chudzinki Napisano 10 Kwietnia Napisano 10 Kwietnia @pecio, czyli nawet przy wstępnym ustawieniu żeby nie przeliczało mimo wszystko wyskakuje monit? Jest linia naprowadzająca? Cytuj
Eathan Napisano 10 Kwietnia Napisano 10 Kwietnia @chudzinki jak Ci wliczy to po prostu zmieni kawałek trasy żebyś dojechał do właściwego śladu. Tak samo jak w nawi samochodowej. 1 Cytuj
CoolBreezeOne Napisano 10 Kwietnia Napisano 10 Kwietnia Nie wiem co mam wyklikane w 530tce, ale jak czmychnę z jakiegoś powodu z kursu, to nie pyta mnie czy coś tam przeliczyć. Cisnę dalej, mam małe info o "zboczeniu" i strzałki na kursie nakazujące nawrotkę. Czasami sam sobie zasugeruje "objazd", ale zazwyczaj jestem już znowu na szlaku. I tak, potwierdzam - telefon nie jest potrzebny. 1 Cytuj
pecio Napisano 10 Kwietnia Napisano 10 Kwietnia @chudzinki jest cały czas linia prowadząca po kursie doskonale widoczna i nawet jak wyskoczy beleczka z monitem to nie przesłania mapy z linią jak Ty to nazywasz " naprowadzającą " . A ustawień jest trochu odnośnie preferencji prowadzenia po kursie i żaden komunikat nigdy nie przesłania kluczowych danych prezentowanych w danym momencie. 1 Cytuj
sky87 Napisano 10 Kwietnia Napisano 10 Kwietnia 12 godzin temu, chudzinki napisał: @pecio, czyli nawet przy wstępnym ustawieniu żeby nie przeliczało mimo wszystko wyskakuje monit? Jest linia naprowadzająca? Jak wyłączysz przeliczanie trasy to nie przelicza i nie wyskakuje żaden monit. Mam tak na jednym z 3 profili. 1 Cytuj
pecio Napisano 12 Kwietnia Napisano 12 Kwietnia @Eathan wypuścili 31.20 . Poprawili błędy z nawigacją i parę innych. Na razie jest spoko tak na szybkiego. Jutro będę najwyżej rzucał " mięchem " na trasie. 😁 1 Cytuj
Eathan Napisano 12 Kwietnia Napisano 12 Kwietnia @pecio tak, zainstalowałem jak tylko wyszła... Dzisiaj zrobiłem setkę i nie było problemów. 1 Cytuj
saym0n Napisano 18 Kwietnia Napisano 18 Kwietnia Kupiłem sobie niedawno nowy rower eMTB i jeżdżę po górach, ale stwierdziłem że mam dość zabawy z telefonem i komootem. Chciałbym wgrać plik .gpx zaplanowanej wcześniej trasy i po prostu wiedzieć gdzie jechać nic więcej głównie zależy mi na nawigacji. Mam zegarek garmin fenix 8 47mm solar i jest bardzo zadowolony z niego. Czy nawigacja Garmin Edge 550 będzie dla mnie odpowiednia? Czy to za dobry sprzęt na moje oczekiwania? Czy to co daje garmin w pudełku wystarczy, czy jednak lepiej kupic inne mocowanie? Cytuj
Eathan Napisano 19 Kwietnia Napisano 19 Kwietnia @saym0n uchwyt w pudełku jest ok nie potrzebujesz nic więcej, chyba że planujesz np. montaż w jakiś nietypowym mostku. Sama navigacja też Ci wystarczy. Nie wiem jak z baterią w 550, ale poza tym sam komputerek jest ok. Cytuj
chudzinki Napisano 20 Kwietnia Napisano 20 Kwietnia Mam prośbę żeby ktoś mi pokazał jak wygląda na Garminie (najlepiej na niższych modelach jeżeli są różnice) ten skręt w lewo N 50° 23.695', E 019° 30.171' na największym powiększeniu Cytuj
Eathan Napisano 20 Kwietnia Napisano 20 Kwietnia @chudzinki jak mi powiesz jak to odpalić to Ci wyśle fotę z EDGE 1040. Tylko nie wiem jak to otworzysz na bazie koordynatów, które podałeś Cytuj
chudzinki Napisano 20 Kwietnia Napisano 20 Kwietnia (edytowane) A tak Lat: 50.395111, Lng: 19.503436 ? Edytowane 20 Kwietnia przez chudzinki Cytuj
Eathan Napisano 20 Kwietnia Napisano 20 Kwietnia Pytanie jak to otworzyć w Garminie Może tak @chudzinki zrób jakiś prosty GPX z tym miejscem, wgram do garmina i zoomuje. 1 Cytuj
chudzinki Napisano 20 Kwietnia Napisano 20 Kwietnia @Eathan, czerwony to GPX. Kurde, a mnie te koordynaty otwierają się w Stravie. czerwony.gpx Cytuj
pecio Napisano 20 Kwietnia Napisano 20 Kwietnia U mnie wszystkie te ścieżynki są w pobliżu koordynat podanych . 1 Cytuj
Eathan Napisano 20 Kwietnia Napisano 20 Kwietnia Ok, 2 fotki. Całość trasy + max zoom na końcówce. Domyślne mapy Garmina. 1 Cytuj
keltu Napisano 20 Kwietnia Napisano 20 Kwietnia @chudzinki To da się chyba sprawdzić jak sobie zainstalujesz Garmin Basecamp, możesz sobie też sprawdzić z innymi mapami Cytuj
zekker Napisano 21 Kwietnia Napisano 21 Kwietnia 23 godziny temu, chudzinki napisał: Mam prośbę żeby ktoś mi pokazał jak wygląda na Garminie (najlepiej na niższych modelach jeżeli są różnice) ten skręt w lewo N 50° 23.695', E 019° 30.171' na największym powiększeniu A tak w zasadzie to o co pytasz? Chodzi o sam wygląd, czy kwestia zgodności mapy z terenem? Mapy nie są idealne, nie zawsze dobrze zrobione, nie zawsze aktualne. Nie raz się nadziałem na krzaki, płot, brak mostu, mimo że na mapie niby była droga. Cytuj
chudzinki Napisano 21 Kwietnia Napisano 21 Kwietnia @keltu, @zekker chodziło mi o wygląd i czytelność na urządzeniu. Cytuj
sky87 Napisano 22 Kwietnia Napisano 22 Kwietnia Wiele zależy od wybranej mapy, ja używam w terenie openmtb i czytelność nawet wąskich ścieżek jest idealna Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi