Adrianprv Napisano Niedziela o 19:09 Napisano Niedziela o 19:09 (edytowane) Cześć, szukam spodenek na wyprawy rowerowe z sakwami. Zależy mi na tym, aby były przyjemne w dotyku, przewiewne, luźne, szybko schnące, anty-odorowe, takie do kolana, na gumce no i bez wkładki. Zasadniczo nie muszą być to stricte rowerowe. Zwykle jeżdżę w bawełnianych, ale przy dłuższych wyprawach jest to spory problem, nie ma gdzie ich prać, są nieświeże już po jednym dniu, do tego sporo ważą i zajmują sporo miejsca w sakwach, jak chce się wziąć kilka na zmianę. Wygodnie będzie przepłukać w rzece, szybko wyschną i można jechać dalej. Będę wdzięczny za porady jakich używacie. Edytowane Niedziela o 19:24 przez Adrianprv Cytuj
Mandoleran Napisano Niedziela o 19:16 Napisano Niedziela o 19:16 Ja akurat takie mam już 3 sezon. Mogę polecić. https://www.amazon.pl/dp/B08DP85BRP?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&th=1 Cytuj
Adrianprv Napisano Niedziela o 19:25 Autor Napisano Niedziela o 19:25 Dzięki za odpowiedź, jeszcze zapomniałem dodać, że chciał bym, aby były na gumce, najlepiej do kolan. Cytuj
StrayRider Napisano Niedziela o 19:49 Napisano Niedziela o 19:49 ROGELLI ADVNTR Core ROGELLI Buccino II 1 Cytuj
Pietrash Napisano Niedziela o 20:21 Napisano Niedziela o 20:21 Ja ostatni kupiłem sobie spodenki na rower MTB dokładnie te https://www.decathlon.pl/p/szorty-rowerowe-mtb-rockrider-cargo/_/R-p-324656?mc=8668125&c=Czarny_Niebieski Fajnym rozwiązaniem jest że są to spodenki z leginsami z wkładką które możesz założyć pod spód a jak nie chcesz wkładki to zakładasz tylko spodenki. Posiadają kieszonki i są wygodne. 1 Cytuj
Greg1 Napisano Poniedziałek o 20:14 Napisano Poniedziałek o 20:14 Co prawda nie na gumce, chociaż częściowo gumka też jest ale od wielu lat używam i nawet kupiłem drugą parę w innym kolorze - spodenki Forclaz MT500 z Decathlonu, mam już czarne i beżowe. Widzę , że teraz nazywają się Simond i nie ma beżowych ale są zielone khaki, jeszcze lepszy kolor, będzie następny zakup Uważam, że są rewelacyjne do właśnie takich zastosowań jak sakwy, trekking i na codzienne spacery też się nadają, są szybkoschnące, lekko rozciągliwe, mają fajne kieszenie a ta boczna na suwak na prawym udzie ma dodatkowo wewnętrzne, gumowe mocowanie a'la kieszeń na telefon: https://www.decathlon.pl/p/_/R-p-351375?mc=8853412 Jakiś czas temu było w Decathlonie mnóstwo reklam rowerów grawelowych i bikepackingu gdzie rowerzyści byli ubrani właśnie w te spodenki: 3 Cytuj
itr Napisano Poniedziałek o 20:24 Napisano Poniedziałek o 20:24 W Jula są spodnie Koyaba za 79 zł zielone i czarme . Calkiem spoko 1 Cytuj
itr Napisano Poniedziałek o 20:55 Napisano Poniedziałek o 20:55 Aktualnie za 49 zł ( no sakre ble przepłaciłem kupując drugą parę) Cytuj
porcelanowy Napisano Wtorek o 19:34 Napisano Wtorek o 19:34 Powitoł Mam decathlony o których wspominal GREG1 i potwierdzam pozytywną opinię: lekkie i przewiewne, a zaskakująco dużo wytrzymały. Jedyne co mnie wkurza, to że jedna kieszeń jest na zamek, a druga na napy: czasem szukając zozoli podczas jazdy mam zwarcie pod kopułą i muszę zerknąć, która kieszeń jest jak i jak się do niej dostać. Pewnie kupię drugą parę. Z nudów bo się trzymają, i dla wyglądu bo czymś je całe poplamiłem 1 Cytuj
bzyk69 Napisano Środa o 10:48 Napisano Środa o 10:48 Nowa wersja (simond) nie ma już tego rzepa, który jest pod zatrzaskiem przy pasku. Materiał ma też trochę inną fakturę, nie wiem czy gorszą, ale inną. Mnie w tych spodniach zawsze wkurzała ta wewnętrzna kieszonka z siatki, na smartfona. Nigdy nie mogłem tam telefonem trafić "na szybko", zawsze mi się gdzieś to plątało Wyciąlem to w diabły we wszystkich moich spodenkach, i teraz jest lepiej Potwierdzam opinię, spodenki nie do zajechania. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi