visca1899 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Hej, mam nadzieję, że nie zdubluję za mocno jakiegoś wcześniejszego posta 🙂 Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zakupem fulla to jazdy w terenie / trialu. Byłby to mój pierwszy, więc jestem otwarty na wszelkie sugestie i rekomendacje. Mam 184 cm wzrostu więc pierwszy pytanie czy iść w 27,5 czy 29 cala. Zakładam budżet w okolicach 6000-7000 PLN. Zdaję sobie sprawę, że to raczej dolna bariera jeśli chodzi o fulle i w tej cenie nie powinienem się spodziewać niczego nadzwyczajnego w kwestii podzespołów. Z drugiej strony nie muszę mieć go na już, więc spokojnie mogę polować na jakieś posezonowe promocje. Jakieś konkretne modele jesteście w stanie polecić? Czytałem pozytywne opinie o serii Siskiu od Polygon (pewnie raczej D, bo T musiałby być w sporej przecenie), czy o Rockriderach. W tym przedziale widzę ten Ghosty Kato / Riot, ale ta marka nie jest mi w ogóle znana. Dodatkowo trochę nietypowe pytanie. Czy ktoś z was próbował jazdy fullem z fotelikiem? Mam montowany do sztycy i zastanawiam się czy nie będzie ryzyka bicia w koło. Pytanie czy tutaj nie byłby potrzebny damper z blokadą/platformą. Cytuj
chudzinki Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowane) Na pewno 29 cali i nawet nie myśl o 27.5. Co do fotelika to z pewnością musiałbyś zrezygnować z droppera co jest must have w takim rowerze. Bierzesz pod uwagę zakup za granicą? PS. https://pl.wikipedia.org/wiki/Rower_trialowy Edytowane 2 godziny temu przez chudzinki Cytuj
visca1899 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu (edytowane) Zawsze mogę jeździć z fotelikiem na hardtailu. Bardziej byłem ciekaw, czy w ogóle jest sens probować montażu na fullu. Nie brałem pod uwagę zakupu za granicą, raczej celowałem w jakiś polski sklep, który miały rower fizycznie na stanie, żeby najpierw móc się nim przejechać. Coś a la Sprint czy inne Centrum Rowerowe Zaraz poprawie literówkę w tytule, nawet jej nie zauważyłem A nie, chyba już nie mogę tego zrobić więc tak, chodzi mi o trail, a nie trial. Rower trialowy z fotelikiem to by dopiero był widok Edytowane 1 godzinę temu przez visca1899 Cytuj
chudzinki Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Jakbyś miał damper z blokadą i zwykłą sztycę to nie ma problemu z fotelikiem 🙂. A gdzie zamierzasz jeździć tym rowerem? Stolica? Wypady w góry? Ghosty są chyba bardzo ciężkie. Cytuj
visca1899 Napisano 42 minuty temu Autor Napisano 42 minuty temu 16 minut temu, chudzinki napisał: Jakbyś miał damper z blokadą i zwykłą sztycę to nie ma problemu z fotelikiem 🙂. A gdzie zamierzasz jeździć tym rowerem? Stolica? Wypady w góry? Ghosty są chyba bardzo ciężkie. myślę głownie o lasach do okoła wwy, w najbliższym czasie będzie mi trochę cieżko się wyrwać z góry z racji obowiazków rodzinnych. Cytuj
chudzinki Napisano 29 minut temu Napisano 29 minut temu To ja bym szukał czegoś podobnego do https://www.centrumrowerowe.pl/rower-mtb-superior-xf-919-rc-pd23191/?v_Id=175042 i nie ma droppera 🙂. @spidelli czy Ty nie masz do sprzedania fulla? Cytuj
Maciorra Napisano 19 minut temu Napisano 19 minut temu A ten fotelik to faktycznie jest mocowany na sztycy, a nie na podsiodłówce? Cytuj
visca1899 Napisano 7 minut temu Autor Napisano 7 minut temu tak, do sztycy. To mniej wiecej coś takiego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi