Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie wiem co mam wyklikane w 530tce, ale jak czmychnę z jakiegoś powodu z kursu, to nie pyta mnie czy coś tam przeliczyć. Cisnę dalej, mam małe info o "zboczeniu" i strzałki na kursie nakazujące nawrotkę. Czasami sam sobie zasugeruje "objazd", ale zazwyczaj jestem już znowu na szlaku. I tak, potwierdzam - telefon nie jest potrzebny.

• +1 pomógł 1
Napisano

@chudzinki jest cały czas linia prowadząca po kursie doskonale widoczna i nawet jak wyskoczy beleczka z monitem to nie przesłania mapy z linią jak Ty to nazywasz " naprowadzającą " . A ustawień jest trochu odnośnie preferencji prowadzenia po kursie i żaden komunikat nigdy nie przesłania kluczowych danych prezentowanych w danym momencie. 

• +1 pomógł 1
Napisano
12 godzin temu, chudzinki napisał:

@pecio, czyli nawet przy wstępnym ustawieniu żeby nie przeliczało mimo wszystko wyskakuje monit? Jest linia naprowadzająca?

Jak wyłączysz przeliczanie trasy to nie przelicza i nie wyskakuje żaden monit. Mam tak na jednym z 3 profili.

• +1 pomógł 1
Napisano

@Eathan  wypuścili 31.20 . Poprawili  błędy z nawigacją  i parę innych.  Na razie  jest spoko  tak na szybkiego.  Jutro będę najwyżej rzucał " mięchem "  na trasie. 😁

• +1 pomógł 1
Napisano

Kupiłem sobie niedawno nowy rower eMTB i jeżdżę po górach, ale stwierdziłem że mam dość zabawy z telefonem i komootem. Chciałbym wgrać plik .gpx zaplanowanej wcześniej trasy i po prostu wiedzieć gdzie jechać nic więcej głównie zależy mi na nawigacji. Mam zegarek garmin fenix 8 47mm solar i jest bardzo zadowolony z niego. Czy nawigacja Garmin Edge 550 będzie dla mnie odpowiednia? Czy to za dobry sprzęt na moje oczekiwania? Czy to co daje garmin w pudełku wystarczy, czy jednak lepiej kupic inne mocowanie?

Napisano

@saym0n uchwyt w pudełku jest ok nie potrzebujesz nic więcej, chyba że planujesz np. montaż w jakiś nietypowym mostku. Sama navigacja też Ci wystarczy. Nie wiem jak z baterią w 550, ale poza tym sam komputerek jest ok.

Napisano

Mam prośbę żeby ktoś mi pokazał jak wygląda na Garminie (najlepiej na niższych modelach jeżeli są różnice) ten skręt w lewo N 50° 23.695', E 019° 30.171' na największym powiększeniu

image.thumb.jpeg.0a4b11bd533199cefa912b3cc06f3238.jpeg

image.thumb.jpeg.fad2d608849002f0f4d0c367800cc157.jpeg

Napisano
23 godziny temu, chudzinki napisał:

Mam prośbę żeby ktoś mi pokazał jak wygląda na Garminie (najlepiej na niższych modelach jeżeli są różnice) ten skręt w lewo N 50° 23.695', E 019° 30.171' na największym powiększeniu

A tak w zasadzie to o co pytasz? Chodzi o sam wygląd, czy kwestia zgodności mapy z terenem?

Mapy nie są idealne, nie zawsze dobrze zrobione, nie zawsze aktualne. Nie raz się nadziałem na krzaki, płot, brak mostu, mimo że na mapie niby była droga.