JWO Napisano Poniedziałek o 11:24 Napisano Poniedziałek o 11:24 Nadejszla wiekopomna chwila... ze trzeba wymienic klocki w hamulcach. Rower: Mtb enduro. Hamulce: M8120. Aktualne klocki: N03A-RF. Umiejetnosci: czerwone single, bez wysokich lotow. Przegladajac internety widze ze jest nowsz/drozszy p-type. Roznica to lekko ponad 10euro. Czy wyzsza cena to efekt nowosci, czy rzeczywiscie cos dostane w zamian? Te ktore mam, jak dotychczas wystarczaja. Jedyny minus to 'wycie' jak sa mokre i nierozgrzane. Cytuj
marcin_ostrów Napisano Poniedziałek o 12:46 Napisano Poniedziałek o 12:46 (edytowane) EBC Gold. Radiatorkami się nie przejmuj Edytowane Poniedziałek o 12:48 przez marcin_ostrów Cytuj
Tyfon79 Napisano Poniedziałek o 15:15 Napisano Poniedziałek o 15:15 Nie wiem o co biega z jakimiś typami natomiast wiem, że trzeba kupić po prostu na 4 tłoki gdzie często najprościej oznaczają pod Saint/Zee dla przykładu. Japońce nic tu nie wymyśliły a same klocki mają bardzo dobre. Cytuj
JWO Napisano Poniedziałek o 15:19 Autor Napisano Poniedziałek o 15:19 Tak dla jasnosci jezeli chodzi o typy: Cytuj
Tyfon79 Napisano Poniedziałek o 15:27 Napisano Poniedziałek o 15:27 Ja już wyrosłem z radiatorków takich czy innych, które nie dają mi zupełnie nic poza większą kasą. Cytuj
JWO Napisano Poniedziałek o 15:36 Autor Napisano Poniedziałek o 15:36 Tylko im mniejsze umiejetnosci tym klocki sie bardziej grzeja Cytuj
marcin_ostrów Napisano Poniedziałek o 15:41 Napisano Poniedziałek o 15:41 Weź sobie EBC goldy na próbe chociaż, naprawdę nie pożałujesz. Cytuj
pecio Napisano wczoraj o 09:32 Napisano wczoraj o 09:32 Radiatory na klockach to bardziej efekt psychologiczny. Chcesz mieć dobre klocki to kup Galfera , chcesz zajxxxste to bierz zielonego Galfera lub czerwone Trickstuffa. Reszta przy nich to padaczka. Jedyny ból - znikają w oczach , ale coś za coś. Cytuj
JWO Napisano wczoraj o 11:32 Autor Napisano wczoraj o 11:32 Ale mi namieszaliscie w glowie. Trickstuffa red - 22 euro Galfer green - 23 euro EBC gold - 32 euro - to sa metalowe. Shimano N03A Resin - 25 euro Shimano P03A Resin - 26 euro Matalowe mniej wiecej +10euro Ceny podobne, i co teraz wybrac? Cytuj
Electronite Napisano wczoraj o 11:45 Napisano wczoraj o 11:45 Ja mam teraz D02S, absolutnie spoko za te pieniądze. Radiatory to marketing. Cytuj
JWO Napisano wczoraj o 12:01 Autor Napisano wczoraj o 12:01 Chyba chialbym pozostac przy organicznych. Rowerem jezdze tez codziennie do pracy (20km w dwie strony), a metalowe trzeba rozgrzac. Cytuj
pecio Napisano wczoraj o 12:03 Napisano wczoraj o 12:03 @JWO metalowe wbrew obiegowym opiniom wcale nie są najmocniejsze. Doskonała żywica jak na tych co wyżej wymieniłem gasi metaliki. 2 Cytuj
Mod Team sznib Napisano 18 godzin temu Mod Team Napisano 18 godzin temu 5 godzin temu, JWO napisał: a metalowe trzeba rozgrzac. Na zimno mają siły aż nad to. Ja od zawsze na metalikach od Shimano i jestem zadowolony. Natomiast żywiczne jak kiedyś próbowałem (jeszcze ze starych serii) to słabe były i bardzo szybko się zużywały. Cytuj
Mandoleran Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Cytat Natomiast żywiczne jak kiedyś próbowałem (jeszcze ze starych serii) to słabe były i bardzo szybko się zużywały. No widzisz a ja z kolei tylko na żywikach a dokładnie: Przejeżdżam na nich ok 9 tyś km i dla mnie są wystarczające, nic nie piszczy i wystarczająco hamują. Jedynie kompletnie się nie nadają jak deszcz złapie. Cytuj
JWO Napisano 16 godzin temu Autor Napisano 16 godzin temu Cytat No widzisz a ja z kolei tylko na żywikach a dokładnie To sa 2-tloczkowe. Mam takie w gravelu. Potrzebuje klockow do mtb enduro 4-tloczkowych. Cytuj
Electronite Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 2 godziny temu, sznib napisał: Na zimno mają siły aż nad to. Ja od zawsze na metalikach od Shimano i jestem zadowolony. Natomiast żywiczne jak kiedyś próbowałem (jeszcze ze starych serii) to słabe były i bardzo szybko się zużywały. Dokładnie, tylko widelec czarny od pyłu. Cytuj
XYZPV Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Chesz markowe, kup EBC, Chcesz dobrze i tanio, idź na aliexpress i kup metaliki ZTTO bądź też pod innymi nazwami, pakowane po 4 pary za 40zł (czyli 10zł za 1 koło). Cytuj
Mandoleran Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 9 godzin temu, JWO napisał: To sa 2-tloczkowe. Mam takie w gravelu. Potrzebuje klockow do mtb enduro 4-tloczkowych. Rozumie, odnosiłem się tylko do wcześniejszej wypowiedzi, bo wszystko zależy gdzie i jak się jeździ. Jeżeli do enduro, no to raczej bym szedł we wcześniej już polecane metaliki. Trochę mnie tylko dziwi że enduro jeździsz do pracy, mając też gravela, no chyba że trasa przechodzi przez czerwone single Cytuj
JWO Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu Chce dobre, niekoniecznie tanie. Do 40 euro to dobra cena . Tylko wybór za duży 😜 Teraz, Mandoleran napisał: Trochę mnie tylko dziwi że enduro jeździsz do pracy, mając też gravela, no chyba że trasa przechodzi przez czerwone single To kwestia logistyki. Rowery są w innych domach i innych krajach Ale tak, od kwietnia powrót do domu przebiega przez czerwonego singla 2 Cytuj
Tyfon79 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Nie sądzę by się pomylił, że EBC są najpopularniejszymi klockami u nas do zastosowania jakie masz. Nie bierze się to z czapy a jak się boisz jakiś dziwnych tematów o rozgrzaniu metali to przynajmniej ja nie za bardzo rozumiem w czym problem. Przecież w terenie też na zimnych trzeba sekundę czy parę do hamować i jest żyleta. Fakt wycia czy popiskiwania to z mojego doświadczenia raczej najczęściej kwestia tarczy a nie samych klocków. Nic tu więcej nie wymyślimy zwłaszcza, że jak pisałem jak byś chciał Shimano to też mają bardzo dobry produkt. W sumie ciężko trafić na chałę przy tym co wymienione. Mi się raz udało ale chodziło o takie wycie, że jestem w 100% pewny winy zużytej już powoli kanapkowej tarczy XT. A tak to wszystko w większości poza żywicą tylko kwestia szybkości zużycia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi