Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ale będzie taaaaaaki piękny  , taki podobny do Magene , będzie miał trzypasmowy  GPS  z powalającą precyzją 50 cm .  Będzie miał  wbudowany inReach , dwie melodyjki dzwonka ,  będzie  AI  z którym będziesz mógł porozmawiać w czasie dłużącej się setki . Dadzą amoleda  żeby  grzał oczka.  A nerka na cholerę . Zrobisz bajpasa żeby bezpośrednio się wylewało .😉😁

• Haha 2
Napisano
5 godzin temu, pecio napisał:

będzie miał trzypasmowy  GPS  z powalającą precyzją 50 cm

Próbując dzisiaj jechać po szlaku, to bym nie pogardził, jakby jeszcze kursor się nie kleił do dróg, tylko pokazywał faktyczną pozycję.

Przy okazji poczciwy Touring Plus powiesił mi się 2 razy. Pewnie za dużo się mapami bawiłem, żeby się odnaleźć, potwierdzić, że tak te chaszcze to droga itp.
Na szczęście ślad nie utracony, choć jakiś błąd wysokości chyba się wkradł (około 20m za mało - wpadłem pod Zalew Wiślany 🐟).

Napisano (edytowane)

Nie mam, albo nie wiem gdzie jest ukryta, pod jaką nazwą.

Edit:
Coś znalazłem ale musiałem przełączyć na angielski, bo po polsku "przypięty do trasy" ma się nijak do angielskiego "lock on roads".
Tak czy inaczej mało logiczne upchniecie tego w sposób nawigowania, skoro nie ma nic wspólnego z nawigowaniem.

Zobaczę co z tego wyszło przy najbliższej okazji, czy to faktycznie o to chodzi.

Edytowane przez zekker
Napisano (edytowane)

Masz domyślam się - Edge Touring Plus.   Zobacz w opcjach routingu / ustawianie trasy . Powinno być tam pięć pozycji  a wśród  nich"  Lock on road"  czyli "Przypięty do trasy". Odhacz z tej pozycji ptaszka  i już będziesz miał faktyczny kurs na ekranie. 

Edytowane przez pecio
Napisano
11 godzin temu, pecio napisał:

https://res.garmin.com/shared/emea/24421/May2026.pdf

To śledzenie "serwisowe" bezpośrednio na Edku .......od dawna płakałem o to u Garmina. Nawet bardzo fajnie do tego zagadnienia podeszli .👍

Śledzenie serwisowe od dawien dawna ogarniam w https://www.probikegarage.com/ Łączysz to ze Stravą i śmiga. Jest świetna, ma ogromną bazę części, można dodawać swoje. Interwały serwisowe, przebieg, mieszanie częściami, etc. Wszystko da się ogarnąć. Tam nawet masz przedefiniowaną żywotności części. Na przykład dodałem tam baterię AXS z interwałem serwisowym co 1000 km. Dzięki temu mogę śledzić jak często ją ładuję (ostatnie ładowanie po 950km). 

Fajnie, że to wpadnie do Garmina, ale znając życie:

• będzie dla nowych komputerków, 
  • będzie wymagać connect+

I w każdym przypadku wybiorę ProBikeGarage, które w darmowej wersji daje więcej niż trzeba :D 

Napisano (edytowane)

@Eathan to ma być nie z poziomu aplikacji  tylko  bezpośrednio  w Edku !!!  Mało tego , Edziu    larum podniesie  jak np. interwał dla łańcucha dobiegnie końca. 

Ja po ostatnich  wyskokach Stravy  coraz bardziej się utwierdzam   w przekonaniu  , dobrze , że nie wdepnąłem w to ......... ( mam uczulenie na "społecznościówki ")

A zliczanie serwisowe  / wagowe , etc.  (po podmianie szpeju ) robię w Excelu .  Wrzucam pliki  zbiorcze "fit " z Garmina  i ładnie mi wszystko  przelicza oraz  rozkłada na czynniki pierwsze.  

Edytowane przez pecio
Napisano

No to tym bardziej nie dostaniemy tego w innych wersjach EDKA. Pewnie będzie x60, może z łaską dadzą do x50 i tyle. Nie czuję się przekonany do zakupu :D Na dzień dzisiejszy o zmianie EDKA nie myślę do czasu aż następca będzie oferować czas pracy na poziomie 1040 albo mój obecny wyzionie ducha i nie będzie innej drogi.

Napisano

Pojedź w teren po szlaku, weź nawet papierową mapę - powodzenia jak oznaczenia w terenie kulawe, przebieg szlaku nieaktualny, drogi nieaktualne.
Wczoraj tak jechałem i gdyby nie gps z dwoma różnymi podkładami mapowymi, to bym kompletnie nie domyślił się kędy idzie szlak. Nie powiem, kilka razy i tak mnie wyprowadziło na krzaki ale przynajmniej wiedziałem co dalej kombinować.

Napisano

@pecio zobacz tutaj https://antyweb.pl/pora-na-aktualizacje-garmina Wiem, że to taki techpudelek. Napisali, że zmiany z tym śledzeniem wpadną do 1040. Pytanie, czy to już jest bo tak sugeruje tekst: 

Najnowsza stabilna aktualizacja oprogramowania układowego trafiła właśnie na nadgarstki i kierownice entuzjastów technologii sportowych. Tym razem to fani dwóch kółek otrzymali zupełnie nowe narzędzia