JWO Napisano wczoraj o 11:24 Napisano wczoraj o 11:24 Nadejszla wiekopomna chwila... ze trzeba wymienic klocki w hamulcach. Rower: Mtb enduro. Hamulce: M8120. Aktualne klocki: N03A-RF. Umiejetnosci: czerwone single, bez wysokich lotow. Przegladajac internety widze ze jest nowsz/drozszy p-type. Roznica to lekko ponad 10euro. Czy wyzsza cena to efekt nowosci, czy rzeczywiscie cos dostane w zamian? Te ktore mam, jak dotychczas wystarczaja. Jedyny minus to 'wycie' jak sa mokre i nierozgrzane. Cytuj
marcin_ostrów Napisano wczoraj o 12:46 Napisano wczoraj o 12:46 (edytowane) EBC Gold. Radiatorkami się nie przejmuj Edytowane wczoraj o 12:48 przez marcin_ostrów Cytuj
Tyfon79 Napisano wczoraj o 15:15 Napisano wczoraj o 15:15 Nie wiem o co biega z jakimiś typami natomiast wiem, że trzeba kupić po prostu na 4 tłoki gdzie często najprościej oznaczają pod Saint/Zee dla przykładu. Japońce nic tu nie wymyśliły a same klocki mają bardzo dobre. Cytuj
JWO Napisano wczoraj o 15:19 Autor Napisano wczoraj o 15:19 Tak dla jasnosci jezeli chodzi o typy: Cytuj
Tyfon79 Napisano wczoraj o 15:27 Napisano wczoraj o 15:27 Ja już wyrosłem z radiatorków takich czy innych, które nie dają mi zupełnie nic poza większą kasą. Cytuj
JWO Napisano wczoraj o 15:36 Autor Napisano wczoraj o 15:36 Tylko im mniejsze umiejetnosci tym klocki sie bardziej grzeja Cytuj
marcin_ostrów Napisano wczoraj o 15:41 Napisano wczoraj o 15:41 Weź sobie EBC goldy na próbe chociaż, naprawdę nie pożałujesz. Cytuj
pecio Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Radiatory na klockach to bardziej efekt psychologiczny. Chcesz mieć dobre klocki to kup Galfera , chcesz zajxxxste to bierz zielonego Galfera lub czerwone Trickstuffa. Reszta przy nich to padaczka. Jedyny ból - znikają w oczach , ale coś za coś. Cytuj
JWO Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu Ale mi namieszaliscie w glowie. Trickstuffa red - 22 euro Galfer green - 23 euro EBC gold - 32 euro - to sa metalowe. Shimano N03A Resin - 25 euro Shimano P03A Resin - 26 euro Matalowe mniej wiecej +10euro Ceny podobne, i co teraz wybrac? Cytuj
Electronite Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Ja mam teraz D02S, absolutnie spoko za te pieniądze. Radiatory to marketing. Cytuj
JWO Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu Chyba chialbym pozostac przy organicznych. Rowerem jezdze tez codziennie do pracy (20km w dwie strony), a metalowe trzeba rozgrzac. Cytuj
pecio Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu @JWO metalowe wbrew obiegowym opiniom wcale nie są najmocniejsze. Doskonała żywica jak na tych co wyżej wymieniłem gasi metaliki. 1 Cytuj
Mod Team sznib Napisano 58 minut temu Mod Team Napisano 58 minut temu 5 godzin temu, JWO napisał: a metalowe trzeba rozgrzac. Na zimno mają siły aż nad to. Ja od zawsze na metalikach od Shimano i jestem zadowolony. Natomiast żywiczne jak kiedyś próbowałem (jeszcze ze starych serii) to słabe były i bardzo szybko się zużywały. Cytuj
Mandoleran Napisano 1 minutę temu Napisano 1 minutę temu Cytat Natomiast żywiczne jak kiedyś próbowałem (jeszcze ze starych serii) to słabe były i bardzo szybko się zużywały. No widzisz a ja z kolei tylko na żywikach a dokładnie: Przejeżdżam na nich ok 9 tyś km i dla mnie są wystarczające, nic nie piszczy i wystarczająco hamują. Jedynie kompletnie się nie nadają jak deszcz złapie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi