Skocz do zawartości

[amortyzator] Rock Shox Recon kilka pytań?!?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich serdecznie, kupiłem amortyzator z aukcji:

http://allegro.pl/show_item.php?item=2242134351

składam właśnie rower, celowałem w torę solo air lub epicona a trafił się recon więc pomyślałem... to chyba dobrze:-)

I związku z tym mam kilka pytań do fachowców odnośnie tego amortyzatora gdyż opis z aukcji nie jest zbyt wyczerpujący, a nie wiem czy się nie pospieszyłem...

1) czy jest to model z tłumieniem powietrznym czy olejowym?

2) czy rozmiar steru 1.12in podany na aukcji jest poprawny, czy stery w takim rozmiarze w ogóle występują? czy to po prostu normalny 1 i 1/8 cala a w aukcji był błąd?

3) czy rura sterowa nie będzie za krótka do ramy której wysokość główki ramy wynosi 12 cm?

4) jak oceniacie ten amortyzator w porównaniu do tory sl i epicona?

Z góry dziękuje wszystkim za odpowiedź i opinie.

Napisano

1Tłumienie olejowe Turn Key , z tego co wiem nie ma tłumienia powietrznego jest sprężyna powietrzna.

2Amor musi mieć rurę sterową 1i1/8 bo inny nie był produkowany.

3Rura powinna być dobra , ma 12cm ze sterami ?

4Jest to amor lepszy od tory pod względem wagi , pracuje podobnie , epicona nie miałem ale są chyba podobnej klasy.

Dziwi mnie ta manetka Manitou MILO mam nadzieję że będzie działać z tym amorkiem.

Napisano

1. j.w.

2. 1 1/8" to 1,125". Czyli wymiar w porządku

3. Główka to jedno. A razem ze sterami? Zostaje Ci 5cm na stery i mostek.

4. Epicon = Recon Gold > Recon Silver > Tora

Napisano

Dzięki wszystkim za szybka odpowiedź, szkoda że nie jest on ze sprężynom powietrzną ale to i tak chyba dobry wybór jak za nowy amor w cenie 400zł z wysyłką, ,mam nadzieję że sprawdzi się przy moich 95kg wagi, a w pokoju już niedługo stanie nowa skarbonka z napisem "Reba dual air"

Pozdrawiam wszystkich.

Napisano

nie ma co porównywać epicona z produktami RS z poziomu tora 318, recon (różne wersje, tłumik MC)

epicon to straszna padaka, pracuje mało płynnie, mało wybiera (moje odczucia) , puszcza olej przez uszczelki (zasłyszane)

dobrze że kupiłeś recona

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...