bob555 Napisano 16 Kwietnia Napisano 16 Kwietnia @rysib Widzę że korzystasz z BSC200. Mam takie pytanie: czy w trybie nawigacji można jakoś zoomować mapkę? Cytuj
wojtekdu Napisano 16 Kwietnia Napisano 16 Kwietnia Skupcie się na temacie. Jeśli zamierzasz pytać o BSC200 otwórz temat i pytaj. Ten temat dotyczy GEOID CC600. 1 Cytuj
Marinbiker Napisano 19 Kwietnia Napisano 19 Kwietnia (edytowane) W dniu 10.04.2025 o 13:36, TheJW napisał: A w Garminie po zapauzowaniu nie wyłącza się nawet podświetlenie. 😜 Na podstawie E840 - dopiero po zatrzymaniu przyciskiem Start/Stop można wyłączyć (całkowicie) ekran. W Garminie podświetlenie wyłącza się jak najbardziej. Można to oczywiście wyłączyć, ale i ustawić długość tego podświetlenia. Ja mam ustawione na 30 sekund. Dotknięcie ekranu powoduje, że Garmin (Edge Explore 2) wybudza żarówki 💡😎. Poza tym działa również automatyczne "Autouśpienie" i jeśli to włączymy w systemie, to po 5 minutach bezczynności, Garmin przechodzi w tryb "snu głębokiego", wyłączając obciążające baterię funkcje, z GPS włącznie 😉. Myślę, że @pecio potwierdzi. Żeby nie było off-topu, to w Geoid też jest funkcja "Automatyczne wyłączanie ekranu". Ustawia się to z poziomu aplikacji. Nie włączałem tego, więc tylko podejrzewam, że działa podobnie do Garmina. Edytowane 19 Kwietnia przez Marinbiker Cytuj
pecio Napisano 19 Kwietnia Napisano 19 Kwietnia (edytowane) Przywołany do tablicy przez @Marinbiker potwierdzam jego "teorię" 😁 W Garminie możemy dać tryb podświetlania czasowy czyli dokładnie 15 ,30 sekund , 1 ,2 minuty. Aktywowany tapnięciem w ekran / guzikami / pilotem. Możemy dać tryb stale włączony i tu są dwie opcje - stały na zdefiniowanym poziomie lub dopasowana jasność do otoczenia. Resztę kwestii opisał dokładnie mój przedmówca. Możemy też śmigać jak jest fajne słonko bez podświetlania - doskonała widoczność ( czym lepsze słonko tym lepiej ekran widać ). Edytowane 19 Kwietnia przez pecio 1 Cytuj
fil29 Napisano 19 Kwietnia Napisano 19 Kwietnia Jest możliwość podłączenia czujnika tętna z zegarka konkretnie Amazfit t-rex 3? Cytuj
smw44199 Napisano 20 Kwietnia Napisano 20 Kwietnia Jeżeli wspiera ANT+ nie powinno być najmniejszego problemu. Cytuj
the_woocash Napisano 21 Kwietnia Napisano 21 Kwietnia Ktoś kojarzy co w tym liczniku oznacza kolor łuku (zielony/żółty/czerwony) dookoła bieżącej prędkości? Cytuj
smw44199 Napisano 21 Kwietnia Napisano 21 Kwietnia To nie było związane ze średnią prędkością? Powyżej/poniżej średniej? 1 Cytuj
chudzinki Napisano 22 Kwietnia Napisano 22 Kwietnia 12 godzin temu, the_woocash napisał: Ktoś kojarzy co w tym liczniku oznacza kolor łuku (zielony/żółty/czerwony) dookoła bieżącej prędkości? Pewnie to tylko efekt wizualny jak w Magene. 1 Cytuj
fil29 Napisano 22 Kwietnia Napisano 22 Kwietnia Troszkę za ciemny ekran. Nawigowanie z lekkim opóźnieniem. Irytująca autopauza. Za tą cenę.... bajka 🙂 1 Cytuj
Marinbiker Napisano 22 Kwietnia Napisano 22 Kwietnia W dniu 19.04.2025 o 20:09, fil29 napisał: Jest możliwość podłączenia czujnika tętna z zegarka konkretnie Amazfit t-rex 3? Jeśli zegarek ma opcję transmisji tętna do urządzenia zewnętrznego, to marka nie ma znaczenia. Geoid potraktuje go jako czujnik i połączy się bez problemu czy to po ANT+, czy BT. Cytuj
kudizc Napisano 27 Kwietnia Napisano 27 Kwietnia znalazł ktoś opcje która podczas prowadzenie po śladzie wygasza ekran, i aktywuje się tylko podczas gdy aktywowane jest powiadomienie o zakręcie itd? Cytuj
keltu Napisano 27 Kwietnia Napisano 27 Kwietnia Takie cuda to w Locusie a nie w takich prostych licznikach. Cytuj
