omen Napisano 22 Września 2007 Napisano 22 Września 2007 nie ten wilku. jakbyś nie wiedział to mamy dwóch wilków. jeden to Wilku - o którym ja mówiłem. i Drugi zabanowany wilku89.;]
bilskij Napisano 22 Września 2007 Napisano 22 Września 2007 Wilku pojedzie jutro , bo zawody sa w niedziele Dzis tylko objazd trasy . Tomku ja z Wami takze pojade od stacji pks na zawody
Biera Napisano 22 Września 2007 Napisano 22 Września 2007 ja także rowerowy dzień miałem wczesnie rano wstałem i umyłem samochód, nastepnie zapakowałem rower do samochodu i popędziłem do sklepu rowerowego. Niestety śrubki baryłkowej nie mieli na stanie ale kupiłem hak przerzutki. Niestety mechanika w serwisie nie było więc niepotrzebnie targałem ze sobą rower - korba nadal mi bedzie tykać:/ Wróciłem do domu, podmieniłem haki przerzutki i zauważyłem że obecna śrubka baryłkowa już się prawie urwała - trudno przerzutka do zmiany:/ zabandażowałem ją taśmą izolacyjną i w tej postaci doczeka swego żywota. przy pomocy śrubki baryłkowej w manetce udało mi się odpowiednio wyregulować przerzutkę, poprzesuwałem też klamkomanetki do wewnątrz kierownicy i założyłem resztki chwytów, które uciąłem zakładając rogi - teraz już ręce mi się mieszczą i jest wygodnie:) kiedy już wszystkie naprawy zostały ukończone - ruszyłem na krótką wycieczkę po okolicy - spacerowe tempo, bez fajerwerków. Po powrocie - kąpiel łańcucha i smarowanie. Za chwile lece jeszcze po klucz do nypli bo dwie szprychy mi się luzują. A wszystko to w ramach przygotowań do jutrzejszego maratonu w Lesznie:)
WojteK! Napisano 22 Września 2007 Napisano 22 Września 2007 A ja dzisiaj byłem na rajdzie rowerowym organizowanym w moim mieście. Tempo było bardzo małe, bo to był rajd rodzinny. Ale potem były rożne konkursy np. slalom itp. zająłem 2 miejsce i wygrałem pompkę i oświetlenie na przód i tył. Odrazu po rajdzie pojechalismy do Słupcy(oddalona jakies 25km od mety) Wyszło mi 85,5km;p Zaraz ide jeszcze na rower i dokrece do setki:D:D Pozdrawiam
Wax Napisano 22 Września 2007 Napisano 22 Września 2007 1 raz w zyciu nie wziałem ze sobą łatek ani pompki...co skończyło się 25 km marszem do domu. Oczywiscie na trasie kolarzy od groma...ale zaden nie zatrzymał i nie zapytał lub nie zaoferował pomocy. Trudno...
bartekgib Napisano 22 Września 2007 Napisano 22 Września 2007 Dokładnie miesiąc od zakupu BC-906 i ..... 303 km na liczniku Muszę powiedzieć, że jestem z siebie zadowolony. To jest mój pierwszy ( ale nie ostatni ) poważniejszy rower i ten cały miesiąc był raczej chłodny i wietrzny a wspólnymi siłami ( ja z rowerkiem ) nabiłem 303 km. No i szkoła się zaczęła - zawsze "troszkę" czasu to zajmuje. Ja wiem - dla niektórych to są 3-4 wypady na rower i już mają te 3 i dwa 0 na liczniku, no ale dla mnie to sukcesik. Nie mam butów SPD, nie mam jeszcze kasku, nie mam odpowiedniego ubioru na rower - ale i tak jestem zadowolony. Zawsze to jakieś rokowanie na przyszłość - że będzie coraz to lepiej. Pozdrawiam !
kiniu2 Napisano 22 Września 2007 Napisano 22 Września 2007 no a ja dzisiaj przejechałem, przed jutrzejszym maratonem, 20 km... cały tydzień szkoły(bez roweru) daje sie we znaki... ;P
WojteK! Napisano 22 Września 2007 Napisano 22 Września 2007 ja jakies półtorej godziny temu wróciłem jeszcze z krótkiej przejazdzki i stukneła mi setka na liczniku a dokładnie 106km;p to na razie mój rekord;p ale jeszcze go pobije
kusak Napisano 22 Września 2007 Napisano 22 Września 2007 bartek nie szata zdobi króla (czy jak to tam szło)
TomekW Napisano 22 Września 2007 Napisano 22 Września 2007 Owszem nie szata zdobi bikera ale nie da sie ukryc , ze podnosi komfort jazdy Przynajmniej wg mnie
piotrek89xc Napisano 22 Września 2007 Napisano 22 Września 2007 Dzisiaj w Kielcach odbyła się masa krytyczna. Powiem szczerze, że jak dla mnie to troche niewypał jesli chodzi o ilość osób Swojego czasu bywało dwa, trzy razy więcej bikerów. Trasa się troszkę zmieniła i to moim zdaniem dobrze, bo dłużej sie jechało. Mam nadzieję, że następna masa będzie liczniejsza
bartekgib Napisano 22 Września 2007 Napisano 22 Września 2007 I właśnie o komfort mi tylko i wyłącznie chodzi. Wygląd w tej kwestii - sprawa drugo- a nawet trzeciorzędna. Byle nie być "jaskrawym" jak z PKP Pozdrawiam !
