kouczan Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Witam. Szukam roweru do rekreacyjnego pojeżdzenia sobie po polskich i przygranicznych górkach. Żadnego ściganctwa, single pewnie też nie, raczej dostępne szlaki rowerowe w Beskidzie Śląskim, Żywieckim, Kotlinie Kłodzkiej itp. Obstawiam że hardtail powninien to ogarnąć. Mam Gianta Roam ale mam obawy czy się sprawdzi w tych warunkach (aczkowliwek po lasach jury K-Cz idzie tym jeździć). Co bym chciał mieć na pewno: - amortyzator powietrzny (manetka na kierownicy byłaby miłym dodtakiem) - min. Deore - od razu jakieś przywoite opony - sztywne osie Co do kwoty to im mniej tym lepiej bo wyjazdy będą okazyjne. Możecie coś polecić? Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 3 godziny temu Mod Team Napisano 3 godziny temu Za 4 -4.5 k są już w CR karbony - oczywiście z podstawowymi i ciężkimi amortyzatorami, oraz takim osprzętem. KTM Myroon Pro klik- amor na starcie lepiej wymienić na lżejszy, na plus ograniczenie skrętu kierownicy (co czasem przy upadku może ochronić ramę przed uszkodzeniem przez manetki i klamki) i prawdopodobnie najlepsze/najszersze z zestawienia obręcze na szprychach DT KROSS Level 7 klik (napęd 11 biegowy Cues i tylko podstawowe hamulce) i 8.0 klik CORRATEC Revo Bow klik - dość egzotyczna konstrukcja ramy (poza nietypowym kształtem, stosunkowo niski kąt podsiodłówki i mostek o niecodziennym wygięciu - dla kogoś szukającego niezbyt pochylonej/bardziej komfortowej pozycji), na pewno wyróżniająca się z tłumu, niestety kiepski osprzęt i amor z 30 mm goleniami (dla lekkiej osoby), ale za to średnica sztycy dająca większy wybór tzw. myk -myka (dropper -sztyca teleskopowa). Za podobne pieniądze można mieć czasem nieco lepsze elementy osprzętu na ramie aluminiowej, ale wagowo wyjdzie w najlepszym przypadku podobnie - wyjściowo te +/-13 kg trzeba liczyć. Ja bym jednak wybrał karbon, choć przy okazjonalnym użytkowaniu i bez docelowego ulepszania, to może być i alu, np. : https://www.centrumrowerowe.pl/rower-mtb-lapierre-prorace-4-9-pd50005/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi