Legion84 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Cześć, jaką sakwę/torbę polecacie zakupić na kierownicę lub pod ramę(górną rurę) do gravela? Przeznaczenie to wycieczki ok 100-200 km - z czasem dłuższe. Zależy mi aby zmieściły się tam najpotrzebniejsze rzeczy typu - zapasowa dętka, pompka, jakieś batony, przeciw deszczówka, powerbank itp. . Tak aby odciążyć tylną kieszeń koszulki. Będę wdzięczny za podpowiedzi. Cytuj
Greg1 Napisano 12 minut temu Napisano 12 minut temu (edytowane) Żeby zmieścić to wszystko to pewnie potrzebujesz jakąś torbę minimum 2 litry. Nie wiem czy potrzebujesz markowych czy mogą też być z Deca. Ja na codzień używam podsiodłówki na dętkę, multitool, łyżki do opon i takie tam i "płetwy" na ramę na jakieś batony, powerbank czy zapasowe lampki: Podsiodłówka jest z Deca (link) a "płetwa" jak widać Rockbros kupiony na Allegro. Obydwie te torby są spoko, "płetwa" ma po bokach siateczkowe kieszonki co pozwala na jakieś tam uporządkowanie rzeczy wewnątrz. Jak potrzebuję zabrać coś więcej, typu wiatrówka (którą z reguły mam w tylnej kieszonce) dokładam jeszcze jedną torebkę z Deca (link) - jest w miarę spora (1,5 l), ma dwie kieszenie (dużą i małą) i zamki z dwóch stron i w dużej też kieszonkę z siatki co jest bardzo praktyczne: Dla mnie jest to spoko zestaw, wystarczający na 90% wycieczek wokół komina. Na dłuższe wypady zamiast torby podramowej z Deca mam Zefala 4 l - jego zaletą jest, że zmieszczą się jeszcze dwa bidony 0,8 l: Edytowane 11 minut temu przez Greg1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi