Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć.

Poszukuję kól do MTB.

Szerokość wewnętrzna 30mm
Bębenek Microspline
Standard Boost
Cena okołó 2000

Koła do roweru Giant Trance 29
Mało jazdy w górach a nawet jak się kilka razy w roku zdarzy to tak po emerycku dlatego celuję bardziej w niską masę niż pancerność.

Doradzicie coś z gotowców?

Napisano

Rozważam też zakup na ali ale nie wiem czy to się opłaca bo podobno na koła rowerowe walą cła antydampiongowe 45%. To i tak taniej niż u nas ale cena będzie około 3000. Takie koła jak mi pasują ważą około 1600g a lekkie alu np DT SWISS XM 1700 to 1850 czyli niedużo więcej, więc nie za bardzo jestem przekonany, tym bardziej że boję się trochę o jakość obręczy z ali. Ale nie ukrywam, że kusi.
Co myślicie o kołach Fulcrum Red Metal 5?

Napisano

hx1700 wystepują tez w wersji ls (light suport) do lżejszych e-mtb. Różnica wagowa w stosunku do xm1700 jest już dla nich niewielka.

Napisano

Są dwie linie produktowe evolution A i 2x droższe SL.A. Podobnie mają swissy np. XM i M. Wersja bez SL jest zubożona m.in. o obręcze z mniej szlachetnego stopu, łączone na klej zamiast spawania. Jesli chcesz koła lepsze niż posiadane fabryczne to celuj w SL.A albo wspomniane wyzej XM/HX.

Napisano

Co do newmenów to trochę tego pojawiało się podczas ostatniego tygodnia w bike-discount.de . Przykłady wrzucałem w wątku o okazjach/promocjach. Najlepsze okazje niestety schodzą tego samego dnia.