Eathan Napisano 28 Kwietnia Autor Napisano 28 Kwietnia @kudizc w Garminie jest podobnie jak masz oszczędzanie baterii. Może tutaj też to zadziała. Cytuj
mateusz_88 Napisano 29 Kwietnia Napisano 29 Kwietnia Witam, zakupiłem licznik wraz z czujnikiem prędkości i kadencji i mam pewien problem. Przy dystansie około 50 km jest rozbieżność przejechanym dystansie o około 2-2,5 km z dystansem jaki policzył zegarek Huawei i zaplanowaną trasą w koomot. Wielkość koła mam ustawioną poprawnie w liczniku. Gdzie jest problem ? Cytuj
wojtekdu Napisano 29 Kwietnia Napisano 29 Kwietnia Ja mam trochę podobny problem. Dystans sczytany z licznika i zsynchronizowany ze Stravą po czym plik GPX wyeksportowany ze Stravy i podczytany do MapMyFitness potrafią mić rozbierzność nawet 4km nie mówiąc już o średniej prędkości. Cytuj
chudzinki Napisano 29 Kwietnia Napisano 29 Kwietnia @wojtekdu, to akurat normalne. Tak samo jak wrzucisz do Stravy GPX z Locusa. Ale nie wiem dlaczego tak się dzieje, nie wgłębiałem się w to choć przewyższenia mnie nurtują... 🙂. 1 Cytuj
Eathan Napisano 29 Kwietnia Autor Napisano 29 Kwietnia @wojtekdu kwestia algorytmów. Ciekawostka: rejestrujesz aktywność Garminem i masz średnią 20 km/h. Po przesłaniu do STRAVA masz już tylko 19,9 km/h. Wysokości też się zmieniają. 1 Cytuj
smw44199 Napisano 29 Kwietnia Napisano 29 Kwietnia Ja eksportuje pliki fit z cc600, potem importuje do aplikacji w telefonie którą następnie eksportuje do gpx i one trafiają do fittrackee. Różnice na 20km przejechanych to nawet 500m, a średnia prędkość nawet o 1,5-2km/h się różni. No i nie przejmuję się tym, jakoś to przeżyję, a dlaczego tak jest? Jak to mówią cholera wie. Cytuj
the_woocash Napisano 29 Kwietnia Napisano 29 Kwietnia (edytowane) 4 godziny temu, mateusz_88 napisał: Witam, zakupiłem licznik wraz z czujnikiem prędkości i kadencji i mam pewien problem. Przy dystansie około 50 km jest rozbieżność przejechanym dystansie o około 2-2,5 km z dystansem jaki policzył zegarek Huawei i zaplanowaną trasą w koomot. Wielkość koła mam ustawioną poprawnie w liczniku. Gdzie jest problem ? Część to niedokładności pomiaru obwodu koła, część to uśrednianie trasy z GPS, ścinanie zakrętów i traktowanie ziemi jako elipsoidy obrotowej a nieuwzględnianie rzeczywistych dystansów pionowych. Najpewniej masz dystans z koła większy niż dystans z GPS z powyższych powodów. Jeśli na jakiejś trasie wyłączysz czujnik kadencji, to licznik będzie raportował prędkość i dystans tylko w oparciu o GPS, wtedy dane po eksporcie będziesz miał już bardzo podobne, z ew. różnicami wynikającymi z zaokrągleń. Edytowane 29 Kwietnia przez the_woocash Cytuj
kubim Napisano 30 Kwietnia Napisano 30 Kwietnia 21 godzin temu, mateusz_88 napisał: Witam, zakupiłem licznik wraz z czujnikiem prędkości i kadencji i mam pewien problem. Przy dystansie około 50 km jest rozbieżność przejechanym dystansie o około 2-2,5 km z dystansem jaki policzył zegarek Huawei i zaplanowaną trasą w koomot. Wielkość koła mam ustawioną poprawnie w liczniku. Gdzie jest problem ? Różnica na korzyść licznika czy GPS? Tak jak wspomniał @the_wookash, uwzględniając wszystkie zmienne to licznik powinien zanotować dłuższą trasę niż GPS, zakładając że średnica koła została fizycznie zmierzona i wpisana w licznik, a nie odczytana z jakiejś tabeli w necie. Cytuj
fil29 Napisano 30 Kwietnia Napisano 30 Kwietnia Ponoć rosja od kilku miesięcy zakłóca systemy satelitarne Pewnie może wpływać na niektóre wyniki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi