Forum rowerowe

• Jesteśmyna

* * * * * 1 głosy

[kolor roweru] mężczyzna a świat kolorów.

cud malina

72 odpowiedzi w tym temacie

#61 djwiocha

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 5
  • 279 postów
  • Imię:Szymon
Garaż Rower

Napisano 16 luty 2012 - 22:00

Ja z racji tego że części kupuje raczej używane to nie mam dużego wyboru, po prostu biorę co jest akurat bardziej lub mniej okazyjnie. Jednak mimo tego mój rower mi się podoba, a na dodatek nie widać na nim zbyt dużo brudu (kolor khaki). Teraz w miarę zmian które planuje w rowerku, wygląd będzie się zmieniał raczej w stronę tego co mi się podoba najbardziej.

Rowery

• admin

#62 Victuss

Świeżak

• Użytkownik
  • Reputacja: 1
  • 39 postów

Napisano 19 luty 2012 - 01:00

Ja nie dawno kupowałem rower, wahałem się między unibike evolution a krossem a6. Muszę powiedzieć że w bardzo dużym stopniu kolor i fajny wygląd krossa wpłynął na to że właśnie jego wybrałem. Unibike wydawał się korzystny wg ceny/jakości, ale nie chciał bym jeździć na takim brzydalu

#63 dejtrejder

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 22
  • 320 postów
  • Imię:Paweł
Garaż Rower

Napisano 22 luty 2012 - 00:28

Co by nie mówić to i tak powszechnie wiadomo, że:

zawsze i wszędzie czarny matowy rządził będzie :yes:

#64 A7x

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 22
  • 335 postów
  • Imię:Tomasz
Garaż Rower

Napisano 26 luty 2012 - 13:53

Kiedyś bardzo mi się podobał czarny z elementami czerwonymi- i to jest ciekawe zestawienie.
Ale od niedawna szalenie mi się podoba zestawienie czarnego ze złotym(raczej ciemniejszy odcień)- mistrzostwo świata, byle nie przesadzić i zachować proporcje.

#65 wikrap1

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 26
  • 789 postów
  • Imię:Wiktor

Napisano 26 luty 2012 - 14:10

Ja sobie rower przemalowałem. Był czarno-biały i na styku pasek "kolory tęczy" a teraz jest biały z tęczą. Osprzęt głównie czarny, tylko korba srebrna. Zdecydowanie zwracam uwagę na kolor części przy zakupie jeśli chodzi o flagowy rower. Inne to tak z przymrużeniem oka.

Rowery

• admin

#66 sokol06

Świeżak

• Użytkownik
  • Reputacja: 2
  • 37 postów
  • Imię:Łukasz

Napisano 26 luty 2012 - 15:20

Nienawidze rowerów w stylu niebieska rama, niebieski amor, niebieskie piasty, niebieskie śruby, nyple, rogi, łańcuch, dętki, olej w amorze... noż kurde sponsoruje kogoś producent farby niebieskiej czy co? Anoloigicznie jest do innych kolorów, jakieś urozmaicenie być musi.
Podoba mi się połączenie czerwonej ramy z białym i czarnymi elemaentami, a osobiśćie mam czerwoną ramę, czarny amora z polerowaną koroną i pare polerowanych detali i głównie czarne rurki.

#67 crashbash1

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 5
  • 278 postów
  • Imię:Rafał
Garaż Rower

Napisano 26 luty 2012 - 15:41

Mi najbardziej podoba się opcja w pełni czarna, czarno-czerwona lub czarno-złota. Mój rower jest czarno-czerwony i każdą część kupuję także pod względem koloru. Choć gdybym musiał kupować używane części, to podejrzewam że zbytnio nie wybrzydzałbym.

#68 maciej83

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 12
  • 320 postów
  • Imię:maciej

Napisano 26 luty 2012 - 15:59

dlatego właśnie teraz mam problem kupić meride trail 100d która jest zielona i jak później dobierać do tego komponenty?:D

#69 pazurq

Świeżak

• Użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 11 postów
  • Imię:Zbigniew
Garaż Rower

Napisano 26 luty 2012 - 16:40

Wyświetl postUżytkownik inferek dnia 16 luty 2012 - 17:26 napisał

Dołączona grafika

Ładny nie :-> ?!
śliczniutki cukiereczek :)) na takim tylko w białych kozaczkach ....
dobre piwo pite z umiarem nie szkodzi nawet w największych ilościach ...

#70 Qleek

Amator

• Użytkownik
  • 72 postów

Napisano 26 luty 2012 - 20:44

Wyświetl postUżytkownik Qleek dnia 11 luty 2012 - 12:52 napisał

U mnie byłe sprawa koloru...zobaczyłem kolor a potem rower :thumbsup:
Moja (juz była, bo sprzedałem) Meridka była biała. większość akcesoriów kupowałem pod ten kolor ramy. Awszystko było w bieli. I przez to był inny od wszystkich. hehehe :woot:
Teraz mam na oku Ramke w czarnym macie :teehee:
jak pisałem tak zrobiłem...
posiadam teraz ramę w czarnym macie:)

#71 kilroy

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 9
  • 443 postów
  • Imię:Piotr

Napisano 28 luty 2012 - 14:53

Wyświetl postUżytkownik tobo dnia 12 luty 2012 - 13:06 napisał

Montując rower "na sklep" lub dla klienta taki który jest biały muszę bardzo dokładnie wypucować a ręce dobrze umyć zanim skończę, bo ślady widać. Inne mogę "zlekceważyć" szmatą i nie będzie problemu :)
Ja brud widzę bardziej na białym niż na innych kolorach, szczególnie ciemnych, no ale ja jestem inny :) Nic nie zmieni faktu że ludzie pożądają bieli nawet w miejscach tak bezsensownych jak np owijka szosowej kierownicy.
Czyli każdego innego roweru po serwisie już nie czyścisz, tak? Oj, wstydziłbyś się, tobo :) Ja brud widzę nawet na moim czerwonym Levelu. A kurz z trasy najmniej widać na metalikach. Na ciemnych byle rysa, odprysk a tak bije po oczach że... <_< Za to nie ma to jak dobrze ubłocona biała rama :D
Póki co, gustowałem w ciemnych ramach. Najpierw czarny Level, potem czerwono-metaliczny Vision, teraz czerwony Level (choć mógłby być bardziej krwisty ^^). Pierwsze dwa na czarnym osprzęcie, dopiero od czerwonej ramy w biały zacząłem wchodzić :) Wcześniej podobały mi się rowery na czarnej ramie i białym amorku, a od niedawna biało-czarne ;) (choćby nowy Egoist). Ten Superior też jest fajny http://www.superior....mb_bike_396.jpg, wrrrr....
Co do przekolorowania to rama, amor, piasty, obręcze, korba w tym samym kolorze mi w ogóle nie pasi. Taki całkowicie biały to w ogóle :down: Osprzęt musi być kontrastowy i basta! Chyba że całkowicie czarny :) A jeśli czarny mat to tylko taki: http://img193.images...62/img6668a.jpg ^^

Wyświetl postUżytkownik inferek dnia 16 luty 2012 - 17:26 napisał

Dołączona grafika

Ładny nie :-> ?!
Fajne felgi :)
-----

#72 Marynaaaa

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 14 postów

Napisano 16 marzec 2012 - 12:07

Wyświetl postUżytkownik pazurq dnia 26 luty 2012 - 16:40 napisał

śliczniutki cukiereczek

oooo masakra :D poddaje się- nie mogę patrzeć ;d

ja nie wybrzydzałam - mam składany z używanych części - szaro żółto czerwony- polubiliśmy się...
Spisuje się jako mój mężczyzna ;) zawsze gotowy na jazde

#73 Abelja

Świeżak

• Użytkownik
  • 49 postów
  • Imię:Patrycja
Garaż Rower

Napisano 02 maj 2012 - 18:27

Wyświetl postUżytkownik Salvin dnia 11 luty 2012 - 20:30 napisał

Właśnie w galerii zamieściłem fotkę swoich rowerów ( Park maszyn w oczekiwaniu na odwilż :) - Park maszyn - Galerie - Forum Rowerowe - doświadczenia, rowery, dyskusje sklepy rowerowe, giełda rowerowa ) i niech ktoś mi powie, że czarno-białe nie jest piękne :). W naturalnym środowisku prezentują się jeszcze lepiej.
Strasznie ładne, ze smakiem i gustem. Jeżeli miałabym wybierać dla chłopaka to kolorystyka właśnie czarno biała. W prostocie jest piękno czyż nie?

A jeżeli chodzi o mnie samą to przepadam za pastelowymi błękitami, miętą, perłowym delikatnym niebieskim etc. Do tego białe dodatki (chwyty, siodełko), srebrne sztyce i mostek - cud miód, ew. orzeszki:).
Damkę mam błękitną, ale dodatki są czarne, sztyca i mostek też - no tak wyszło, ale również mi się bardzo podoba.