Viviusek Napisano 22 Września 2007 Napisano 22 Września 2007 piotrek89xc coś wcześnie mieliście Mase krytyczną do ostatniego piątku miesiąca jeszcze tydzień
omen Napisano 22 Września 2007 Napisano 22 Września 2007 z tego co wiem to dziś był Dzień bez Samochodu i z tej okazji w różnych miastach była Masa Organizowana tydzień wcześniej.:]
Mod Team Odi Napisano 22 Września 2007 Mod Team Napisano 22 Września 2007 Ostatnio udało mi się trochę pojeździć rowerkiem, jeszcze pamiętam jak się to robi Czasu mało, roboty dużo, kupiłem autko (VW Polo Coupe '91) i jest przy nim trochę dłubania choć z dnia na dzień jest coraz lepiej, ale niestety dług u ojca rośnie. Rower od ok. 2 tygodni doprowadzał mnie do szału cichym metalicznym popiskiwaniem. Kombinowałem jak się da żeby to uciszyć. Kilkakrotna regulacja hamulców (myślałem że tarcza obciera) i dalej piszczy. Dalej smarowanie pedałów, psikanie ich wd-40 i dalej piszczy. No to czas wytoczyć ciężkie działa - zdjąłem korbę, wykręciłem suport, wszystko dokładnie nasmarowałem i... dalej piszczy. W końcu dopuściłem do siebie myśl, którą jakoś podświadomie odpychałem - przecież to kółka przerzutki mogą tak grać. Z lenistwa jedyne co byłem w stanie zrobić to wypsikać je wd-40 i przetrzeć co by się syf nie kleił. Jak jutro wyjdę na rower i usłyszę pisk... nie ma takiej opcji
jurasek Napisano 23 Września 2007 Napisano 23 Września 2007 ostatni letni wieczór to jazda na orientacje w oparach mgły w takich chwilach marzę o tylnym reflektorze za chwile rozpoczynamy sezon JESIEŃ 2007
Xsystoff Napisano 23 Września 2007 Napisano 23 Września 2007 Angielska herbata jest dobra na kaca Powrot do domu o 3.00, a po siodmej pobodka i na maraton. Dobrze, ze jako kibic, bo mnie glowa boli jak ....
thomash Napisano 23 Września 2007 Napisano 23 Września 2007 Odi, ja z takim piszczeniem walczyłem bardzo długo i okazało się się to kółka przerzutki. Po użyciu wd40 nastała cisza
Bauer1000 Napisano 23 Września 2007 Napisano 23 Września 2007 Ja w przerwie miedzy spaniem a praca wymylem madzie, jeszcze smarowansko lancucha i woskowanie
MrJ Napisano 23 Września 2007 Napisano 23 Września 2007 Jeśli chodzi o czynności rowerowe... prostowałem dzwoniącą tarczę od Freezera-180mm-przód w biku mojej siostry, bo jakiś <CENZURA> wjechał w nią i pokrzywił. A wczoraj docinałem kierownicę BOP Endo wmojej endurce szlifierką kątową
siwyex Napisano 23 Września 2007 Napisano 23 Września 2007 Dziś udało mi się wyskoczyć na bike'a po czterodniowej przerwie... Od razu humorek się poprawił Mam nadzieje że dziś ostatni raz śmigałem na rowerze o tej specyfikacji (myślę że paczka z częściami jutro przyjdzie) A to moja fotka z dzisiaj w barwach klubowych :
TomekW Napisano 23 Września 2007 Napisano 23 Września 2007 Xsystoff,wrocilem godzine po Tobie pojechalem polookac na zawody xc w Rzeszowie . Ze startem byłoby krucho przy tej feralnej niedyspozycji Gdyby nie to , ze umowilem sie z Wilkiem i Bilskijem na dworcu to bym nie wstawał caly dzien z łozka...Ale kilku godzinny pobyt na swieżym powietrzu , przy tej pieknej pogodzie bardzo dobrze mi zrobił . Troche załuje ze nie wystartowalem no ale . Człowiek głupi to teraz cierpi . Wykrecilem jakies 40 km dzis
siwyex Napisano 23 Września 2007 Napisano 23 Września 2007 A jak tam pojechali nasi forumowicze ? Który był wilku ? Jak tam Michał ?
Iron Napisano 23 Września 2007 Napisano 23 Września 2007 wypad z krawcem, i ca 100 km zrobione Szczecin -Nowe Warpno - Szczecin
KuLa2030 Napisano 23 Września 2007 Napisano 23 Września 2007 Witam... Ostatni w tym roku cykl Gryf Maraton MTB i zakończył się dla mnie pechowo a zarazem szczęsliwie Pechowo bo na 60km zerwałem łańcuch i 10 km biegłem z buta a z małych górek robiłem ,,hulajnogę" Szcześliwie bo wróciłem z 6 Miejsce na 70km dziś i 4 miejsce w generalce kat. M1 ( co było dla mnie wielkim zaskoczeniem ) No i pogoda dopisała !!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.