przecietny.kolarz Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Cześć, W CentrumRowerowe jest dostępny Focus Raven 8.8 chyba w dobrej cenie: https://www.centrumrowerowe.pl/rower-mtb-focus-raven-8-8-pd48215/?v_Id=260661 Oczywistą wadą są pancerze/kable puszczone przez stery, no ale może bym jakoś to przeżył. Jaka jest Wasza opinia o tym rowerze? Napęd i hamulce są dla mnie wystarczające. Sztyca opuszczana by wyleciała, wolę normalną. FOX 34 na płaskie Mazowsze zakładam że jest dużo bardziej niż wystarczający. Zagadką dla mnie pozostają koła i to co najważniejsze, czyli rama. Ktoś ma jakieś doświadczenie z tym modelem lub bliźniaczymi Focusami? Jaki rozmiar na wzrost 172cm i przekrok 81cm? S czy M? Cytuj
KSikorski Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Race face robi dobre obręcze. Co prawda jest to budżetowy model AR (wyżej pozycjonowany jest ARC), ale bym się tego nie czepiał. Piasty Novatec zastosowane w tych kołach mają stalowe osie i to dokłada mocno wagi. Tylna piasta ma 4 zapadki na wspólnej sprężynie. 1 Cytuj
przecietny.kolarz Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu Dzięki. Łożyska maszynowe? Cytuj
Tyfon79 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Jasne, że maszynówki. W tej cenie z tymi klamotami nawet bym się nie zastanawiał. Ciężko już znależć fajnie poskładany rower bez kabli w sterach więc trzeba to ścierpieć niestety. Cytuj
KNKS Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Karbonowy HT, w rozmiarze M, o masie 13kg ? Parodia... 🤨 Cytuj
przecietny.kolarz Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu No niestety na to też zwróciłem uwagę. Nie wiem co tam tyle waży. Koła? Sztyca? Kierownica z ołowiu? Cytuj
KNKS Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Nie wiem kolego, ale na dzisiejsze standardy to ponad 2 kg nadwagi... Mój Scott Scale 925 w rozmiarze L, na mechanicznym GX, ważył, z pedałami i koszykami 11,1kg. A to nie jakiś rowerowy high end, tylko średnio-półkowa konstrukcja sprzed 10 lat... Cytuj
chudzinki Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Dropper + szersze obręcze + opony i spokojnie tyle wychodzi. Cytuj
Tyfon79 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowane) Przecież to budżetowy plastik z cięższymi kołami, opony, myk mykiem, ciężkim co by nie pisać amorem. Wszystko z podobnymi klamotami na Reconach czy Judy waży podobnie co najwyżej +/- od 0,5 do1 kg. Dobry przykład z Deca smuklejszy 740 też w plastiku na co by nie pisać lekkiej Rebie praktycznie 12kg. Alu tak samo a to nie czasy gdzie różnice w obu materiałach ramy to "kilogramy". Jak się chce urwać wyraźnie na wadze to nie w tym budżecie. Edytowane 4 godziny temu przez Tyfon79 Cytuj
emski Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu @Nurbon - pisał o drutowanych oponach, widelec zmienisz fox R na fox SC - ~500g Cytuj
przecietny.kolarz Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Opony i tak by poszły do zmiany. Tak samo jak Myk Myk wymieniony na zwykłą sztycę. Amortyzatora bym nie ruszał, bo w zasadzie to on jest jednym z mocniejszych punktów tego roweru, biorąc pod uwagę że konkurencja w tej cenie na ogół oferuje RS Judy/Recon Silver. Dzięki, pomyślę jeszcze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi