Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
7 godzin temu, Maciorra napisał:

@pecio drób ma dość mały odstęp między tarczą a klockiem. W połączeniu z klamką z servo może powstać totalna kotwica .

Heble Shimano i kotwica 🤣 . Ta firma robi co najwyżej mocno poprawne spowalniacze. KOTWICY to należy szukać u innych producentów (niemieckich/ włoskich)

Napisano

@pecio

Cytat

Ja też będę testował  zestaw klamki 9220 i zaciski od curki. 

A propos kotwicy - z powyższego cytatu zrozumiałem, że chcesz spiąć klamki XTR i zaciski Formuli. Źle zrozumiałem?:)

Napisano

Z tej samej przyczyny dla której te same pedały można kupić z logiem XT i logiem grx.

Te przerzutki różni tylko nadruk.

6 godzin temu, DyktaTusek napisał:

No właśnie, nie za bardzo właśnie rozumiem po co, skoro ponoć będzie można sparować klamki GRX Di2 z tą nową e-przerzutką XTR, XT czy Deore.

Napisano

@@Maciorra  doskonale zrozumiałeś , ja klamki 9220 z zaciskami Formula Cura 4 ( nawet nie musiałem zakończeń " przekuwać " ).  Funfel dokonał natomiast mariażu klamek XTR 9220 z zaciskami Magury MT7 . U niego była malutka " rzeźba". Przód mam zalany oleum Formuli tył natomiast tym nowym LV Shimano. Oblatywanie dopiero w sobotę . 

A zdecydowałem się na taki ruch z klamkami z powodu mocowania I-spec. O ile w adapterze Formuli i analogowej manetce wszystko leżało supcio  to w elektryku  manetka  wisiała za nisko . Wujowy był dostęp do " funkcyjnego"  guziczka. 

Napisano
Cytat

Przód mam zalany oleum Formuli tył natomiast tym nowym LV Shimano

Błąd! Trzeba było zalać klamki nowym olejem Shimano, a zaciski olejem Formuli. Nie wiem tylko co z przewodami? Może starym olejem Shimano? :)

• Haha 3
Napisano
19 godzin temu, pecio napisał:

Nie ponoć tylko można bez problemu parować wszystko w obrębie całego starszego/ nowego Di2

Sorki, nie zrozumiałem, nie można czy można wg Ciebie parować bez problemu? Nie jestem zwolennikiem elektroniki bo wolę prostotę, ale z ciekawości będę jednak chciał kupić te chyba obecne klamki GRX Di2 (widziałem będzie lewa, sama, bez przycisków, ale cena z totalnej doopy bo prawie taka jak prawa) i do tego właśnie zakładam zmieniarkę XT. 

Napisano
9 godzin temu, Maciorra napisał:

Błąd! Trzeba było zalać klamki nowym olejem Shimano, a zaciski olejem Formuli. Nie wiem tylko co z przewodami? Może starym olejem Shimano? :)

No właśnie nie mogłem się zdecydować czym zalać przewody i zostało tam powietrze.😁 

• Haha 3