RayonXp Napisano 29 Kwietnia 2012 Napisano 29 Kwietnia 2012 Witam mam normalny mtb i jak do kazdego daja opony do jazdy po lesie itd, ale ja jezdze every day po szosie i naprawde udręką jest to bo ani szybko nie pojade i trzeba sie nameczyc r. 26 cena do 120 za komplet
maciej83 Napisano 29 Kwietnia 2012 Napisano 29 Kwietnia 2012 nie wiem czy inni się zgodzą, ale ja mam race king 2.2 i na asfalcie też idą całkiem ładnie więc może spraw sobie race king od continentala 2.0 po asfalcie się tak nie namęczysz a po lekkim terenie taż dasz radę. albo zamiana na jakieś opony stosowane w roweerach crossowych ale z tymi nie mam żadnego doświadczenia
severian Napisano 29 Kwietnia 2012 Napisano 29 Kwietnia 2012 Polecam detonatory 1.5.Za parkę drutówek zapłacisz ok 100 pln.Spokojnie możesz na nich zjechać z asfaltu i pośmigać np. po leśnych ścieżkach.Zainteresuj się tez IRC Smoothie,ale tych w sklepach nie widać.
BartekDJ Napisano 29 Kwietnia 2012 Napisano 29 Kwietnia 2012 Tak jak napisał kolega powyżej: maxxis detonator 1.5 (jeżdzę na jednym komplecie do pracy od ponad roku, przejeździłem zimę, złapałem początkowo sporo kapci ale po zmianie dętki z tyłu na dętkę continental ani jednego kapcia! mimo że opona już mocno dziurawa). Inne ciekawe opcje: Schwalbe Kojak (niestety dość droga), Maxxis Xenith 1.5, ew. Maxiss Wormdrive (dobra i tania)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.