cervandes Napisano wczoraj o 12:19 Napisano wczoraj o 12:19 Zaraz się rozpłaczę. Kupiłem tego Garmina Edge 1050 i się okazuje, że na ekranie głównym licznik aktywności bije mi od zera. Nie da się w żaden sposób wyedytować przebiegu per dyscyplina czy per rower czy jakkolwiek inaczej. Od zakupu licznik liczy kilometry od początku. Garmin najwyraźniej nie zdaje sobie sprawy, że ludzie czasem wymieniają z takiego czy innego powodu komputer na nowy... Cytuj
Eathan Napisano wczoraj o 12:32 Napisano wczoraj o 12:32 @cervandes pewnie Cię nie pocieszę, ale tutaj filozofia jest inna. Masz chmurę i w niej zapisujesz sobie przebieg. Ten przebieg masz powiązany za rowerem i dodatkowo zlicza się niezależnie od komputerka. Możesz na 1 rowerze rejestrować aktywności z komputerka i zegarka i widzisz sumę. I ile mi wiadomo nie da się ustawić jakieś wartości startowej bez wcześniejszych aktywności. Jak chcesz nabić sobie przebieg to musisz zmigrować aktywności z innej platformy. Cytuj
Jurek63 Napisano wczoraj o 12:34 Napisano wczoraj o 12:34 Ale że nie można zaimportować danych z starego garmina na nowy? 1 Cytuj
Eathan Napisano wczoraj o 12:35 Napisano wczoraj o 12:35 @Jurek63 tylko po co, skoro one są w Garmin Connect? Cytuj
cervandes Napisano wczoraj o 12:40 Napisano wczoraj o 12:40 Dokładnie tak, nie można. Przesiadłem się z Edge 530 na 1050. Chcę móc wpisać przebieg od jakiego zaczynamy liczenia na nowym liczniku. To jest do cholery LICZNIK ROWEROWY a nie ma opcji licznika bo liczy od 0km. 5 minut temu, Eathan napisał: @Jurek63 tylko po co, skoro one są w Garmin Connect? Bo chciałbym nie musieć włazić na GC żeby sprawdzić przebieg? Bo nawet w najprostszym scenariuszu czyli mając jeden typ aktywności, jeden rower i jeden licznik nie da się liczyć przebiegu? Włączam licznik, na ekranie głównym mam kafelek KOLARSTWO GÓRSKIE i 160km pod nim. A ja chcę, żeby tam był przebieg roweru. Bo mnie irytuje ta wartość z kompletnej czapy. Albo może zniknąć, wtedy nie będzie mi przeszkadzała. Licznik za trzy klocki i nie ma podstawowej funkcjonalności 😂 1 Cytuj
Jurek63 Napisano wczoraj o 12:57 Napisano wczoraj o 12:57 Dziwne, musi być jakiś sposób. Wpisałem w Google import danych z z Garmin Exploer 2 ( bo taki mam) do Garmin Edge 1050 i piszą że się da w postaci piku gpx. Ale ja się nie znam. Cytuj
bob555 Napisano wczoraj o 13:14 Napisano wczoraj o 13:14 29 minut temu, cervandes napisał: ...To jest do cholery LICZNIK ROWEROWY a nie ma opcji licznika bo liczy od 0km. ..... No widzisz. No właśnie nie. Licznik to kosztuje 30 PLN i działa na bateryjce przez 2 lata. A z Garminem producent se coś udumał i musisz to zaakceptować, czy ci się podoba czy nie. Tak samo jak gdy kupisz górala z małą korbą i gdy se chcesz większą założyć albo napęd 2x i się nie da, bo producent miał inną koncepcję, tzn korelującą z obecną modą a nie faktycznymi potrzebami użytkowników. Cytuj
cervandes Napisano wczoraj o 16:29 Napisano wczoraj o 16:29 Dobra, mamy to. Trzeba wyedytować pliczek totals.fit jakimś dedykowanym narzędziem. Mam już zainstalowane z app stora, w weekend postaram się z tym podziałać. 2 Cytuj
ajemkinga Napisano wczoraj o 17:46 Napisano wczoraj o 17:46 Cześć. Mam pytanie. Niedawno odkupiłam garmina 530 więc jestem świeżym użytkownikiem i jeszcze się siebie uczymy. Nigdy nie miałam wcześniej doczynienia z nawigacją rowerową. Czy istnieje możliwość ustawienia aby garmin pokazywał nazwę atrakcji do której się zbliżam albo chociaż jakkolwiek to komunikował? Trasy wyznaczam na komoocie i czasami bywa tak, że się nie zorientuję, że przejechałam obok punktu który miałam zaznaczony jako coś do zobaczenia Cytuj
Eathan Napisano wczoraj o 17:47 Napisano wczoraj o 17:47 Możesz dodać własne POI na trasie. Ja ro robię w stravie. Cytuj
zekker Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu W dniu 7.08.2025 o 18:31, chopmaz napisał: Panowie czy jest mozliwość w Garminie 840 zmienić w polu danych czcionkę upływającego czasu? Mam na myśli to, że godziny są bardzo małą czcionką natomiast minuty i sekundy dużą. Qu...co za szaman to wymyślił? Przy długich dystansach te sekundy to kant tyłka można rozbić. W 830 było po ludzku. https://forums.garmin.com/sports-fitness/cycling/f/edge-840-series/336909/can-you-display-hours-as-large-as-minutes-on-timers 2 Cytuj
ajemkinga Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowane) 1. pojawił mi się dzisiaj nowy problem z garminem 530. wczoraj wyznaczyłam sobie trasę w komoocie, dzisiaj po dojechaniu na miejsce startu trasa nie byla widoczna w kursach (moj blad, nie sprawdzilam wieczorem w domu czy aby na pewno sie zsynchronizowalo), okazalo sie ze garmin rozlaczyl sie z telefonem i za chiny ludowe nie chcial sie znowu polaczyc. po powrocie do domu zrobilam twardy reset, garmin dziala ale nie synchronizuje mi zadnych tras z komoota. mam podlaczone konta do siebie. wczesniej dzialalo wszystko dobrze. ma ktos pomysl jak to rozwiazac? nie usmiecha mi sie za kazdym razem reczne wgrywanie trasy przez kabel 2. po uruchomieniu garmina w domu, kiedy chce cos popatrzec w ustawieniach do szalu mnie doporowadza kiedy on wariuje i zaczyna naliczac trase chociaz siedze na kanapie, musze odrzucac kurs i zanim zdaze wejsc w ustawienia on startuje na nowo, da sie to wylaczyc? szalu idzie dostac W dniu 8.08.2025 o 19:47, Eathan napisał: Możesz dodać własne POI na trasie. Ja ro robię w stravie. slyszalam ze strava to ma, ja jednak wyznaczam trasy na komoocie, myslalam ze moze da sie jakos z tej pozycji to zrobic Edytowane 2 godziny temu przez ajemkinga Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi