szamysz83 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Jak w tytule. Pozukuję zamiennika dla pasty (kleju) Effetto Mariposa Carbogrip. Ta wspominana w moim odczuciu rewelacja: połączenia mostek-rura sterowa, trzeszcząca sztyca, połączenia z karbonu... Jest problem z dostępnością na naszym rynku. Ktoś może doradzi jakiś zamiennik? Cytuj
Lextalionis Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Ja używam pasty do carbonu od Dynamic i nie miałem dotychczas najmniejszych problemów. 2 Cytuj
szamysz83 Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu @Lextalionisa ona ma takie jakby granulki? Wiesz co mam na myśli, niektóre pasty maja w sobie takie drobinki ścierne. A ta Effetto właśnie tego nie miała, to tak jakby klej czy żel bardziej. Dokładnie taką miałes na myśli, DYNAMIC Carbon assembly paste ? Cytuj
Dokumosa Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Większość past ma piasek kwarcowy/szkło w składzie. Cytuj
szamysz83 Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu @Dokumosata Effetto nie miała własnie. No trudno, coś innego muszę znaleźć i wybrać. Tamtej już praktycznie nigdzie nie ma. Cytuj
KNKS Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowane) Godzinę temu, Dokumosa napisał: Większość past ma piasek kwarcowy/szkło w składzie. Dokładnie tak. Ich działanie polega na zwiększeniu tarcia i umożliwieniu zmniejszenia wymaganego momentu siły podczas dokręcania delikatnych elementów wykonanych z karbonu. Ten specyfik o którym pisze autor, działa na zasadzie "żywicy montażowej" i słynął z nieskuteczności. Podobnie zresztą jak inne produkty Effecto Moriposta, z Caffelatex na czele... No chyba że producent stwierdził, że skoro cos jest doskonałe i rewolucyjne, to trzeba to wycofać ze sprzedaży 😁. Edytowane 1 godzinę temu przez KNKS Cytuj
szamysz83 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu @KNKS ta żywica montażowa, u mnie spisywała się wzorowo Sztyca w amelinkiaku zamilkła, a w karbonie też się przydawała... Cytuj
KNKS Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Do "uciszenia" sztycy w aluminiaku wystarczy smar w typie ŁT43. Nie widzę problemu z dostepnością. Producent sprzedaje: https://www.effettomariposa.eu/collections/lubrication/products/carbogrip-assembly-resin mtbiker.: https://www.mtbiker.pl/shop/serwis/smary-i-oleje/smary-i-pasty-montazowe/zywica-effetto-mariposa-carbogrip-w-zakraplaczu-3ml-p223720.html?country=PL&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=3MTB0015I|16|oth|flo|pfx-mtbiker-pl~ads~pmax~~only-feed&utm_id=22747910282&gad_source=1&gad_campaignid=22751659093&gbraid=0AAAAAqWObL3hycoXlE3Ml5S01phvizq__&gclid=Cj0KCQiA5abIBhCaARIsAM3-zFXbDUehVqWvnwqGp5gLCt-EwEZneqqMypHESnzzeEzCO93aL0O7E6kaAhXYEALw_wcB a nawet Kaufland: https://www.kaufland.pl/product/367786602/?kwd=&source=pla&id_unit=390291195248&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_id=21393699243&gad_source=1&gad_campaignid=21454814057&gbraid=0AAAAAqydFgc3J27zLitjglE1I_RyMIfZO&gclid=Cj0KCQiA5abIBhCaARIsAM3-zFXKWOR0d7x4gaTEE7EovU2cXKG0hJAsWGKkWz0ANZB-dEP-4x6xvJ0aApg1EALw_wcB 😁 Cytuj
szajbna Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 3ml - 78,99zł cytując "mają rozmach " 😜 Cytuj
Chociemir Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Próbowałem tego używać i dla mnie jest to beznadziejny produkt. Cytuj
Dokumosa Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Do alu sztyc używam od lat pasty montażowej typu shimano atiseize (która też ma bardzo delikatny pył ceramiczny w składzie). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi