec-sowelo-damka-2012-p-641.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.