pecio Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Ale będzie taaaaaaki piękny , taki podobny do Magene , będzie miał trzypasmowy GPS z powalającą precyzją 50 cm . Będzie miał wbudowany inReach , dwie melodyjki dzwonka , będzie AI z którym będziesz mógł porozmawiać w czasie dłużącej się setki . Dadzą amoleda żeby grzał oczka. A nerka na cholerę . Zrobisz bajpasa żeby bezpośrednio się wylewało .😉😁 2 Cytuj
pecio Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu (edytowane) https://res.garmin.com/shared/emea/24421/May2026.pdf To śledzenie "serwisowe" bezpośrednio na Edku .......od dawna płakałem o to u Garmina. Nawet bardzo fajnie do tego zagadnienia podeszli .👍 Edytowane 12 godzin temu przez pecio Cytuj
zekker Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 5 godzin temu, pecio napisał: będzie miał trzypasmowy GPS z powalającą precyzją 50 cm Próbując dzisiaj jechać po szlaku, to bym nie pogardził, jakby jeszcze kursor się nie kleił do dróg, tylko pokazywał faktyczną pozycję. Przy okazji poczciwy Touring Plus powiesił mi się 2 razy. Pewnie za dużo się mapami bawiłem, żeby się odnaleźć, potwierdzić, że tak te chaszcze to droga itp. Na szczęście ślad nie utracony, choć jakiś błąd wysokości chyba się wkradł (około 20m za mało - wpadłem pod Zalew Wiślany 🐟). Cytuj
pecio Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu @zekker w każdym Garminie od zarania dziejów jest opcja do odhaczenia aby "nie kleił " do dróg. Cytuj
zekker Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu (edytowane) Nie mam, albo nie wiem gdzie jest ukryta, pod jaką nazwą. Edit: Coś znalazłem ale musiałem przełączyć na angielski, bo po polsku "przypięty do trasy" ma się nijak do angielskiego "lock on roads". Tak czy inaczej mało logiczne upchniecie tego w sposób nawigowania, skoro nie ma nic wspólnego z nawigowaniem. Zobaczę co z tego wyszło przy najbliższej okazji, czy to faktycznie o to chodzi. Edytowane 11 godzin temu przez zekker Cytuj
pecio Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu (edytowane) Masz domyślam się - Edge Touring Plus. Zobacz w opcjach routingu / ustawianie trasy . Powinno być tam pięć pozycji a wśród nich" Lock on road" czyli "Przypięty do trasy". Odhacz z tej pozycji ptaszka i już będziesz miał faktyczny kurs na ekranie. Edytowane 11 godzin temu przez pecio Cytuj
Eathan Napisano 52 minuty temu Napisano 52 minuty temu 11 godzin temu, pecio napisał: https://res.garmin.com/shared/emea/24421/May2026.pdf To śledzenie "serwisowe" bezpośrednio na Edku .......od dawna płakałem o to u Garmina. Nawet bardzo fajnie do tego zagadnienia podeszli .👍 Śledzenie serwisowe od dawien dawna ogarniam w https://www.probikegarage.com/ Łączysz to ze Stravą i śmiga. Jest świetna, ma ogromną bazę części, można dodawać swoje. Interwały serwisowe, przebieg, mieszanie częściami, etc. Wszystko da się ogarnąć. Tam nawet masz przedefiniowaną żywotności części. Na przykład dodałem tam baterię AXS z interwałem serwisowym co 1000 km. Dzięki temu mogę śledzić jak często ją ładuję (ostatnie ładowanie po 950km). Fajnie, że to wpadnie do Garmina, ale znając życie: będzie dla nowych komputerków, będzie wymagać connect+ I w każdym przypadku wybiorę ProBikeGarage, które w darmowej wersji daje więcej niż trzeba Cytuj
pecio Napisano 39 minut temu Napisano 39 minut temu (edytowane) @Eathan to ma być nie z poziomu aplikacji tylko bezpośrednio w Edku !!! Mało tego , Edziu larum podniesie jak np. interwał dla łańcucha dobiegnie końca. Ja po ostatnich wyskokach Stravy coraz bardziej się utwierdzam w przekonaniu , dobrze , że nie wdepnąłem w to ......... ( mam uczulenie na "społecznościówki ") A zliczanie serwisowe / wagowe , etc. (po podmianie szpeju ) robię w Excelu . Wrzucam pliki zbiorcze "fit " z Garmina i ładnie mi wszystko przelicza oraz rozkłada na czynniki pierwsze. Edytowane 34 minuty temu przez pecio Cytuj
Eathan Napisano 33 minuty temu Napisano 33 minuty temu No to tym bardziej nie dostaniemy tego w innych wersjach EDKA. Pewnie będzie x60, może z łaską dadzą do x50 i tyle. Nie czuję się przekonany do zakupu Na dzień dzisiejszy o zmianie EDKA nie myślę do czasu aż następca będzie oferować czas pracy na poziomie 1040 albo mój obecny wyzionie ducha i nie będzie innej drogi. Cytuj
michalr75 Napisano 1 minutę temu Napisano 1 minutę temu Czytam te wywody o tych licznikach i dochodzę do wniosku że człowiek coraz mniej sam jest stanie ogarnąć, bo wszystko robi za niego elektronika - masakra. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi